Maraşta Haber
Maraşta Haber

Memur-Sen Mehter Marşı Eşliğinde 1Mayıs’ı kutladı.

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş’ta” temasıyla İstiklal Madalyalı kent Kahramanmaraş’ta kutladı. Günler öncesi hazırlık çalışmaları yapılarak alan karnaval alanı gibi süslendi. Yaklaşık 45 gündür kutlama etkinlikleri hazırlığını yapan Memur-sen Kahramanmaraş İl Yönetimi, yaptığı organize ile kutlama etkinlikleri hatasız atlatıldı. Nusaybin ve […]

Memur-Sen Mehter Marşı Eşliğinde 1Mayıs’ı kutladı.

03 Mayıs 2016 - 5:59A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş’ta” temasıyla İstiklal Madalyalı kent Kahramanmaraş’ta kutladı. Günler öncesi hazırlık çalışmaları yapılarak alan karnaval alanı gibi süslendi.

Habere Ait Fotoğraf Galerisi

Yaklaşık 45 gündür kutlama etkinlikleri hazırlığını yapan Memur-sen Kahramanmaraş İl Yönetimi, yaptığı organize ile kutlama etkinlikleri hatasız atlatıldı. Nusaybin ve Gaziantep’te yaşanan saldırı sonrası şehit olduğu için halay çekilmedi, Türkiye’nin farklı illerinden gelen Memur-Sen üyeleri mehteran marşı eşliğinde Mayıs’ı kutladı.

Müftülük Meydanındaki etkinliklerde ‘Hoş geldin’ konuşması yapmak için kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Emperyalistlere karşı Anadolu’da ilk kurşunu sıkan Kahramanmaraş’tır. Atalarımız emperyalist devletlere karşı ilk kurşunu sıkarak istiklal mücadelemizi başlatmıştır. Bugün ise ülkenin güvenliği için yine bu şehrin kahraman bir evladı Nusaybin’de şehit düşmüştür. Kahramanmaraşlı hiçbir zaman şehadet şerbetini içmekten çekinmemiştir ve çekinmeyecektir.” Dedi.

BURADAN BEYDAN OKUYORUZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise kürsüye çıkarak Kahramanmaraş’tan emperyalizme ve emperyalistlere meydan okuyarak konuşmasını başladı. Yalçın, Memur-Sen’in, çağın erdemliler hareketi olduğunu, Memur-Sen’in, duruşuyla kamu görevlilerini koruyan kalesi olduğunu söyledi.  Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Memur-Sen, sendikacılıkta zirvedir. Memur-Sen, milletle beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir. Bu soylu mücadelede; 1 Milyon Mehmet Akif’le, 1 Milyon Aliya’yla, 1 Milyon Nene Hatun’la, 1 Milyon Mıllış Nuri’yle zirveden yeni ufuklara yürüyoruz.”

DEĞERLERİMİZDEN KOPARMAK İSTEYENLER VAR

 

“Bizi özümüzden, kökümüzden koparmak isteyenler var” diyen Yalçın, “Kirli, kanlı ve sinsi saldırılarla Türkiye’yi hedef alanlar var. Canımızı yakmanın, Anadolu’yu bölmenin, peşinde olanlar var. Soruyorum; Fırsat verecek miyiz? Göz yumacak mıyız? Seyirci kalacak mıyız? Elbette hayır, tabi ki hayır… Anaları evlatsız, çocukları yetim bırakanlara,  milleti gözyaşına boğanlara, çukur terörüyle vahşet saçanlara hak ettikleri cevabı vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Emeğimizi değersizleştirenlerin, ekmeğimizi gasp edenlerin kurduğu çarkı biz yerle bir ettik. Dinimize, inancımıza, başörtüye hakaret edenlerin, İmam-Hatipliye, meslek liseliye, milletin seçtiği başörtülü vekile Zulüm edenlerin hakkından biz geldik. Bugün benzer amaçları gerçekleştirmeye yeltenenler, tarihe üstelik yakın tarihe bir göz atsınlar. Bu milletin, şefkat tokadı tarihçesini bir daha okusunlar.  Silahlarını teslim etmeyenler, Küresel şebekelerin tetikçiliği için sıraya girenler, Millete ihanet edenler; Kandildekiler, okyanus ötesindekiler,  Suriye’deki iç savaştan beslenenler, Milletin demir yumruğunu yiyeceksiniz” dedi.

TÜRKİYE KALKINIRSA HERŞEY KAZANACAK

Konuşmasında terör örgütlerini de kınayan Yalçın, önemli mesajlar verdi. Yalçın, “Söz konusu olan Türkiye ise hiçbir kurum, hiçbir dernek, hiçbir parti, hiçbir cemaat kendi hesaplarını öne çıkaramaz. Çünkü Türkiye kazanırsa, mazlumlar kurtulacak. Türkiye kalkınırsa, insanlık kazanacak, adil bir dünya düzeni yeniden kurulacak. İnsanlık adaletle buluşacak, dünya barışla, huzur iklimiyle kucaklaşacak. Milletin geleceğine çukur kazan bölücüler de, devletin genetiğini ele geçirmeye çalışan paralel şebekeler de, bu ülkenin bu milletin yarınlarında olmayacak. Bizim medeniyetimizde DAEŞ’inyeri olamaz, olmayacak. Bizim idrak zeminimizde Boko Haram olamaz, olmayacak. Kardeşlik coğrafyasında, Anadolu’nun birlik mayasında PKK olamaz, olmayacak. PYD olmadı olamayacak. Bu toprakların kahramanlarının eliyle tarihten silinecekler. Biz hep buradaydık ve hep burada olacağız. Ümmetin ayağına dolanan, medeniyet coğrafyamızı zehirli sarmaşık gibi saran üç büyük fitne ateşini de el birliğiyle söndürmeliyiz. Mezhep fanatizmine düşmeden Mezhepçilik fitnesini bitirmeliyiz. Milli olmaktan vazgeçmeden Irkçılık fitnesini bitirmeliyiz. Ötekileştirme hatasına düşmeden terör fitnesini bitirmeliyiz. Birlik meşalesini hep birlikte yakmalı, 1 milyar 700 bin İslam alemini tek kılmalıyız” diye konuştu.

Habere Ait Fotoğraf Galerisi

BATI, ABD VE AVRUPA UTANIN UTANIN

Konuşmasında BM ve AB’yi de kınayan Yalçın, “Kapitalistlerin, emperyalistlerin utanmasını bekleyemeyiz, sömürü baronlarının, silah tüccarlarının insanlaşmasını umarak zaman kaybedemeyiz. Her 5 saniyede bir çocuğun, yılda 18 milyon insanın beslenemediği için ölmesi ayıbına seyirci kalamayız. Emperyalizmin “Bana zenginlik, sana sefillik” diyen vicdansızlığını bitirmeliyiz. Dünyanın en zengin üç kişisinin serveti, 48 fakir ülkenin toplam servetinden fazla. Bir tarafta sürekli kazananlar, diğer tarafta açlıktan midesi kazınanlar. Bu nasıl bir adalet? An itibariyle dünyadaki en zengin yüzde 1’lik kesimin toplam serveti, geri kalan yüzde 99’luk bölümün yani yaklaşık 7 milyar insanın birikiminden daha fazla. Lüks arabalarıyla su gibi benzin tüketmeyi marifet sayanlar ile temiz, bir bardak su içmeye hasret kalanlar aynı dünyada yaşıyor. Bu tabloların ressamları belli. Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, IMF ve daha nicesi. Bunlar kapitalist arsızların yardakçısı, Emperyalist hırsızların erketesi. Sömürüyü sadece seyrediyorlar. Sonra da “iyilik meleği” rolüyle sahaya çıkıyorlar. BM istatistik tutuyor, ölü sayıyor. Dünya Bankası ve IMF,aç kalanların değil, aç bırakanların risklerini hesaplıyor. Sömürüye dair yeni haritalar çiziliyor. Arsızlar ve hırsızlar şebekesi, dünyanın farklı coğrafyalarında cirit atıyor. Utan Batı, Utan BM, Utan AB” dedi.

ÇÖZÜM ADRESİ İSLAM’DIR

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz, dünyayı sömürü gezegenine dönüştüren, küresel hırsızları zenginleştiren emperyalist taksimi bozmanın, nimet ve külfet taksimini adaletle yaptırmanın seferindeyiz. Milletle birlikte, insanlık için bu seferi sürdüreceğiz. Biz, çözümü kendi değerlerimizde arıyoruz. Bizim çözüm ortağımız millet ve ümmet, çözümde yol haritamız kadim medeniyettir. Bizim çözümümüzün merkezi insan, adresi İslam’dır. Bazılarının kıblesi Batı, Kandil, Moskova ya da Pensilvanya olabilir. Bizim ki, Kabe’dir. Ayağa kalkan bu milleti, hiçbir güç engelleyemez! Emperyalizmi ve kapitalizmi besleyen üç şey var: Faiz, İsraf ve Haksız Savaş. Bu üç şeye esaslı itirazı sadece İslam yapıyor. Batılı sistemler Müslümanların ayağa kalkmasını bu yüzden engelliyorlar. O nedenle Müslüman ağırlıklı coğrafyaların enerjisini savaşlarla yok etmeye çalışıyorlar. İşte Orta Afrika Cumhuriyeti, İşte Arakan, İşte Patani, Doğu Türkistan, Afganistan, Bir tarafta Filistin, Suriye, Irak, Bangladeş, diğer tarafta Mısır, Kırım, Libya ve Çeçenistan. Savaşlar, baskılar, katliamlar, darbeler, sürgünler, zindanlar, açlık ve terör.”

 

YENİ ANAYASA İSTİYORUZ

“Bütün bunları başarmak için; Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmalıyız” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yeni Türkiye’nin yol haritasını birlikte yazmalıyız. Türkiye Anayasa Platformunu bu amaçla kurduk. Milleti forsalaştıran, devleti kutsallaştıran, vesayeti derinleştiren cuntacıların ferman anayasasından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız. İnsan onurunu dokunulmaz, bireyi özgür, devleti demokratik kılan yeni bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Biz bunun için çalışırken vesayet rejiminin bekçileri, tetikçileri vesayete suni teneffüs yapma derdindeler. Sahayı onlara bırakmayacağız. Yeni Anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Yeni, yerli ve milli nitelikte, evrensel ilkelere, insani değerlere dayalı toplumsal sözleşmeyi birlikte yazacağız. Toplu sözleşmede tarih yazan Memur-Sen’in birikimini, toplumsal sözleşmenin yazım sürecinde seferber edeceğiz” şeklinde konuştu.

TAŞERONA 4/B-4/C VERİLSİN

Yalçın, Memur-Sen olarak taleplerini şu şekilde sıraladı: “Kahramanmaraş’ın Müftülük meydanından gelin hep birlikte taleplerimizi haykıralım; Biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, Ekmeğimizin artmasını, Saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz. Biz, insan onuruna yaraşır çalışma şartları talep ediyoruz. İş güvencesi kırmızıçizgimiz diyoruz, güvencesiz çalışmaya son verilmesini, İşsizliğin bitirilmesini, ekonomik büyümeden pay verilmesini istiyoruz. Taşeron işçiliğe son verilsin, güvencesiz istihdam hatasına düşülmesin istiyoruz. Bu kardeşlerimiz mutlaka güvenceli ve kadrolu olsun. 4/B ve 4/C’li bütün sözleşmeli personelin kadroya geçmesini istiyoruz. Üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelerin, vekil imamların, ek ders ücretiyle görev yapanların, usta öğreticilerin de kadrolu olmasını istiyoruz. Öğretmenden hemşireye, doktordan imama, iş ve meslek danışmanından sosyal çalışmacıya kamuda personel açığının kapatılmasını istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, Emeklilerimize ve Emniyet güçlerimize Sendika Hakkı verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık-kıyafet dayatmalarının son bulmasını, Kamu görevlilerine siyaset hakkı, grev hakkı verilmesini, Ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını, İşçi kardeşlerimizin kıdem tazminatlarına dokunulmasın istiyoruz. Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerin artırılmasını talep ediyoruz. Kadına ve kamu görevlilerine yönelik şiddetin sona erdirilmesini, Cinsel istismar suçlarına en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin işçilikte geçirdikleri sürelerin tamamının hizmetten sayılmasını istiyoruz. Yıpranma payı konusunda verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Biz, bu ülkenin kamu görevlileri – işçileri – emeklileri, kadınları – asgari ücretlileri – engellileri ve bütün vatandaşları için hakkımız olanı istiyoruz, haklarımızı istiyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde çalışılmasına karar verilen konularla ilgili takvimin hızla işletilmesini ve bu konuların kazanıma dönüştürülmesini hedefliyoruz. Memur-Sen olarak kazanmaya, kazanım üretmeye devam edeceğiz.”

Habere Ait Fotoğraf Galerisi

AZERBAYCAN’A TAM DESTEK

Yalçın, Azerbaycan’da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği tarafından başlatılan “İşgale Dur De” kampanyasına da konuşmasında yer vererek Azerbaycan’a tam destek verdiklerini açıkladı. Başlatılan imza kampanyasına isgaledurde.com sitesine girerek, imza kampanyasına katılmaları için tüm kamuoyuna da Yalçın, çağrıda bulundu.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ