Maraşta Haber
Maraşta Haber

Pazarcık’ta Önemli yatırımların açılışları gerçekleşti

Yılbaşında doğal gaz müjdesi verilen Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde doğalgazın dağıtımı için ilk temel atıldı. Törene katılan İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç doğalgazın Pazarcık’a hayırlı olması temennisinde bulunarak yapılan eğitim yatırımlarıyla 70 kişilik sınıfların 20’ye düştüğünü söyledi. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğalgaz temeliyle birlikte 25 milyon TL’lik kamu yatırımlarının açılışı gerçekleşti. Törende konuşan İçişleri Komisyon Başkanı […]

Pazarcık’ta Önemli yatırımların açılışları gerçekleşti

01 Ekim 2016 - 11:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Yılbaşında doğal gaz müjdesi verilen Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde doğalgazın dağıtımı için ilk temel atıldı. Törene katılan İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç doğalgazın Pazarcık’a hayırlı olması temennisinde bulunarak yapılan eğitim yatırımlarıyla 70 kişilik sınıfların 20’ye düştüğünü söyledi.

Açılışlara Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğalgaz temeliyle birlikte 25 milyon TL’lik kamu yatırımlarının açılışı gerçekleşti. Törende konuşan İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili  Celalettin Güvenç; “de bizim bir inancımız var. Devlet ve siyaset adamının şerefi insanına yaptığı iş kadardır. Kimsenin kendinden menkul bir kerameti yoktur. Ne kadar hizmet yaparsan o kadar itibarın olur. İlk günden beri önderimizle beraber Anadolu’yu yaşanılır hale getirmeye çalıştık. Köy köy mahalle mahalle her tarafın ayağa kalkmasına çalıştık. Bunu da başardık. Biz biliyoruz ki insanların hayırlısı insanlara hizmet edendir.” Dedi.

Bugün doğalgaz temeliyle birlikte diğer kamu yatırımlarının da açılışlarını yapacaklarını belirten Güvenç, “ bunun yanında hizmet binalarının da açılışını yapacağız. 3 yılda açtığımız derslik sayısı 169. Bugüne kadar yapılan dersliklerin 3/1’ini başardık. Büyükşehir’in yaptığı okul var. 70 kişilik sınıflar tarih oldu. 20 kişilik sınıflarda çocuklarımız okuyor. Fen Lisemiz eğitime bu yıl başladı. SYDV yurdu da hizmet veriyor. İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdu da hizmete girdi.” Diye konuştu.

Kaymakamlık yaptığı dönemde ödenek yetersizliği nedeniyle kamu yatırımlarının senelerce programa girmesi için uğraş verdiklerini hatırlatan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan bugün bilgisayar ortamında verilerle hükümetin eksik olan yerlere anında hizmet götürdüğünü ve kaynak sorunuda olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da 15 yıl önce Pazarcık’a doğalgazın geleceğine kimsenin inanmayacağına ama bugün bu hizmetin ilçeye geldiğine dikkat çekti. Erkoç, Büyükşehir olarak Pazarcık’taki yaşam kalitesini yükseltmek için hükümet ve milletvekilleriyle el birliği ile çalıştıkların söyledi.

Pazarcık’ta doğalgazın yükleniciliğini yapan Armadaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şan Arıkan da uzun bir mücadele sonucu Pazarcık’a kazandırılan doğalgazın Ocak ve Şubat ayı itibariyle ilçe halkına vermeye başlayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından doğalgazın temeli atıldı, 25 milyon TL’lik kamu yatırımlarının ise açılışı yapıldı.

Pazarcık doğalgazına kavuştu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesine doğalgazın verilmesi için kurban kesilerek ilk temel atıldı. Tarihi an yaşanan Pazarcık’ta eğitim ve tarım alanında da yaklaşık 25 milyon TL’lik kamu yatırımlarının açılışı yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ocak ve en geç şubat ayında doğalgaza kavuşuyor. Uzun ve yorucu mücadelede projeyi bizzat takip eden İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç doğalgazın evlere ve işyerlerine bereket getirmesi temennisinde bulundu. Güvenç şöyle konuştu; “Bizim bir inancımız var. Devlet ve siyaset adamının şerefi insanına yaptığı iş kadardır. Kimsenin kendinden menkul bir kerameti yoktur. Ne kadar hizmet yaparsan o kadar itibarın olur. İlk günden beri önderimizle beraber Anadolu’yu yaşanılır hale getirmeye çalıştık. Köy köy mahalle mahalle her tarafın ayağa kalkmasına çalıştık. Bunu da başardık. Biz biliyoruz ki insanların hayırlısı insanlara hizmet edendir.

 

2002’DE İKİ İLDE VARDI ŞİMDİ 78 İLDE

Burada doğalgazın temelini atıyoruz. Bununla ilgili olarak öncelikle Milletvekilimiz Sıtkı Güvenç kardeşime ve M. Uğur Dilipak’a çok teşekkür ediyorum. Armadaş Yönetim Kurulu Başkanı  Alişan Arıkan’a da teşekkür ediyorum. Bugün Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nda 350 bin nüfus doğalgazdan yararlanıyor. Ak Parti iktidara geldiğinde 2002’de sadece iki ilimizde doğalgaz vardı. Bugün 78 ile çıktık. Pazarcık’ın ardından diğer ilçelere de bu hizmeti getirmeyi başaracağız. Doğalgaz çevre dostu ve aile bütçesine katkı sunacak bir yatırım. Doğalgaz yapılan hesaplamalara göre bir yılda aile bütçesinden 1160 TL tasarruf sağlayacaktır. Hava kirliliğini önlemekte ekstra kardır. Ocak ve Şubat ayında evlere doğalgazı vereceğiz. İnşallah o ilk evde de bir çay içeriz diyorum

 

70 KİŞİLİK SINIF MEVCUDU 20 KİŞİYE DÜŞTÜ

Biz sadece doğalgaz temeli değil, bunun yanında hizmet binalarının da açılışını yapacağız. 3 yılda açtığımız derslik sayısı 169.’dur. Bugüne kadar yapılan dersliklerin 3/1’ini son 3 yılda yapmayı başardık. Büyükşehir’in yaptığı okul var. 70 kişilik sınıflar tarih oldu. 20 kişilik sınıflarda çocuklarımız okuyor. Fen Lisemiz eğitime bu yıl başladı. SYDV yurdu da hizmet veriyor. İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdu da hizmete girdi. Hükümet Konağını bu yıl programa aldırdık. Jandarmanın yeri ile birleştirerek Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle süslenmiş bir Hükümet Konağı yapacağız. Projesi bitti önümüzdeki hafta Kaymakamımız ihalesi için valimize teslim edecektir. Büyükşehir Belediyesi 140 tane TOKi binası ihale edilerek inşaatı başlayacak. Belediye binasında bu konutlar askıya çıkarılacak. 125 Yataklı Devlet Hastanesi de ihaleye çıkarılacak”

 

MUTLU BİR GÜNE TANIKLIK EDİYORUZ

Pazarcık’ta mutlu bir güne tanıklık ettiklerini belirten Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan; “Özellikle temiz bir çevre, yaşanabilir şehirlerin oluşturulması için doğalgazın önemi vurgulandı. Vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için parlamentomuz, milletvekillerimiz, bürokratlarımız el birliği ile çalışıyor.” Dedi.

Kaymakamlık yaptığı dönemdeki yatırım hamlelerini anlatan Vali Özkan şöyle konuştu; “Eskiden bir ilçede kaymakam olarak görev yaptığım dönemlerde, bir ilçede bir projenin programa alınması için tüm ilçe halkıyla toplanırdık, önce konuşurduk, sonra senelerce ödenek olmadığı için onun programa girmesi için mücadele ederdik. Ama bugün baktığınız zaman her bilgi dijital ortamda takip ediliyor, nerde ne ihtiyaç varsa hükümetimiz hem programa koymaktadır, hem de kaynak ayırmaktadır.”

 

15 YILDA YAŞAM KALİTESİ ÖNEMLİ DERECEDE ARTTI

Son 15 yılda Türkiye’de yaşam kalitesinin önemli bir derecede arttığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da şöyle konuştu; “Bunlardan en önemlilerden biri de doğalgazdır. 15 yıl önce İstanbul, Ankara gibi beş on il doğalgaz kullanırken, bugün Türkiye’nin her tarafında doğalgaz kullanılıyor. Bundan 15 yıl önce Pazarcık’ta doğalgaz kullanılacağını söyleseniz kimse inanmazdı. Ama bugün bu tarihi an’a tanıklık yapıyoruz. Bizde büyükşehir olarak Pazarcık’ımızın yaşam kalitesini artırmak için hükümetimizle, milletvekillerimizle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

 

SON 3 YILDA HİZMETLER KATLANDI

Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe is e uzun zamandır hasretini çektikleri ve bekledikleri doğalgazın temelini atmaktan mutlu olduklarını söyledi. Boztepe; “ hem de 8 yılı aşkın süredir il merkezinde eğitim veren Pazarcık Meslek Yüksek Okulumuzun binasının tamamlanmasıyla hizmete açıyoruz.

İlçemiz son 3 yılda özellikle milli eğitim alanında gerek derslik, gerekse yurt kapasitesinin artırması nedeniyle devrimsel sayılabilecek sayıda yatırımlara sahne oldu. Son olarak 168 dersliği eğitime açtık, bu sayı da ilçemiz genelindeki derslik sayısının üçte birine eşittir. Bununla birlikte bugün açacağımız iki yurdumuzla birlikte öğrenci yurt kapasitemizi 300’den 600’e çıkarıyoruz.” Diye konuştu.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’da Doğalgaz’ın ilçelerine gelmesine vesile olan başta İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e, bakanlara, milletvekillerine ve bürokratlara teşekkür etti.

 

OCAK VEYA ŞUBAT’TA DOĞALGAZ’I VERİYORUZ

Pazarcık’ta yüklenici firma olarak faaliyet gösteren Armadaş Yönetim Kurulu Başkanı Alişan Arıkan da yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Bugün ilerde çok keyifle bahsedeceğimiz, konforumuza, sağlığımıza büyük katkı sağlayacak ve ekonomimizi de düşünecek doğalgazın temel atma törenine kadar uzun bir süreçten, uzun bir mücadeleden geçtik. İçişleri komisyon başkanımızla birlikte bürokratik engelleri bir bir aşarak hızlı mesafe katettik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın imarda yaptığı değişiklikle bize yardımcı olmaları doğalgazın hızla gelmesine neden oldu. Burada çok hızla çalışarak kısa sürede ilçemize doğalgaz vermeyi hedefliyoruz.

Pazarcık’ta 168 bin metrelik bir yatırım yapacağız, bu yatırım miktarı da 9 milyon TL’dir. Hedef olarak 2017 yılının Şubat ayını hedef koyduk. Bu tarihte doğalgazı ilçe halkına kullandıracağız”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu ve İmran Kılıç’ında selamlama konuşması yaptığı törende ilçedeki ilk doğagaz çukurunun temeli atıldı. 32 Derslikle Pazarcık Meslek Yüksek Okulu Hizmet Binası, İlçe Tarım Müdürlüğü Hizmet Binası, 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik yurt binası törenle hizmete açıldı.

 

 

 

Etiketler:

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ