Maraşta Haber
Maraşta Haber

Prof.Dr. Sami Özgül, KSÜ Rektör Adaylığını Açıkladı

Mensubu olmaktan onur duyduğum  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Rektörlük seçimi için aday olmaya karar verdim. Rektör adayı olmak her profesörün demokratik hakkıdır. Aday sayısının artması ise  üniversitemizin zenginliği ve başarısıdır. Unutulmamalı ki rekabet kalite getirir. Size bir hekim ve akademisyen olarak hizmet verme gayretindeydim. Kanımca Rektörlük, bir akademisyenin üniversitesine verebileceği hizmetlerin en üst aşamvasıdır, onurlu […]

Prof.Dr. Sami Özgül, KSÜ Rektör Adaylığını Açıkladı

10 Eylül 2014 - 15:56A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Mensubu olmaktan onur duyduğum  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Rektörlük seçimi için aday olmaya karar verdim. Rektör adayı olmak her profesörün demokratik hakkıdır. Aday sayısının artması ise  üniversitemizin zenginliği ve başarısıdır. Unutulmamalı ki rekabet kalite getirir.

Size bir hekim ve akademisyen olarak hizmet verme gayretindeydim. Kanımca Rektörlük, bir akademisyenin üniversitesine verebileceği hizmetlerin en üst aşamvasıdır, onurlu ve saygın bir görevdir.

Edindiğim akademik ve yönetsel deneyimimi üniversitemin, Kahramanmaraş’ımızın, ülkemizin ve bilimin hizmetine sunmayı bir sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Göreve talip olunmadığı sürece ortaya çıkan sorunlara sadece eleştirel yaklaşmanın sorumlu bir birey davranışı olmadığının bilincindeyim.

Eminim ki tüm Rektör adayı arkadaşlarımın amacı üniversitemizi daha ileriye götürmektir ve tüm aday arkadaşlarım son derece yetenekli ve kaliteli isimlerdir. Bu durum , beni daha da mutlu etmektedir. Akademisyen arkadaşlarımız takdirlerini kullanarak bana bu görevi layık görürlerse ben de elimden geldiğince aldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağım.

Hedefim, akademik huzur, kadroların zamanında temini, öğretim üyelerinin önündeki engellerin kaldırılarak rahat ve onurlu çalışma ortamlarının sağlanması olacaktır. Özellikle geniş akademik danışma kurulları oluşturarak tüm öğretim üyelerinin konsensüsü ile ciddi adımlar atarak herkesin katılımını sağlamak için çaba göstereceğim.

Ülkemizdeki üniversiteler, ulusal ve uluslararası düzeyde çevresindeki değişimleri algılayıp, kendi iç dinamikleri ile gerekli yapısal dönüşümleri yeterince gerçekleştirememektedir. Yüksek öğretimde ortaya çıkan yüksek rekabet ortamında zamanla sıradanlaşan, geride kalan bir üniversite olmak istemiyor ve gelecek nesillere iyi bir akademik ve toplumsal miras bırakmak istiyorsak, bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi ve toplumsal refah seviyesinin yükselmesini hedefleyen ortak bir vizyona yönelik bir değişim sürecini biran önce başlatmak ve uygulamak zorundayız.

  • Saygın ve nitelikli bir üniversite vizyonu için,
  • Kurumsal aidiyet duygusu olan bir üniversite yaratmak için,
  • Özgür akademik ortamı olan bir üniversite için,
  • Toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, içinde bulunduğu kentle barışık, kaynak yaratma becerisine sahip, Kahramanmaraş’a çok yönlü katkılar sağlayabilen bir üniversite için.

Bana inanan veya inanacak olan tüm arkadaşlarımın desteğini bekliyorum.

Prof.Dr. Sami Özgül Kimdir ?

Kahramanmaraş’ta 1952 yılında doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta tamamladım.

1977yılında İstanbul Ün. Tıp Fakültesinden mezun oldum. 1982 yılında Dahiliye Uzmanı, 1990 yılında Siyami Ersek Göğüs Kalp Cerrahi Merkezinde Kardiyoloji Uzmanı oldum.

1982-1986 yıllarında mecburi hizmet nedeniyle Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptım.

1987-2000 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet hastanesi başhekimliği yaptım.2000 yılında Kardiyoloji Ana Bilim dalında Doçent oldum.2009 yılına kadar Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji doçenti olarak çalıştım ve ilk angio kuruluşunu yaptım.

Mesleki bilgi ve becerilerimi geliştirmek için Zürih üniversitesi tıp fakültesinde Elektrofizyoloji, ICD ve biventriküler pace,

İngiltere Wellington Hospitalde CT angio, İspanya Madritte Sancarlos Hospital da Kompleks Koroner girişimler, Rotablator, IVUS, OCT, Fransa Ruen de Cryo ablasyon, Almanya Leipzig de Periferik arter girişimleri üzerine eğitim aldım.

2007 yılında Kahramanmaraş devlet hastanesinde Angio Laboratuarını kurdum.

2010 yılında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesine Kardiyoloji profesörü ve Anabilim dalı başkanı olarak atandım. Adıyaman Ün. Tıp Fak. Hastanesi Kardiyoloji kliniği ve Angio Laboratuarını kurdum.

2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine, çok sevdiğim Kahramanmaraş’a döndüm.

Halen KSÜ Tıp Fakültesi kardiyoloji anabilim dalında kardiyoloji profesörü olarak çalışmaktayım. Yaşamım boyunca işimi iyi yapmaya, vicdanlı olmaya, insanların dertlerine ilgi gösteren, onların sorunlarını çözmeye yardımcı olan bir hekim olarak görev yapmaya çalıştım,  evli ve üç çocuk babasıyım.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ