Maraşta Haber
Maraşta Haber

Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Mitinginde Halka Hitap Etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’taki Müftülük Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti Başbakan olarak ülkeye 12 yıl boyunca, millete, bayrağa, 81 vilayete gururla, şerefle hizmet ettiklerini dile getiren Erdoğan, nice ilkleri başardıklarını, uçurumun kenarından aldıkları Türkiye’yi  bir dünya ülkesi yaptıklarını ifade etti. Milliyetçilik istismarı yapanlara, sadece bir alanda yaptıklarını özet olarak aktaracağını belirten Erdoğan, […]

Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Mitinginde Halka Hitap Etti

01 Ağustos 2014 - 23:47A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’taki Müftülük Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti

Başbakan olarak ülkeye 12 yıl boyunca, millete, bayrağa, 81 vilayete gururla, şerefle hizmet ettiklerini dile getiren Erdoğan, nice ilkleri başardıklarını, uçurumun kenarından aldıkları Türkiye’yi  bir dünya ülkesi yaptıklarını ifade etti.

Milliyetçilik istismarı yapanlara, sadece bir alanda yaptıklarını özet olarak aktaracağını belirten Erdoğan, “Kimin gerçek milliyetçi, kiminde bu işin istismarı yaptığına siz karar vereceksiniz” diye konuştu.

2003’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının yüzde 75’inin dışarıdan karşıladığını, şu anda bunun yüzde 45’lere düştüğünü belirten Erdoğan, bu oranı yüzde 5’lere kadar düşüreceklerini belirtti.

12494_795268923828616_7119646303962617481_n copy

Türkiye’nin 12 yıl önce savunma ve havacılıkta 248 milyon dolar ihracat yaptığını, bugün ise 1 milyar 262 milyon dolar ihracat yapıldığına işaret eden Erdoğan, Türkiye’nin kendi tankı ALTAY tankını imal ettiğini, kendi insansız hava araçları, ANKA uçaklarını ve kendi savaş gemilerini imal etmeye başladığını söyledi.

İki savaş gemisinin uluslararası denizlere gönderildiğini belirten Erdoğan, yeni gemiler ve denizaltıların ise yolda olduğunu, onların da yapıldığını aktardı.

Türkiye’nin kendi milli piyade tüfeğini tasarlayarak imal etmeye başladığını, kendi uydularını, füzelerini, roketlerini üretir konuma geldiğini anlatan Erdoğan, 10 Haziran’da Türkiye’deki mühendis ve teknisyenlerin imal ettiği ATAK helikopterinin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildiğini hatırlattı.

İşte Erdoğan’ın Kahramanmaraş Mitinginden Görüntüler !

Erdoğan, savunma sanayinde neredeyse tamamen dışa bağımlı olan Türkiye’nin artık dünyada iddia sahibi bir ülke konumuna geldiğini ifade ederek, dünyanın gözünün şu anda Türkiye’de olduğuna işaret etti.

Bir çok ülkenin Türkiye’nin ürettiği silahları, savunma sanayii araçlarını satın almak için sıraya girdiğini belirten Erdoğan, eskiden Türkiye’nin uçaklarını modernizasyon için yurt dışına gönderdiğini şimdi bu iş için yurt dışından Türkiye’ye gelindiğini söyledi.

Durmayacaklarını, 2023’e kadar, Türkiye’nin kendi jet eğitim uçağını yapacağını, istihbarat uydusunu uzaya göndereceğini, çıkarma gemisini inşa edeceğini, muharip uçak ve ortak sınıf helikopterlerini, fırkateynlerini üreteceğini dile getiren Erdoğan, “Milliyetçilik işte budur. Milliyetçilik ülkesini büyütmekle olur. 230 milyar dolar milli gelirden aldık 820 milyar dolar milli gelire ulaştık” diye konuştu.

MHP’nin hükümeti IMF’ye 23,5 milyar dolar borçla kendilerine devrettiğini anlatan Erdoğan, bu borcun bittiğini, Merkez Bankası’nın 27,5 milyar dolar olan döviz rezervinin 135 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kim milliyetçi? Kim milletini seviyor? Kim ülkesini seviyor? CHP’nin arkasına takılarak, Pensilvanya’nın dizinin dibine oturarak, sabah akşam hakaret ederek milliyetçilik olmaz. İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini birbirinden ayıramayan adamın arkasına takılmakla milliyetçilik olmaz.

10 Ağustos’ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapacağız. 10 Ağustos’ta inşallah eski Türkiye’ye, çetelere, vesayete kapıları tamamen kapatacak, yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin kapılarını ardına kadar açacaksınız. 10 Ağustos’ta Türkiye’nin yıldızını sizler parlatacaksınız. Şimdi soruyorum, ‘eski Türkiye mi yeni Türkiye mi?’ Cumhurbaşkanını ilk defa sizler seçecek, devletle milleti sizler kucaklaştıracaksınız. İnşallah 77 milyon bir olacak, iri olacak, diri olacak, kardeş olacak hep birlikte Türkiye olacak. Bizde ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Gürcüsüyle, Arabıyla tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia. Bu birlikteliğimiz, işte birilerini kıskandırıyor. Bütün o gereksiz tartışmaları Türkiye’ye zaman kaybettiren, Türkiye’nin enerjisini heba eden o gereksiz münakaşaları geride bırakacağız. Sorunları daha güçlü, daha hızlı çözerek hep birlikte yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

1896842_1446892098916599_3842831819290631443_n copy

Başbakanlığı döneminde Kahramanmaraş’a 11 katrilyon yatırım yapıldığını anlatan Erdoğan, enerjide 2 katrilyon 900 trilyon, ulaştırma ve haberleşmede 1 katrilyon 100 trilyon, orman ve su işlerinde 1 katrilyon, eğitimde 1 katrilyon, tarım ve hayvancılıkta 857 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 819 trilyon yatırım yapıldığını söyledi.

Çıktıkları her meydanda, hizmetleri, eserleri ve projeleriyle konuştuklarını ifade eden Erdoğan, neler yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını belirtti.

“Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bizim yatırımlarımızı görürsünüz” diyen Erdoğan, Kahramanmaraş’ın bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’a kazandırdıkları 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin bu eserlerden sadece biri olduğunu işaret eden Erdoğan, şimdi ise iki ihtisas alanından oluşan 500 yatak kapasiteli bir şehir hastahanesi daha yapıldığını söyledi.

2002’ye kadar 79 yılda Kahramanmaraş’a 73 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 yılda 212 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını kaydeden Erdoğan, farklarının bu olduğunu dile getirdi.

Geçen hafta Ankara-İstanbul hızlı tren hattının açıldığını ve asırlık bir rüyanın gerçeğe dönüştürüldüğünü ifade eden Erdoğan,  bu hızlı tren ağına şimdi de Kahramanmaraş’ın ekleneceğini, Nur Dağ’ından Kahramanmaraş’a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattın proje çalışmasının bu yıl sonuna kadar bitirileceğini bildirdi.

Yatırım programlarındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul’dan Kahramanmaraş’a hızlı tren bağlantısının sağlanacağını kaydeden Erdoğan, böylece Kahramanların, evliyaların, şairlerin diyarı Kahramanmaraş’ın ekonomisin daha da canlanacağını, çehresinin daha da güzelleşeceğini belirtti.

Adana-Gaziantep arasında 2,5 katrilyon lira maliyetle yeni bir demiryolu hattı yapmak için proje çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Erdoğan, bunun aynı zamanda Kahramanmaraş’ın projesi olduğu dile getirdi.

Erdoğan, saatte 160 kilometre hızla, uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yeni demiryolunun ihalesini bu yıl içinde yapıp, 3 yıl içinde hayata geçirilmesinin planlandığına işaret etti.

Son 12 yılda Kahramanmaraş’a 2 bin 265 megavat kurulu gücünde 48 santral kazandırdıklarını belirten Erdoğan, bunun da Kahramanmaraşlılar için iş ve aş demek olduğunu söyledi.

10450149_795268847161957_17455351395007831_n copy

Kahramanmaraş için üretmeye, yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, Kahramanmaraş’ın önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlarla çok daha parlak, çok daha güzel, çok daha kalkınmış bir şehir olacağını belirtti.

“10 Ağustos herhangi bir tarih değil”

Bu konuda söz verdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Allah nasip eder de milletimin teveccühüyle, sizin teveccühünüzle cumhurbaşkanlığına seçilirsem, Kahramanmaraş’ta devam eden  tüm yatırımların, tüm hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, proje, eser atıl kalmayacak. Eğer seçilirsem başlamış tüm projeler, yatırımlar takibimde olacak. Bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek. Biz size sevdalıyız, biz size aşığız, aşık. Biz dertliyiz, dertli. Bizim derdimiz var. Bu millete hizmet. Ferhat ile Şirin gibi. Bu sevda inşallah cumhurbaşkanlığında da devam edecek. Dev projelerle devam edecek. İnşallah Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. 10 Ağustos herhangi bir tarih değil. 10 Ağustos sıradan bir tarih değil. Nasıl ki 3 Kasım 2002 tarih itibariyle Türkiye’nin makus tarihi değiştirildiyse, nasıl ki o tarihten itibaren Türkiye şahlandıysa emin olun 10 Ağustos’tan sonra da Türkiye’de  yeni bir dönem başlayacak. Hiç endişeniz olmasın. 10 Ağustos’ta Türkiye’de bir ilk yaşanacak. Sandıklarda tarih yazılacak. Onun için sizlerden ricam var. Sandıklara muhakkak gidin. Gitmeyenleri alın götürün. Muhakkak. Yeni Türkiye’nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına… Tamam. Çünkü söz milletin, karar milletin. Bunu unutmayın. Yarın çocuklarınıza, torunlarınıza bunu anlatacaksınız. ‘Milletin cumhurbaşkanını seçtiği o seçimlerde ben oy kullandım’ diyeceksiniz. ‘Tarih yazdık’ diyeceksiniz. ‘Halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandık’ diyeceksiniz. ‘Vesayete, statükoya son verdik’ diyeceksiniz.”

Erdoğan, gümrük kapılarında oy kullanma işleminin başladığını anımsatarak, yaptıkları düzenlemeyle yurt dışındaki vatandaşlarında da bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerini anlattı.

10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye için, demokrasi için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, vatandaşlardan bir ricası olduğunu belirterek, Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Mısır ve dün hayatını kaybeden, bugün de cenaze namazına katıldığı sanatçı Murat Göğebakan’ın dualarda unutulmamasını istedi.

“Allah bizi utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter” diyen ve seçim sloganı “Milli irade, milli güç, hedef 2023” sloganı ile “beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini vatandaşlara tekrarlatan Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginin ardından bugün Manisa’da miting düzenleyeceğini belirtti.

Notlar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim otobüsüyle geldiği miting alanında, eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan’ın yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık “Kahramanmaraş seninle gurur duyuyor” şeklindeki sloganlarla kesildi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyareti sırasındaki açıklamalarının yer aldığı görüntüleri de alandakilere izlettirdi.

Mitinge, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Grup Başkanvelili Mahir Ünal, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ve bölge milletvekilleri de katıldı.

Mitingde, “Fikren Ruhen Fiilen Beraberiz”, “Maraşlıyız Kahramanız, Milletin Adamı Yanındayız”, “Maraşımız, Kahramanımız Liderimiz Erdoğan”, “Murat Göğebakan, Uzun Adam Seni Unutmadı Maraş da Unutmayacak” ve farklı dillerde “Lider Erdoğan” yazılı pankartlar asıldı.

   10505349_795265640495611_50692051227615423_n copy 10509505_795269737161868_2905942737053342212_n copy 10538524_795265720495603_2478726500422561459_n copy 10553350_795265797162262_8832960650164603752_n copy 10559723_795266190495556_1269206808403658148_n copy 10593224_795268833828625_5024768748075007070_n copy STC (6) copy STC_0351 copy

1090922_795268800495295_8185282332642745579_o copy 10258098_795269467161895_6600617234859233821_o copy 10457692_795268937161948_3547923979727952741_o copy 10465427_795269273828581_6859258358975853025_o copy 10473453_795268943828614_4298520231315296841_o copy 10495308_795269960495179_8810784968943627166_o copy 10497244_795269953828513_5099817896639427622_o copy 10506579_795266343828874_3632695764299690540_o copy 10507054_795269930495182_4225705485518496126_o copy 10511573_795268833828625_5024768748075007070_o copy 10521055_795269807161861_3400194767051770910_o copy 10542412_795268973828611_6448045839501782999_o copy 10547282_795266347162207_873573425498970132_o copy 10556845_795269737161868_2905942737053342212_o copy 10560300_795269313828577_9109245220672276223_o copy 10572026_795269230495252_1947990030818650864_o copy 10582828_795270030495172_630925533617350044_o copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ