İş dünyasının hayırseverliği ile tanınan simalarından biri olan Kahramanmaraşlı Melek İpek tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne bir adet ambulans hibe edildi.

Kahramanmaraş Valiliğinin bahçesinde gerçekleşen ambulans hibe töreninde, tam donanımlı 112 ambulansının anahtarları Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü KOCATEPE tarafından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL’e teslim edildi.

Ambulans teslim töreninde ayrıca Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet YENER ile İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat COŞKUN ile Şube Müdürleri Dr. Sinan YALÇIN, Dr. Ülkü KARAKAYA ve Şahin YELEK’te hazır bulundular.

Teslim töreni sonrası bir açıklama yapan Vali Sayın Şükrü Kocatepe ve İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker  ÇİTİL, Melek İPEK’e bu duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerini bildirdiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2012 tarihinde yayınlanan “Ambulans ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik ile kişi veya kuruluşların ambulans hibeleri kabul edilecektir. Ayrıca Ambulansı hibe eden kişi, kuruluş veya bunların önerecekleri kişi veya kuruluşça ambulansın bağışlandığına dair yazı ve ibareler ambulans üzerine yer alabilecektir.