Maraşta Haber
Maraşta Haber

Onikişubat’tan Dar Gelirlilere Çifte Bayram

Kahramanmaraş-Onikişubat Belediyesi, toplu konut projesinde mutlu son…  604 konut sahibi, Kurban Bayramı öncesinde yeni yuvalarına kavuştu Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan 604 konut, 11 Eylül Pazar günü, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın değerli teşrifleriyle gerçekleştirilen, hak sahiplerine verildi. Sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi “Toplu Konut Projesi’ne” katılan vatandaşlarına çifte bayram yaşattı. İnşası tamamlanan 604 […]

Onikişubat’tan Dar Gelirlilere Çifte Bayram

15 Eylül 2016 - 10:24A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş-Onikişubat Belediyesi, toplu konut projesinde mutlu son…  604 konut sahibi, Kurban Bayramı öncesinde yeni yuvalarına kavuştu

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan 604 konut, 11 Eylül Pazar günü, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın değerli teşrifleriyle gerçekleştirilen, hak sahiplerine verildi.

Sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi “Toplu Konut Projesi’ne” katılan vatandaşlarına çifte bayram yaşattı. İnşası tamamlanan 604 konut için, Kurban Bayramı arifesinde anahtar teslim töreni düzenlendi.

Projenin içerisinde yer alan Bahariye Konutları önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, millet olarak yepyeni umutlarla Kurban Bayramını karşıladıklarını söyledi. “Bugün daha mutlu ufuklara adım atacağımız bir gün” diyen Kaynak, şöyle konuştu:

“Bugün kutsal topraklarda hacı adaylarımız, vakfesini yapıp hacı sıfatını kazanacak. Hepsinin hac ibadetlerini Allah kabul etsin diyorum. Öte yandan Cumhurbaşkanımızın çok büyük gayretleri ile 6 yıldan fazladan beri taş üstünde taş bırakılmayan, bir medeniyet şehrinde Halep şehrinde, bugün gece 24.00 itibariyle ateşkes ilan ediliyor. 1 haftalık ateşkeste 6 yıl sonra ilk defa Halep’teki bacılarımızın, kardeşlerimizin ve çocuklarımızın ilk defa burukta olsa bir bayram yaşamalarına vesile olacak. Cumhurbaşkanımızın G-20 zirvesinde yaptığı görüşmeler neticesinde bir ateşkes sağlandı. İnşallah uzun süreli olur. Tabi Halep’in sadece Suriye için değil, hepimiz için önemi büyük. Tarihte Halep, Gaziantep ve Kahramanmaraş bir zincirin halkası olmuşuz. Zaman zaman Halep Maraş’a bağlı bir sancak, zaman zaman biz onlara bağlı bir sancak olmuşuz. Ama hiç kopmamışız. Ama maalesef o güzelim Halep, bin yıllık Halep maalesef harabe oldu.”

dsc_7106-kopya-copy

“800 KİLOMETRE TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE OLMAKTAN KURTULDU”

“Bugün bir başka umudu daha birlikte yaşıyoruz. O da Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, kahraman ordumuzun Suriye’de Cerablus başta olmak üzere 800 kilometre alanı Türkiye için, milletimiz için tehlike olmaktan çıkarmasıdır. Geçen bayram o topraklardan Kilis’imize Katyuşya füzeleri ve roketler geliyordu. İnşallah bu bayram Kargamış, Kilis mutlu bayram yaşarken, Cerablus ve Çobanbeyli’deki kardeşlerimiz de yeni bir umuda merhaba diyecekler. Gördünüz Türk Silahlı Kuvvetlerinin destekleri ile Özgür Suriye Ordusu ile bölge Deaş unsurlarından ve PYD unsurlarından temizlendi. 800 km’lik bir alan temizlendi. Bu bayramda Carablus’taki kardeşlerimizin suları akacak, elektrikleri yanacak. Sahra fırınları ile sıcak ekmeklere kavuşacaklar ve kurbanlarını kesecekler. Bu geldiğimiz netice 15 günde hasıl oldu. Bu da bizlere liderimizin Cumhurbaşkanımızın dünyanın en basiretli, en ferasetli lideri olduğunu gördük.”

“ALLAH KİMSEYİ YERİNDEN YURDUNDAN ETMESİN”

Suriye dışında 6 milyon muhacirin bulunduğunu dile getiren Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

dsc_7217-kopya-copy

“Cumhurbaşkanımız her ortamda ‘bu bir insani dramdır. O insanlar için kalıcı yerler yapalım ve uçuşa yasak bölge ilan edelim. Bu insanlar kendi toprakları dışında bir zulmü uğramasın’ dedi. Bizim Maraş’ta  bir söz vardır. ‘Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin” diye. O sebeple ben bu bayram geçmiş bayramlardan inşallah yarın daha umutla bir bayram sabahına kavuşacağımızı umuyorum. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizden şunu istirham ediyorum. Duaların muhakkak kabul edileceği gecelerden birini bu gece yaşayacağız. Dualarımız bütün mazlum milletler, muhtaçlar ve İslam Alemi için, çaresizler ve kimsesizler için olsun, bütün insanlık için olsun. Neden? Çünkü yaratıcımız öyle buyuruyor. Peygamberimize ‘Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik. Sadece Müslümanlara değil’ diyor. Biz de bütün aleme hayırlar dileyelim. Bu bayramda bu asil milletimizin yardımları Somali’deki Filistin’deki, Çat’daki, Myanmar’daki, Balkanlardaki kardeşlerimizle olacak. Bu millet ne asil millettir ki bu çağda 21. Yüzyılda hem İslam ümmetinin muhtaçlarına, hem de bükün insanlığın muhtaçlarına yardımlarını ulaştırıyor.”

“3 MİLYON MUHACİRE ENSAR OLDUNUZ”

Türkiye’de bulunan 3 milyon mültecinin Muhacir gibi görülerek Ensar hissiyatıyla konuk edildiğini dile getiren kaynak, “Peygamberimizin hicretinden bin 400 yıl sonra rabbim sizlere Ensar olma şansını verdi. Sizlerin çabalarıyla oluşturulan güçlerden 12 milyar dolardan fazla harcama yaptık. Ve bu harcamalar içerisinde medeni ve zengin dünyanın AB’nin, Birleşmiş Milletlerin, aklınıza ne geliyorsa yardım kuruluşlarının, Kızıl Haçın hepsinin desteği 550 milyon dolar. Macaristan ve Hırvatistan ziyaretlerinde oradaki Cumhurbaşkanlarına da söyledim. ‘3 milyon insan Türkiye’de göçmen ve muhacir. Siz hiçbir görüntü gördünüz mü göçmenlerden sokakta köprü altında yatan. Bir evsiz görüntüsü gördünüz mü? Peki siz hiç hasta çocuk gördünüz mü? ilaçsız hastalanmış..” ‘Hayır’ dediler görmedik. İşte bu asil millet o muhacir kardeşlerini, evine, işine, ekmeğine ortak etti. Allah sizlerden razı olsun, inşallah ödülünüzün büyük olacağını rabbimden diliyorum” diye konuştu.

“BU KONUTLARDA ÇOCUKLARIN CIVILTILARI YÜKSELECEK”

Hayata geçirilen toplu konut projesinin önemine değinip, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibini de tebrik eden Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün Onikişubat Belediyemiz de, Dulkadiroğlu Belediyemiz de kendi teşkilatlarını kurmalarının üzerinden henüz 2 yıl geçmedi. Bugün 604 konutun anahtar teslimini yapıyoruz. Yani 1,5 yıl süre içerisinde bu konutlar tamamlanmış. Başkanımız da bilgi verdi. 90 ila 110 bin TL arasında maliyeti var. Maraş bir büyükşehir belki birkaç yüz metre ötede bu konutlara eşdeğer olanlar 3-4 yüz bin TL’ye satılacaktır. Ama bakanımız bunu başarmış. Herkes kira öder gibi aidatını ödeyerek ev sahibi olacak. Gelir seviyesi bakımından en dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bir proje. Cuhurbaşkanımızın söylediklerini hatırlıyorsunuz. ‘Bizim kadınımız her gün sabah soba külü temizleyip, bodrumdan kömür çıkartmak zorunda değil. Banyo ihtiyacı için soba yakmak durumunda değil. Tüm kadınlarımız sağlıklı konutlarda oturmayı en çok hak edenlerdir’. En çok hürmete değer kadınlarımız içindir çocuklarımız içindir. İşte bu konutlara kavuşuyorsunuz. Başkanımız doğalgazında hazır olduğunu söyledi. Bu konutlarda 604 konutta hemşehrilerimiz mutlu mesut yaşasın inşallah. İnşallah buralar çocuk cıvıltılarıyla dolsun. İnşallah Maraş’ımız,  hem Türkiye’miz insanlığa, mazlumlara, çaresizlere derman olmaya devam etsin. Çünkü nerede bir mazlum varsa biliniz ki Türkiye orada. Ben bu duygularla idrak edeceğimiz bayramın insanlığa huzur getirmesini diliyorum. Bütün hemşehrilerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Bu yuvaların huzur yuvaları olmasını temenni ediyorum. Kestiğimiz kurbanların sizleri Allaha yakınlaştırmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

BAŞKAN MAHÇİÇEK: “BURADA OTURAN VATANDAŞLARIMIZ ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK”

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’de, 12 Şubat 2015’te temeli atılan toplu konutları 18 ay gibi kısa bir sürede teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İnşaatlarda en iyi malzemenin en kaliteli ürünlerin kullanıldığını dile getiren Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:

dsc_7172-kopya-copy

“Dar gelirli ailelerimizin daha güzel, daha yaşanılabilir evlerde oturması hakkıdır diyerek bu yola çıktık. Yarın bayram biliyorsunuz. Burada oturan kardeşlerimiz iki bayramı birlikte yapacaklar. Hem evlerine kavuşacaklar hem de yarın bayramı idrak edecekler. Bu evlerimizin 132 metre brütü var. 100 metrekarede neti var. Evlerimiz fiyatı 90 ila 110 bin TL arasında ortalaması 100 bin TL arasında. Toki’den bile ucuza mal ettik. Onikişubat Belediyemiz daha güzelini yaptı Allaha şükür. Biz zaten yola çıkarken Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘toprak gibi olacağız, mütevazi olacağız’ dedik. ‘Ama bir noktada iddialıyız’ dedik. Bu işin en iyisini biz yaparız dedik. Yaptık mı yaptık. Bunlarla bitmeyecek. Şimdi arkadaşlarımız yeni yapacakları 250 konutun kayıtlarına başladılar. Onların da bayram ertesi kayıtları bitecek. Projeler hazırlanacak ve onları da en kısa sürede 1,5 senede yapacağız. Yapacağız ki daha güzel evlerde yaşayalım. Çocuklarımızla birlikte yaşanılabilir mekanlarda oturalım. Başbakan yardımcımız geçen hafta 750 bin TL Afat’tan bize kaynak gönderdi. Bir başbakan yardımcımız olmasının farkı bu. İnanıyorum ki Kahramanmaraş’ın geleceğinde çok daha güzel hizmetlere bütün milletvekillerimizle vesile olacaklar. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bugün değerli kardeşlerimize evleriniz hayırlı olsun diyorum. Çocuklarınızla evlatlarınızla beraber sağlık ve huzur içerisinde bu güzel evlerde rahat bir ömür geçirmenizi yürekten temenni ediyorum.”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da, böyle bir hizmetin sunulmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Özkan, “Onikişubat belediyemiz vatandaşlarımıza katmerli bir bayram yaşattı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hükümetimize, başbakan yardımcımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, ilimizin lehine bu potansiyeli sundukları için teşekkür ediyorum. Hükümetimizin hem üretimi iyileştirmek hem de bunun adil dağıtımına uygun bir şekilde öyle bir hizmetin belediyemizin eliyle sunulması çok güzel. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bayramınızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

dsc_7193-kopya-copy

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Kaynak, Belediye Başkanı Mahçiçek ve diğer konuklar, dualar eşliğinde konut sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Onikişubat Belediyesi hayata geçirdiği toplu konut projesiyle, emsali olan 26 belediye içerisinde de bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Onikişubat Belediyesi, tamamlanan bu proje ile, 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla kurulan 26 ilçe belediyesi içerisinde toplu konut yapımını başlatan ilk yerel yönetim kurumu oldu.

Kahramanmaraş’ın en güzide yerleşim yerlerinde yükselen ve TOKİ fiyatlarının da altında inşa edilen konutlara sahip olan vatandaşlar, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen anahtar teslim töreniyle birlikte, Kurban Bayramı arifesinde sıcak yuvalarına kavuşmuş olacaklar.

dsc_7235-kopya-copy

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ