Maraşta Haber
Maraşta Haber

Pazarcık’ta KSÜ- Meslek Yüksekokulu Binasının Açılışı Yapıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Pazarcık Meslek Yüksekokulu 16 yıl sonra kendi binasında hizmet vermeye başladı. 2 yıl önce Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından temeli atılan yeni hizmet binası Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet […]

Pazarcık’ta KSÜ- Meslek Yüksekokulu Binasının Açılışı Yapıldı

30 Eylül 2016 - 20:27A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Pazarcık Meslek Yüksekokulu 16 yıl sonra kendi binasında hizmet vermeye başladı.

Açılışa Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

2 yıl önce Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından temeli atılan yeni hizmet binası Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve il protokolü üyelerinin katılımıyla açıldı.

KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulu hizmet binasının açılış törenine çok sayıda davetli katılırken, törenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç yaptı.

“Bu şehrin çocuğu olarak böyle bir eserin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Güvençer, “Sevgili gençler, gerçekten iyi eğitim verilebilecek yüksek fiziki kapasiteye sahip bir binaya kavuşmuş oldunuz, hayırlı olsun. İnşallah önümüzdeki dönemde elbette yeni bölümler açmak, yüksekokulumuzu fakülteye çevirmekte hedeflerimiz arasında olacaktır. Türkiye bunu hak ediyor, gençlerimiz bunu hak ediyor.” dedi.

Milletvekili Güvençer, “Türkiye 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna 19 milyon öğrencisi ile başladı. Bu ne demek biliyor musunuz? Avrupa’da üç beş tane ülkenin toplam nüfusundan fazla genç nüfusu olan bir ülkeyiz, değerli kardeşlerim bu bizim en büyük gücümüzdür. Ayrılığa gayrılığa fırsat vermezsek, fitneye fesada fırsat vermezsek, ideolojilerin kurbanı olmazsak, birbirimizi seversek, birbirimizi sayarsak, birbirimize tahammül edersek gelecek bu ülkenindir.” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın dünyaya sunduğu, İslam âlemine sunduğu şu üç temel ilkeyi gençlerimiz hiçbir zaman unutmamalıdır. Güçlü bir gelecek için, akan kanın durması için, İslam dünyasının ayağa kalkması için şu üç ilkeyi bilmeliyiz” diyen Güvençer, bu üç ilkeyi şu şekilde sıraladı: ırkçılık yapmayacağız; mezhepçilik yapmayacağız; meseleleri konuşarak çözmek varken silaha sarılmayacağız, öldürmeyeceğiz.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. “Birlik ve beraberlik içinde olursak, işimizi en iyi şekilde yaparsak hiçbir kimse bizim gelişimimize engel olamaz” diyen Rektör Deveci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizlere çok çalışmak düşüyor, özellikle öğrencilerimize çok çalışmak düşüyor. Bizler görevimizi yapıyoruz. Sizlerin altyapısını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, bu binada görüldüğü gibi.”

Pazarcık Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binasının açılışına katkı sağlayan devlet büyüklerine ve Pazarcık halkına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yeni hizmet binasının ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Deveci Pazarcık Meslek Yüksekokulunun 500 olan öğrenci sayısını mümkün olan en kısa sürede 2 bine ulaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Baylan ise kısa bir konuşma yaparak yeni hizmet binasının karar ve yapım aşamasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Baylan Pazarcık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarına dikkat çekerek, bu konuda devlet büyüklerinden destek istedi.

18 bin metrekare açık, 6 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan Pazarcık Meslek Yüksekokulu hizmet binasında; 25 adet akademik ve idari personel odası, 15 adet derslik, 1 adet konferans salonu, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, öğrenci yemekhanesi, kantin ve teras bulunuyor.

11 akademik ve 11 idari personelle, 5 programda 500 öğrenciye hizmet veren Pazarcık Meslek Yüksekokulunun yeni hizmet binası 2 bin öğrenciye hizmet verebilecek fiziki yeterliliğe sahip.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ