İstanbul’da yaşayan İğdeli hayırsever ve eğitimsever vatandaş, doğum yeri olan memleketi İğde Kasabasındaki okula ve kütüphaneye 21 adet bilgisayar bağışladı. Önemli ve anlamlı eğitime bağış teslim töreni İğde Kasabasında şölen havasında gerçekleşti.

İğdeli hayırsever vatandaş, doğum yeri olan memleketi İğde’de eğitim veren Şehit Er Ali Beyaz İlk ve Ortaokuluna 21 adet bilgisayar bağışında bulundu. İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığı ile Şehit Er Ali Beyaz İlk/Ortaokulu’na teslim edildi.

Aslen İğdeli olan ve İstanbul’da yaşayan Halis Marangoz tarafından alınan bilgisayarların okula teslimi için organize edilen programa, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İğde Mahalle Muhtarı Hüseyin Günay, İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Önat, Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Marangoz, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Teslim töreninde değerlendirmelerde bulunan İğde Der Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Marangoz, eğitime destek olmak için ayrı bir özen gösterdiklerini söyledi.

Marangoz, konu hakkında şunları söyledi:

“Halis Marangoz adlı hemşerimizin, derneğimize gönderdiği 21 adet bilgisayar, Şehit Er Ali Beyaz İlk/Ortaokulu ile Aşık Sefil Ali Çimani Kütüphanesi’nde öğrencilerin kullanılması için bağışlandı. Bu yola çıkarken tabela derneği olmayacağımızı söylemiştik. Kurulduğumuz günden bugüne kadar da en başta eğitim olmak üzere birbirinden güzel işlere imza attık. Biz, hayırseverlerimiz ile halkımız ve mahallemiz arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bu konuda bizi yalnız bırakmayan tüm devlet büyüklerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Özellikle mahallemizde açtığımız kütüphanemize son dönemde yaptığı yardımlardan dolayı Elbistan Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Tıraş’a da özel teşekkür ediyoruz. Burası çok zor durumdaydı. Ahmet Bey’in desteği ile 400 öğrencimiz bu kütüphaneden en güzel şekilde yararlanacak. Bizlere bu imkânı sunan tüm hayırseverlerimize ve bilgisayarları gönderen Halis Marangoz müdürümüze de teşekkür ediyoruz.”

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise, “İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin girişimleri ile eğitime yapılan destek için buradayız. İstanbul’da yaşayan Halis Marangoz isimli İğdeli kardeşimizin derneğimize gönderdiği 21 adet bilgisayarı teslim alıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah öğrencilerimizin güzel amaçlar için kullanmasına vesile olur. Derneğimize ve Halis Marangoz kardeşimize eğitime yaptıkları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Halis Marangoz kardeşimizin bu davranışı, inşallah diğer hayırseverlerimize de örnek teşkil eder” dedi.

Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş da, “İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Mahalleleri ve vatandaşları için her yerde çalışıyorlar. Aslen İğdeli olan Halis Marangoz kardeşimiz de mahallesindeki okul için bilgisayar göndermiş. Kendisine teşekkür ediyoruz. Elbistan’ın adamı olsun çamurdan olsun. Sonuçta dönüyor; imkânları dâhilinde memleketine yardımcı olmaya çalışıyor. Bu tür derneklerin de çoğalmasını istiyoruz. İğde Mahallemize, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın da talimatı doğrultusunda mahallemizin tüm ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek ne eksiği varsa seçime kadar hepsini gidereceğiz. Yine derneğimizin açılışını yaptığı kütüphanemizi de inşallah önümüzdeki günlerde Elbistan Belediyesi bünyesine alacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ve değerlendirmelerin ardından bilgisayarlar, öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere okul müdürü Bilal Bozkurt’a teslim edildi.