Nurhak İlçe Jandarma komutanlığı emrinde görevli er ve erbaşlara yönelik olmak üzere; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde meslek edindirme kursları düzenlendi.

 

Bilimsel veriler ışığında bilinçli tarım metotlarının anlatıldığı kursların 41 kişilik ilk grubuna sertifikaları Kaymakam DAYANÇ, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Kıvanç SAĞLAM,” Jan. Asayiş Bölük Komutanı Üst Teğ. Celil HOŞGÖR, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa GÜRKAN ve Proje eğitmenleri Veteriner Hekim Yavuz Arslan TÜR Veteriner Hekim Burak HEZER tarafından verildi.

 

Kaymakam DAYANÇ törende yapmış olduğu konuşmada; duyarlı yaklaşımları ve işbirliğinde bulunarak böylesine örnek bir projeyi hayata geçirdikleri için ilgili kurumlara teşekkür ederken; “ Öğrenmenin yeri ve zamanı olmadığını bu proje ile bir kez daha görmüş olduk, umarım edinilen bu faydalı bilgiler terhis olduktan sonraki sivil hayatta er ve erbaşlarımızın işlerine yarayacaktır ” dedi.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. GÜRKAN ise bilinçli tarım uygulamaları konusunda projenin bitkisel üretim boyutu ile devam edeceğini ve peyzaj konusunda da eğitim vermeyi planladıklarını belirtirken, kursiyerlerin bu sertifikalar ile gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerekse AB hibe fonlarının proje çağrılarına başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.