Maraşta Haber
Maraşta Haber

Muhtarlar Başkonuş’ta bir araya geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce “1. Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği” düzenlendi. Başkonuş Yaylası’nda Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 1. Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği Mehter Takımının muhteşem konseri ile başladı ve konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Akagöz, daire başkanlığı olarak kuruluşlarının […]

Muhtarlar Başkonuş’ta bir araya geldi

04 Haziran 2016 - 22:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce “1. Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği” düzenlendi.

Başkonuş Yaylası’nda Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 1. Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği Mehter Takımının muhteşem konseri ile başladı ve konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

İlk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Akagöz, daire başkanlığı olarak kuruluşlarının birinci yılına denk geldiğini ifade ederek: “Bundan bir yıl önce bugünlerde kurulduk ve muhtarlarımızın hizmetine başladık. Muhtarlarımızın bizlere ilettikleri sıkıntıları ve sorunları Büyükşehir Belediyemizde ilgili birimlerimize ileterek konunun çözüme kavuşmasını sağlıyor ve takipçisi oluyoruz. Türkiye’de ilk defa böyle bir şenlik düzenliyoruz ve bunu geleneksel hale getireceğiz. Bugün 695 muhtarımızla birlikte olmaktan gururluyuz ve sevinçliyiz. Tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada, ülkedeki huzur ve güven ortamında muhtarlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Muhtarların bölgelerinde devletin temsilcisi olarak görev yaptığını belirten Başkan Erkoç, “Muhtarlar bizim için çok önemli. Onları gönüllü çalışma arkadaşlarımız olarak kabul ediyoruz. Muhtarlarımızın bu gayreti ve azmi olmasa, sorunların tespiti konusunda birçok personel görevlendirmek zorunda kalırız. Ama buna gerek kalmadan, hiçbir mesai gözetmeksizin sorunları belediyemize bildiriyorlar. Bu da yükümüzü azaltıyor. Memleketimiz huzur içinde olsun. Hep beraber, omuz omuza verdiğimizde göreceksiniz ki aşılmayacak hiçbir problem yok ” dedi.

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını da değerlendiren Başkan Erkoç: “Türkiye şahlandıkça, ayağa kalktıkça, ‘Dünya siyasetinde biz de varız’ dedikçe, birileri bundan rahatsız olmakta ve Türkiye’nin önünü kesmek için her türlü entrika ve oyunu çevirmekte. Alman Meclisi, Ermeni soykırımı diye yalan ve yanlış bir iddiayı kabul etti. Bu konuyu kınıyoruz. Biz tarihte dünyaya adalet ve hakkaniyetle muamele eden bir ecdadın torunlarıyız. Alınan bu kararı önemsemiyoruz, ciddiye almıyoruz ve kabul etmiyoruz” diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil de TBMM’de yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirtti.

Ülke gündeminin çok hassas olduğunu dile getiren Milletvekili Çitil, “Hem dünya ölçeğinde hem de bölgemizde sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Sınır komşusu ülkelerin durumu ortada. Bu haliyle hem güvenlik sorunu hem de ekonomik sorun oluşturuyor. Ülkemizde terör belası var. Terörle yoğun bir mücadele yapıyoruz” dedi.

Açılış konuşmaların ardından mahalli ozanlar atıştı, türküler söylendi ve muhtarlar şiirler okudu.

Daha sonra programa muhtarların halay çekmeleri ile devam edilirken, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ muhtarları kırmayarak halay başı oldu.

Muhtarlar arasında halat çekme yarışmasının yapıldığı şenlikte, aynı zamanda 35 yıllık ve daha yukarısı muhtarlık yapan muhtarlara, en genç muhtarlara ve tek bayan muhtar olarak Dulkadiroğlu İlçesi Pınarbaşı mahalle Muhtarı Meral Kazancı’ya plaketleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce ikram edilen öğle yemeğinin ardından program sona erdi.

1.Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliğe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Esnaf ve Sanatkarlar Odalrı Birliği Başkanı Ahmet kuybu, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ