Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı kapsamında 01. Kasım 2015 tarihinde başlayan, 30 Ekim 2016 tarihinde sona erecek olan İlimiz Kahramanmaraş İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ nün yürüttüğü “BABA, OĞUL, ANNE, KIZ; HEPİMİZ OKULDAYIZ”   projesi ve şehit İdari Galip Özmen mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün yürüttüğü “KIZLAR OKULA, KADINLAR İŞE” projelerinin değerlendirmesi yapıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Öğretmenevi salonundaki programda Proje Koordinatörü Hilmi Kişi tarafından Proje çalışması ile genel bilgi verildi. Kişi konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Baba, Oğul, Anne, Kız; Hepimiz Okuldayız”   projesinde öğretmen, muhtar ve İmamdan oluşan 36 tarama komisyonu tarafından 187 mahallede yapılan tarama sonucu çeşitli nedenlerle okullarına devam edememiş 700 kız ve 852 erkek öğrenci olmak üzere aileleri ile görüşmeler yapıldı. İkna faaliyetleri sonucunda 492 kız öğrenci, 683 erkek öğrenci olmak üzere 1175 öğrenci kayıtlarının yapılması konusunda ikna edildi.

Okumaya ikna edilen 600 kız ve 250 erkek olmak üzere 850 öğrencinin öğrencileri istekleri ve kabiliyetleri doğrultusunda Açık Liselere, Mesleki Açık Liselere ve Mesleki Eğitim Merkezine kayıtları yapıldı.

“Kızlar Okula, Kadınlar İşe” projesinde ise Özellikle kız öğrencilerin okullaşması ve iş imkânları bulması açısından öğrenciler, veliler ve öğretmenleri üzerinde farkındalık oluşturuldu. Mesleki eğitim bilinci geliştirildi. AB proje kültürü oluşturuldu, öğrencilerin ve velilerin motivasyonu arttırıldı ve Başarılı olan öğrencilere teknik gezi düzenlenerek onların uzak hedeflerinde pozitif değişim sağlandı. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Mehmete Emin Akkurt, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürleri,Millî Eğitim Müdür yardımcıları, Millî Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Şube Müdürleri,ilgili okulların yöneticileri ve Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Ekibi katıldı