Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Üç Aylar ve Regaip Kandili için kutlama mesajı yayınlayarak manevi atmosferin barış, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine vesile olmasını diledi.

GÜVENÇ Yayınladığı kutlama mesajında şu dileklerde bulundu:

“Üç aylar diye adlandırılan Kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ayları ve bu aylar içinde idrak edeceğimiz Regaip, Miraç, Beraat kandilleri ile Kadir gecesi; biz müminler için çok değerli olan, sayısız feyiz ve bereketi olan ilahi bir lütuftur.

Allah (c.c.) katında özel bir önemi ve kıymeti olan üç aylar için Peygamber efendimiz de bir Hadis-i Şeriflerinde “Recep Ayı Yüce Allah’ın, Şaban Ayı benim, Ramazan Ayı ümmetimin ayıdır” diyerek bu ayların önemini vurgulamıştır.

Mübarek üç ayların ve Perşembe güü idrak edeceğimiz mübarek Regaip kandilinin; Yaradanımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmasına, hata ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize ve gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olmasını dilerim. Üç Ayların ve Regaip kandilinin aramızdaki çekişmeleri, ayrılıkları ve anlaşmazlıkları, şahsî menfaat hesaplarını ve basit düşünce farklılıklarını bertaraf etmesine; her zamandan daha çok muhtaç olduğumuz ve yüce dinîmizin bizden istediği; barışın, hoşgörünün, kardeşliğin, birliğimizin, beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine vesile olması dileğimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin, milletimizin, tüm İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandillerini kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”