Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davet ve riyaseti ile icra edilen törenle eş zamanlı olarak aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 56 ilde gerçekleştirilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi” töreninde, Valimiz Mustafa Hakan Güvençer tarafından Cumhurbaşkanımız adına şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Berat takdim edildi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

“Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi” töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın mesajı okundu.

Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer, günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını, Şehit Başkomiser Mıkdat Ataş, Şehit Polis Memuru Ömer Mercimek, Şehit Polis Memuru Kamil Topal, Şehit Çarşı Mahalle Bekçisi İsmail Kuyzu, Şehit Tekniyen Ahmet Maraşlı’nın ailelerine ve Gazi Uzman Çavuş Salih Güzel, Gazi Uzman Çavuş Hacı Mehmet Akdere ve Gazi Jandarma Er Ferhat Kaplan’a takdim etti.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Törene, şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri, yakınları, eşleri hanımefendiler ile birlikte Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç, Garnizon Komutanı Kur.Alb. Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Yzb.Aylin Atakut,  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Müftüsü Muhamet Gevher, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Türkiye Harp Mahlulü Gaziler, Şehit, Dul, ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi temsilcileri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi temsilcileri katıldı