Maraşta Haber
Maraşta Haber

Radyo KSÜ, Yayın Hayatına Başladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde kurulan Radyo KSÜ, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış özel programıyla yayın hayatına başladı. Avşar Yerleşkesi Radyo KSÜ stüdyosu, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları, üniversite protokolü, Radyo KSÜ Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Badem, Radyo KSÜ gönüllü çalışanları, üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen […]

Radyo KSÜ, Yayın Hayatına Başladı

20 Şubat 2020 - 8:54A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde kurulan Radyo KSÜ, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış özel programıyla yayın hayatına başladı.

Avşar Yerleşkesi Radyo KSÜ stüdyosu, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları, üniversite protokolü, Radyo KSÜ Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Badem, Radyo KSÜ gönüllü çalışanları, üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Radyo KSÜ stüdyolarını gezen Rektör Can, Genel Koordinatör Badem’den Radyo KSÜ’de yürütülecek faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Rektör Can daha sonra Radyo KSÜ açılış özel programına katılarak program sunucuları Öğr. Gör. Alper Şakalar ve Öğr. Gör. Nazan Erdaş’ın sorularını cevaplandırdı.

İnternet üzerinden dünyanın her yerinden takip edilen Radyo KSÜ’nün üniversitemize hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Radyo KSÜ’nün 3 aylık yoğun altyapı ve hazırlık çalışmalarının ardından yayın hayatına başladığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitenin geçmişinde radyo adına birkaç girişimin olduğunu hatırlatan Rektör Can, amaçlarının bu hizmeti sürdürülebilir hale getirmek olduğunu belirtti. Kurulduğu ilk günden bugüne kadar üniversiteye katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, “Radyo KSÜ, güçlü bir ekip çalışmasını ürünü. Üniversitemizin mevcut iletişim kanallarına ek olarak Radyo KSÜ sağlıklı iletişim, haberleşme ve bilgilendirme imkânı sağlayacak. Radyomuz ayrıca personel ve öğrencimizin potansiyel yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında da önemli bir araç olacaktır.” diye konuştu.

Radyo KSÜ’nün bilgiyi temel alan bir yayın politikası izleyeceğini ifade eden Rektör Can, eğitim, bilim ve teknoloji alanında şehrin lokomotifi olan üniversitemizin radyoculuk alanında da örnek olmayı hedeflediğini söyledi.

Üniversitenin güncel durumu ve eğitim politikasına ilişkin soruları da cevaplandıran Rektör Can, eğitim bilimleri profesörü olarak Rektörlük görevine atandığı ilk günden itibaren eğitim alanındaki bilgi ve tecrübelerini yansıtmaya gayret ettiğini belirterek çağın gerekleri ve iş yaşamının beklentileri doğrultusunda uygulamalı eğitimi üniversitedeki bütün bölüm ve programları kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında kalıcı yer edinebilmek için KSÜ akademik ve idari kadrosunun büyük bir özveri ve azimle çalışmaya devam ettiğini belirten Rektör Can, bilim ve teknolojiyi üretime dönüştürerek şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın öncelikli hedefleri olduğunun altını çizdi.

Üniversite içerisinde ve şehirde kültür ve sanat faaliyetlerinin yaygınlaştırılması hususunda önemli etkinliklere imza attıklarını hatırlatan Rektör Can, üniversitemiz Avşar Yerleşkesinde önümüzdeki günlerde tamamlanacak kongre merkezinin faaliyete geçirilmesiyle bu alandaki etkinliklerin sayısının da artacağını söyledi.

Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere üniversite tercihinde dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin tavsiyelerde bulunan Rektör Can, Kahramanmaraş ve KSÜ’nün sunduğu imkânlar hakkında bilgiler verdi. Akdeniz’in incisi Kahramanmaraş’ın doğanın bütün güzelliklerini içerisinde barındıran huzurlu bir şehir olduğunu belirten Rektör Can, Kahramanmaraş’ın eğitim, bilim ve teknolojide lokomotifi olan KSÜ’nün genç, dinamik ve kaliteli bir kadroya sahip, bilim, teknoloji, sosyal, kültürel ve sportif altyapısı güçlü bir üniversite olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Rektör Can, “2019 yılı içerisinde 100. yıl kutlamaları kapsamında 50’den fazla etkinliğe imza attık ve diğer kurum ve kuruluşların bu kapsamdaki etkinliklerine destek verdik. 12 Şubat’ta Milli Mücadelemizin 100. yılını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın teşrifleriyle coşku ile kutladık. 100. yıl kutlamaları kapsamındaki faaliyetlerimiz 2020 yılında da aynı yoğunlukta devam edecek.  Mili mücadele ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak görevi ve idealidir.” şeklinde konuştu.

Rektör Can konuşmasını Radyo KSÜ’nün üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemize faydalı olması ve güzel işlerin ortaya koyulmasına vesile olması temennisiyle tamamladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ