SSGD-ASAM Bölgesel Basın Buluşmaları Gaziantep’te

SGDD Hakkında:

1995 yılında Ankara merkezli olarak çalışmaya başlayan Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), halen 45 farklı şehirde, 52 saha ofisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dernek kamu ve sivil toplum düzeyinde; UNHCR, UNICEF, UNFPA, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği ve GIZ başta olmak üzere uluslararası ortaklıklar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili devlet ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine dayalı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

SGDD- ASAM, 20 yılı aşkın deneyimiyle Türkiye’de yaşayan mülteci ve sığınmacılara temel haklar ve sorumluluklar, sosyal destek mekanizmaları ve hizmetlere erişim gibi alanlarda kapsamlı sosyal ve hukuki danışmanlık sağlarken çok yönlü ve kalıcı projelere imza atmaktadır.

Toplantı Hakkında:

SGDD-ASAM tarafından bu yıl başlatılan Refwork projesinin, “Kendi Kendine Danışmanlık” ve “Mültecilerle Çalışmak” ile birlikte üçüncü aşamasını oluşturan “Mültecileri Haberleştirmek” faaliyetleri kapsamında düzenlenecek Bölgesel Basın Buluşmalarının sonuncusu 07 Ocak Cumartesi günü Gaziantep’te gerçekleştirilecektir.

Mülteci sorunlarına ilişkin doğru ve profesyonel haber üretimi, medyanın, halkın önemli bilgi kaynaklarından biri olması nedeniyle hayati öneme sahiptir. Bu tür bir üretim aynı zamanda, çatışmaları gidererek toplumsal uyumu kolaylaştırabilecek güçtedir. Bölgesel basın buluşmaları ulusal ve yerel ölçekte; sığınma ve göç kavramlarının hatalı kullanımından veya yanlış kavramlarla ilişkilendirilmesinden kaynaklanan sorunları, haber dilinin üreticisi olan medya kuruluşları ve çalışanlarıyla birlikte ele alarak kritik terminolojiye açıklık getirmeyi, tavsiye niteliğinde ilkeler belirlemeyi amaçlamaktadır.

Tarih: 07 Ocak 2017

Saat:   10:00-12:30

Yer:        Tuğcan Otel

Bilgi için:

Burç Tuna

0 (549) 551 55 79

refwork@sgdd-asam.org

Program Özeti:

Açılış Konuşması Kısaca: SGDD Hakkında

Refwork Projesi nedir? Neyi Amaçlıyoruz? İstatistiklerle Türkiye’de Mülteciler Mültecilik Olgusuna Genel Bakış Kavramlarla Mülteciler

Türkiye’de Mülteci Olmak

Türk Basını Mültecileri Nasıl Görüyor? İlkeler ve Örneklerle Haber Dili

Öneri, Eleştiri ve Deneyimler Soru-Cevap