Maraşta Haber
Maraşta Haber

MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Mit Yasası Anayasa’ya Aykırı”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye’de hükümetin gündeminin, son olaylardan sonra milletin gündeminin önüne geçtiğini belirterek, MİT yasasının Anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 17 Aralık olaylarından sonra çok zor günler yaşadığını ifade ederek,  yaşanan bu olaylardan ve hukuksuz düzenlemelerden dolayı bütün dünyanın gözünün Türkiye’nin […]

MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Mit Yasası Anayasa’ya Aykırı”

18 Nisan 2014 - 17:56A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye’de hükümetin gündeminin, son olaylardan sonra milletin gündeminin önüne geçtiğini belirterek, MİT yasasının Anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 17 Aralık olaylarından sonra çok zor günler yaşadığını ifade ederek,  yaşanan bu olaylardan ve hukuksuz düzenlemelerden dolayı bütün dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerine çevrilmiş durumda olduğunu vurguladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümetin, HSYK ve internet yasalarının ardından MİT kanununu da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirdiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kanun, MİT’e çok geniş yetkiler vermektedir. Bu yetkiler, ülkemizde tartışma konusu haline gelmiş, kamuoyu rahatsız olmuştur. Son günlerde hükümet, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve özgürlüklere zarar verecek düzenlemeler gitmektedir.

Yargı bağımsızlığı ortadan kalkmıştır. Türkiye’de hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukuku tercih edilmiştir. Bu düzenlemelerden sonra Türkiye’nin yönünün neresi olacağı belirsiz hale gelmiştir. Yaşananlar Türkiye açısından gerçekten üzüntü verici bir durumdur.

Milli İstihbarat Teşkilatı, ülkemizin en önemli kurumlarından birisidir. Bu kurum, Türk Milletinin milli değerlerinin korunması ve devlet olma konusunda çok önemli çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarına da devam etmeye çalışmaktadır.

Burada görev yapan personelin büyük bir çoğunluğu, vatan ve millet sevgisini ön planda tutarak çalışmaktadır. Bu kurumu siyasallaştırmak, siyasetin emrine sokmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Ülkeye ve hukuka zarar verecektir.

Tam tersine, verimli ve başarılı bir şekilde çalışması engellemiş olacaktır. MİT yasasında hükümet tarafından yapılan düzenleme, bu kurumu tamamen siyasallaştıracaktır. Hükümet tarafından verilen bu yetkiler, Türkiye’yi, bir istihbarat devleti haline dönüştürecektir.

Bu nedenle, toplumun hemen hemen bütün kesimleri bu yasa teklifine tepki vermektedir. En önemlisi de bu kanun teklifi bu haliyle Anayasa’ya ve hukuka aykırıdır. MİT’e olağanüstü yetkiler getiren teklif, ülkemizi hukuk devleti olmaktan biraz daha uzaklaştırmaktadır.

Bu teklifle, MİT personelinin yargılanması adeta imkânsız hala gelmektedir. MİT personelinin yargılama dışı bırakılması hukuksuz bir durumdur. Aksi halde, ülkemizde hukuk devleti, demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir.

Kanun teklifinde yer alan diğer düzenlemeler de tartışmalıdır. Bankalar, finans kurumları, vergi daireleri, özel şirketler, dernekler, sendikalar hatta siyasi partiler bile MİT’e bilgi ve belge vermek zorunda kalacak.

Kanun teklifi ile MİT, bütün vatandaşların banka hesaplarındaki mevduata, tapu kayıtlarına ve sağlık bilgilerine kısaca tüm kişisel bilgilerine rahatlıkla ulaşabilecek.

Yine bu tekliften sonra kişisel bilgilerin hiçbir gizliliği kalmayacak. Pek çok soruşturma MİT’ten gizli yürütülemeyecek.

MİT’ten bilgi ve belge saklayanlara ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.  Sınırsız dinleme yapabilecek olan MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gizli bilgi ve belgelerine de rahatlıkla ulaşabilecek.

Bütün bu düzenlemeler, Anayasal düzene, hukuk sistemine, çoğulcu demokrasiye, temel hak ve hürriyetlere aykırı bir düzenlemedir.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ