Maraşta Haber
Maraşta Haber

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ortaklaşa Düzenlediği, Çocukların Keyifli Bir Yaz Tatili Geçirebilmesi Amacını taşıyan  “3. Lider Çocuk Tarım Kampı” Sona erdi. Kamp etkinliğine Kahramanmaraş Onikşubat İlçesi Albayrak İlkokulu 4G sınıfı öğrencileri, Dilek Yiğit ATCI’ öğretmenleri nezaretinde katıldılar. Kampın ilk günü öğrencilere bilinçli tüketici olma, tarladan sofraya gelen […]

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

06 Haziran 2016 - 14:07A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ortaklaşa Düzenlediği, Çocukların Keyifli Bir Yaz Tatili Geçirebilmesi Amacını taşıyan  “3. Lider Çocuk Tarım Kampı” Sona erdi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Kamp etkinliğine Kahramanmaraş Onikşubat İlçesi Albayrak İlkokulu 4G sınıfı öğrencileri, Dilek Yiğit ATCI’ öğretmenleri nezaretinde katıldılar.

Kampın ilk günü öğrencilere bilinçli tüketici olma, tarladan sofraya gelen gıdaların nasıl üretildikleri hakkında bilgiler verildi. Sebze seraları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çiçek serası gezdirilerek, TEMA vakfı ziyaret edildi. TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman AKBOLAT tarafından TEMA Vakfının çalışmaları hakkında çocuklara bilgi verilerek vakıf bahçesi gezdirildi.

Öğleden sonra kamp alanında çocuklara kekik ve biber fideleri diktirilerek, fide yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

Birçok zirai konularda bilgilendirilen öğrenciler kampın ikinci gününde 

Tekir Alabalık tesisleri götürülerek su ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edilmesi sebebiyle, kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, çevresel sürdürülebilirliğin de sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla teknik personellerimizce öğrencilere bilgiler verildi.

Ayrıca öğrencilere teknik elemanlarımızdan Laika KAYA’ tarafından makrome yapımı öğretildi.

Albayrak ilkokulu Öğretmeni Dilek Yiğit ATCI;  Lider çocuk tarım kampı süresince çocuklarımıza çevreye ve doğaya karşı farkındalık oluştu. Doğa ve bitkilerle olan sevgilerini perçinlediğini düşünüyorum diyerek emeği geçenlerden teşekkür ediyorum dedi.

Okul müdürü İsa YILDIZ; lider çocuk tarım kampı kapsamında öğrencilere küçük yaşta doğa bilinci ve çevre farkındalığı oluşturmuştur diyerek, projenin gerçekten amacına ulaştığının inancındayım diyen YILDIZ emeği geçen en başta İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teşekkür ederim dedi.

Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet KORLAELÇİ; çocuklarımıza üç gün gibi kısa bir sürede olsa toprakla bitki ile hem hal olması noktasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Kampın üçüncü günü gerçekleştirilen katılım sertifikası töreninde konuşma yapan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet KOCABAŞ; lider çocuk tarım kampı uygulaması ile öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak ve 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edilmesi sebebiyle öğrencilere teknik elemanlarımızca bakliyatlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı’ dedi.

Belge törenine konuşmacıların yansıra Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Albayrak İlkokulu Müdür Yardımcıları, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Lider çocuk Tarım Kampı ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU 3 yıldır ilköğretim çağındaki çocukları doğayla, çevreyle buluşturmak, tarımı anlatmak amacıyla Tarım Kampı uygulamasını yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Çocuklarımıza gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimin nasıl gerçekleştiğini, yediğimiz ürünlerin nasıl elde edildiğini anlatıyoruz. Sürdürülebilir tarımın, doğayla, çevreyle dost bir uygulamanın nasıl yapılabileceğini göstermek, çocukların tarıma ilgisini sağlamak amacıyla ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Lider Çocuk tarım Kampı düzenlemekteyiz. İlerleyen yıllarda kampımız devam edecektir’.Dedi.

Program katılım sertifikalarının takdimi ile son buldu.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ