Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kütüphaneler Haftası Kutlandı

    Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezindeki kütüphaneleri haftası kutlama programı 25 Mart 2013 Pazartesi günü saat:14.00’te İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.   “Eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde olan bilgi kaynağı Kütüphaneler, yazılı ve basılı her tür yayınları toplayan, düzenleyen, onlardan yararlanma imkânı sağlayan kuruluşlardır. Ülkemizin tarihi, kültürel ve bilimsel birikimini yazılı belgeleriyle sistematik olarak […]

Kütüphaneler Haftası Kutlandı

25 Mart 2013 - 16:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

 

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezindeki kütüphaneleri haftası kutlama programı 25 Mart 2013 Pazartesi günü saat:14.00’te İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

“Eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde olan bilgi kaynağı Kütüphaneler, yazılı ve basılı her tür yayınları toplayan, düzenleyen, onlardan yararlanma imkânı sağlayan kuruluşlardır. Ülkemizin tarihi, kültürel ve bilimsel birikimini yazılı belgeleriyle sistematik olarak bize ulaştıran kütüphaneler, aynı zamanda sağlam bir geleceğin de temel taşıdır. Gelecek nesillerin tarihi ve kültürel bilgiler ışığında milli şuura ulaşması, pozitif bilimlere hâkim, gelişime ve modernleşmeye açık birer fert olarak yetişmesinde de kütüphanelerin katkısı büyüktür.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı daha sonra konuşmasına şöyle devam etti.

 

“Sosyal ve ekonomik açıdan gelişmek, üretken bir toplum olmak, insanlık tarihini ve kültürümüzü iyi bilmekle mümkündür. Bu sebeple okuma ve eğitim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir ki, bunun da kaynağı kitaplardır. Bu bakımdan kitap okuma ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının arttırılması, bilgi dağarcığının geliştirilmesi, milli ve evrensel değerlerin öğrenilmesi açısından çok önemlidir.

Tarihin başlangıcından günümüze birçok medeniyete beşiklik eden bu topraklarda yaşayan insanımızın, kütüphaneler aracılığıyla bilgiye ulaşmasını sağlamak görevlerimizin başında gelmektedir. Bu amaçla; İlimiz İlçe ve Beldelerinde yeni kütüphaneler açılarak halkın hizmetine sunulması, mevcut kütüphanelerin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi, teknolojik altyapı ve donanımının modernleştirilmesi, kitap koleksiyonlarının nitelik ve nicelik olarak zenginleştirilmesi, okuma alışkanlığının geliştirilmesi, halkın kütüphaneler ile pozitif iletişim kurması, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından sağlanan desteklerle kütüphanelere sahiplenme duygusunun pekiştirilmesi hedeflenmiştir. Bugün itibarı ile yaklaşık 35.000′ i İl Halk Kütüphanesinde olmak üzere ilimiz halk kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı 130.000″ i aşmıştır.

DSC_0068

2012 yılında SODES programı kapsamında gerçekleştirilerek hizmete sunulan “Gezici Kütüphane”nin amacı; kütüphane bulunmaması nedeniyle bilgiye ulaşmada sıkıntı çeken merkeze uzak mahalle ve yakın köylerde yaşayan öğrenci ve halka kitap ulaştırmak suretiyle okuma oranını artırmaktır.

 

“Işıktan elleriniz siler karanlıkları, Sizinle yakınlaşır ümit dolu uzaklar, Kitapsız bir milletin, kurur kan damarları, Kilitlenmiş gibidir okumayan dudaklar”

 

Toplumumuzda İlgili ve duyarlı okuyucu kitlesinin artması dileğiyle kütüphaneler haftasının hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla.. “ dedi.

 

Bu konuşma sonrasında kitap ve kütüphanenin önemini anlatan bir sunu izletildi.

IMG_5449

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin yaptığı konuşmasından kitap ve okumanın önemini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Tuncay Akkoyun tarafından kütüphanede en çok kitap okuyanlara çeşitli ödüller verildi. Program hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.

Programa Vali Yardımcısı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, KSÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Sinan Baş, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

IMG_5435

 

IMG_5458

 

IMG_5456

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ