Maraşta Haber
Maraşta Haber

Pazarcık’ta Muhteşem Kutlu Doğum Etkinliği

Kahramanmaraş Pazarcık İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Pazarcık Ceviz altı Düğün salonunda Kutlu Doğum Coşkusu peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı teşriflerinin 1445. Yıldönümü münasebetiyle muhteşem bir “Kutlu Doğum” programı gerçekleştirildi. Pazarcık  İlçesinde düzenlenen ve sunuculuğunu İlçe Vaizi Bünyamin Engizek’in yaptığı  “Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet” ana temalı Kutlu Doğum Haftası programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. […]

Pazarcık’ta Muhteşem Kutlu Doğum Etkinliği

17 Nisan 2016 - 9:56A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Pazarcık İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Pazarcık Ceviz altı Düğün salonunda Kutlu Doğum Coşkusu peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı teşriflerinin 1445. Yıldönümü münasebetiyle muhteşem bir “Kutlu Doğum” programı gerçekleştirildi.

Pazarcık  İlçesinde düzenlenen ve sunuculuğunu İlçe Vaizi Bünyamin Engizek’in yaptığı  “Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet” ana temalı Kutlu Doğum Haftası programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kahramanmaraş Ulu Camii İmam Hatibi Yahya Şahne okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönülleri mest etti. Program Pazarcık Ulu Camii Müezzini Osman Akış’ın yönetiminde, beyaz giysileriyle Pazarcık Kardelen Anaokulu,  Pazarcık İmam-Hatip Ortaokulu ve Pazarcık Çinko Suriyeliler okulu öğrencilerinin ilahi dinletileri sunuldu. 2016 yılı Kutlu doğum sinevizyon gösterisi yapıldı.

Pazarcık Müftüsü Ahmet Sevinç konuşmasında gelin birlik olalım dedi, Müminlerin küs durmalarının yanlışlığına değindi. “Bir olmayı, yek vücud olmayı, tek bilek olmayı bu gün inşallah gerçekleştirdik. Yüce Rabbim kabul eylesin. İnananlar, müminler kardeştir. Kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bu engelleri kaldırdıktan sonra bu birlikteliği pekiştirmememiz lazım. Bu gün burada bu kardeşlik daha da pekişmiştir. Bu gayeyle din hizmetiniz sizlere vermeye devam edeceğiz.”

Vali Mustafa Hakan Güvençer Şehit aileleriyle protokolde yan yana oturarak programı takip etti. Program, Müftülük hizmetlerinde emeği geçenlere Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından onur plaketi takdim edilmesiyle devam etti. Programda ayrıca Kutlu doğum haftası dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Vali Mustafa hakan Güvençer’in eşi Dilek Güvençer, Kaymakam Mehmet Boztepe’nin eşi Dr. Ceyla Boztepe, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ın eşi Yaprak Bozdağ tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher konuşmasında Güzel Ahlakı tamamlamak, güzellikleri yaymak için gönderilen güzeller güzeli Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1445. Yılı olan 2016 yılı Kutlu Doğum Haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi. Müftü Gevher; “Kahramanmaraş’ta göreve başladığım günden bu yana Pazarcık İlçemizde yapılan Kutlu Doğum Programlarına katılmayı kendim için bir borç olarak gördüm. Bu programda burada gördüğüm birliktelik dünyaya örnektir. Hz. Peygamberimiz, silahla, nefretle değil, yumuşak huy güler yüzle, İslamı dünyaya yaymıştır. Dünyada çok sıkıntılar vardır. Sıkıntıları ortadan kaldırmak için birbirimizi sevmeliyiz. Burada güzellik var. Allah insanları içinde bulunduğumuz zulümden, kötü günlerden bu güzellikler sayesinde inşallah en kısa zamanda kurtaracaktır.”

Program, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ökkeş Bilgin’in Cemal safi’nin “Gelin Birlik Olalım” şiiri ve, Şehit yeğeni Fatih İlköğretim 4. Sınıf öğrencisi Burak Katırlı’nın “Bayrak Şiiri” büyük alkış aldı.

Kahramanmaraş Şütçü İmam Üniversitesi Mezhepler Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Ak, “Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet” konulu konuşmasında Peygamberin âlemlere rahmet olarak gönderildiğinin altını çizdi. Prof Ak; “Allah ve Resulünün yolundan gidenlere ve kendisine kötülük yapanlara bile dua etmiş bir Peygamberin ümmetiyiz. İşte islamın özü budur. İnsanın maddi yakıtı gıdamızdır, yediklerimiz ve içtiklerimizdir. Helal ve Harama çok dikkat etmeliyiz. Hileli bozuk benzin arabayı nasıl yolda bırakırsa, haram yiyen insanda ibadette yolda kalır.”

Program, Ulu Camii imam hatibi Abdurrahman Genç’in duasıyla son buldu. Müftü Ahmet Sevinç Protokole gül ve peygamber sevgisini anlatan kitaplardan hediye takdim etti.

Programa Kahramanmaraş Valisi M.Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Şehit aileleri, daire amirleri çok sayıda vatandaşlar katıldı.

DSC03522 copy DSC03525 copy DSC03544 copy DSC03608 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ