Lale ve Sümbüller Bahara Merhaba dedi

 

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sümbül Dikme Şenliği kapsamında dikilen sümbüller açmaya başladı.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrimizin pek çok noktasına dikilen rengârenk sümbüller, laleler ve diğer çiçekler nedeniyle, çehresi değişen ve bir anda bahar havasına bürünen Kahramanmaraş’ta bahar coşkusu yaşanmaya başlandı. Mart ayının girmesiyle başlayan çalışmalarla toprağa kavuşturulan 15 bin adet lale, 15 bin adet sümbül soğanının beklenen zamandan erken açması da bir sürpriz oldu.

Refüj, kavşak ve meydanlarda yapılan çiçeklendirmelerle çehresi günden güne güzelleşen şehrimizde, geçtiğimiz yıllara nazaran oldukça artan çiçeklendirme çalışmalarının günden güne artarak devam edeceğini salık veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Tarih ve kültürümüzde de önemli yer tutan sümbül ve lale çiçeğinin dikimi ile hem ecdad hatırasını yaşatmış hem de şehrimizin çehresini güzelleştirmiş oluyoruz.” diyerek Belediyemizin doğaya ve bitkiye olan ihtimamını Park ve Bahçeler Müdürlüğü vasıtası ile hayat bulduğunu söylediler.