Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mesut Dedeoğlu : İşsizlik Rakamları 19 İlin Nufusuna Eşit

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, işsizlik konusunun ülkemizin en önemli sorundan birisi haline geldiğini belirterek, ülkemizde işsiz kişi sayısının 19 ilimizin nüfusuna eşit hale geldiğini söyledi. Ülkemizde hemen hemen her meslek grubundan milyonlarca kişi işsiz durumda olduğunu ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM Genel Kurulu’na sunmuş olduğu Meclis Araştırma Önergesinde “Ülkemizde […]

Mesut Dedeoğlu : İşsizlik Rakamları 19 İlin Nufusuna Eşit

26 Ocak 2015 - 15:20A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, işsizlik konusunun ülkemizin en önemli sorundan birisi haline geldiğini belirterek, ülkemizde işsiz kişi sayısının 19 ilimizin nüfusuna eşit hale geldiğini söyledi.

Ülkemizde hemen hemen her meslek grubundan milyonlarca kişi işsiz durumda olduğunu ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM Genel Kurulu’na sunmuş olduğu Meclis Araştırma Önergesinde “Ülkemizde yıllarca dirsek çürüterek okul bitiren öğretmenler, mühendisler, mimarlar, avukatlar, eczacılar, gazeteciler kısacası her yaşta ve her seviyede işsizlik artmıştır. Özellikle genç nüfusta yaşanan işsizlik sorunu bugün ülkemizin adeta kanayan yarası haline gelmiştir. Genç nüfustaki işsizlik oranı ne yazık ki yüzde 20’lere dayanmıştır. İşsizlik ancak üretimle önlenir. Ülkemizin kalkınması istihdamla olur. ” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yaşanan işsizlik konusunun ekonomik ve sosyal sorunları da birlikte getirdiğine dikkat çekerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde neredeyse her evde en az bir kişi işsiz durumdadır. Ülkemizde ekonomik şartlar her geçen gün biraz daha ağırlaşmak ve geçim sıkıntısı artmaktadır. Hükümet işsizliğe çözüm bulamayınca, ülkemizde yaşayan yoksul sayısı da artmıştır.

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye’deki yoksul sayısı 29 milyona yükselmiştir.  Kasım ayı araştırmalarına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1225 ve yoksulluk sınırı da 3990 lira olmuştur.

Bu durumda, ülkemizde çalışan asgari ücretli kesim hem açlık hem de yoksulluk sınırı altında yaşamaya başlamıştır. İşçilerimizin, emeklilerimizin ve memurlarımızın büyük bir bölümü de ülkemizde yoksulluk sınırı altında ücret almaktadır.

Hatta son yıllarda hükümet politikaları nedeniyle işleri iyice bozulan küçük esnaf ve çiftçilerimiz de yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi vermektedir. Ülkemizde ücretli kesimde bütün bu sorunlar yaşanırken ülkemizdeki işsizlik oranı 3 milyon 43 bin kişi olarak 19 ilimizin toplam nüfusuna eşit hale gelmiştir.

Kırıkkale (274.658), Hakkari (273.041), Bingöl (365.514), Burdur (257.267), Karaman (237.939), Karabük (230.251), Kırşehir (223.498), Yalova (220.122), Erzincan (219.996), Bilecik (208.888), Sinop (204.568), Çankırı (190.909), Iğdır (190.424), Bartın (189.139), Gümüşhane (141.412), Kilis (128.586), Ardahan (102.782), Tunceli (85.428) ve Bayburt (75.620) şehirlerimizin toplam nüfusu kadar ülkemizde işsiz insanımız bulunmaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hesaplaması dışındaki işsizlik rakamlarının daha yüksek olduğunu ortaya koymaktadır.

Hemen hemen her alanda ithalata yönelen hükümet, ülkemizde neredeyse üretimi ve istihdamı unutmuş durumdadır. Devlette işsiz vatandaşlarımıza iş kapısını kapatan hükümet, özel sektör kesiminde de rekabet gücünü ortadan kaldırmıştır.

Durum böyle olunca, üretim ve istihdam içerisinde yer alan şirketler büyük kısmı kapanmış veya kapanma noktasına gelmiştir. Yanlış hükümet politikaları yüzünden özel sektörde de iş kapısı giderek azalmıştır. İşsiz vatandaşlarımızın üretime ve istihdama katılması konusunda mutlaka geniş çaplı bir çalışma yapılması gerekmektedir.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ