Maraşta Haber
Maraşta Haber

KSÜ’de Suyun Geleceği Çalıştayı

Suyun Geleceği KSÜ’de Düzenlenen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Çalıştayında Masaya Yatırıldı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi  (KASKİ) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğiyle 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında ‘İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Çalıştayı’ düzenlendi. KSÜ ev sahipliğinde Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen […]

KSÜ’de Suyun Geleceği Çalıştayı

23 Mart 2022 - 9:38A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Suyun Geleceği KSÜ’de Düzenlenen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Çalıştayında Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi  (KASKİ) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğiyle 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında ‘İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Çalıştayı’ düzenlendi.

KSÜ ev sahipliğinde Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştay öncesinde KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Görevlisi Dr. Alper Şakalar ve GSF öğrencileri R. Eda Kazancı ve Rıdvan Furkan Kutlu tarafından müzik dinletisi sunuldu.

 

 

İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Çalıştayının açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Üniversite olarak şehir, ülke ve dünya gündemiyle yakından ilgilendiklerini belirten Rektör Can, bu kapsamda yıl boyunca çok sayıda farkındalık etkinliğine imza attıklarını söyledi.

“Günümüzün en önemli sorunlarından olan iklim değişikliğinin etkilerine uyum sağlamak, su kaynaklarını sürdürülebilir biçimde yönetmek, suya erişim sağlamak gibi konular, giderek artan bir nüfus, sanayileşme ve çevre sorunları karşısında daha fazla önem kazanmıştır.” diyen Rektör Can, “Bu bağlamda üniversitemiz topluma hizmet görev bilinciyle, toplumsal sorumluluk bilinciyle, Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında suyla ilgili konularda tüm paydaşlarla bilgi paylaşımı yapmaktadır. İnsan ve tabiat hayatının temelini oluşturan su, tarih boyunca sahip olduğumuz en değerli hayat kaynağımızdır. Su, o kadar önemli bir nimettir ki toplum ve medeniyetlere yön veren bir unsur olma özelliğini taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

“Suyu layıkıyla kullanmak insani, vicdanı ve her şeyden önemlisi vatani sorumluluğumuzun başında gelir.” diyen Rektör Can, çalıştay kapsamında: ulusal ve küresel bağlamda büyük önem kazanan su kavramı ve suyun yönetimi üzerine farkındalık ve bilgi birikiminin oluşturma, güncel tartışmalar ile bu konudaki yenilikler üzerine bilgiler aktarma, bütüncül bir bakış açısı geliştirmeye çalışma, farklı disiplinlerden gelen, farklı alanlarda görev yapan katılımcılarla karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak ve iş birliği olanakları yaratarak iletişim platformu oluşturma amaçlandığını belirtti.

“Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde ne varsa üniversite olarak bilimsel metotlarla tartışıyoruz. Bu konularda farkındalıklar oluşturmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullanan Rektör Can, konuşmasını çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ahmet Kavak ise Dünya Su Günü’nün sadece bir gün olarak değil, tüm günlerde aynı farkındalık ve bilinçle kutlanması gerektiğini ifade etti.

Su israfına dikkat çeken KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak, “Ülkemizde yaşayan bir fert için yıllık bin 400 metreküp su kaynağımız var. Bin metreküpün altı su fakiri olarak kabul ediliyor. Biz su kıtlığı çeken, su azlığı çeken gruba giriyoruz. İsterseniz 3 milyon metreküp suyunuz olsun. İsraf olduğu zaman bu miktarın hiçbir önemi yok.” dedi.

KSÜ Çevre Sorunları Uygulama ve araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kevser Cırık da iklim değişikliğine bağlı olarak su döngüsündeki değişikliklere dikkat çekerek, çalıştay kapsamında iklim değişikliği ve suyun geri kazanımı, kentlerde su yönetimi gibi önemli başlıkları ele aldıklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturum olarak planlanan çalıştaya geçildi. Çalıştayın ilk oturumunda, KSÜ Çevre Sorunları Uygulama ve araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kevser Cırık ve Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu sunumlarını gerçekleştirdiler.

KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kevser Cırık, ‘Geçmişten Günümüze İklim Değişikliği’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kavser Cırık, küresel ısınmanın iklim değişikliğine etkileri, iklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye ve dünyada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu da ‘İklim Değişikliği ve Tarımsal Kuraklık’ başlıklı sunumunu gerçekleştirirken, sürdürülebilir gıda yönetimi, iklim değişikliğinde tarımsal uygulamalar, sıcaklık artışı-kuraklık ilişkisi gibi birçok konuda bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

İlk oturumun ardından Kervan Pastaneleri sponsorluğunda dövme dondurma gösterisi ve katılımcılara dondurma ikramı gerçekleştirildi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Erdoğan ve Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Keskinler sunumlarını gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Reyhan Erdoğan ‘Bugünün Kentlerinde Su Yönetimi, Mavi ve Yeşil Alyapı’ başlıklı sunumunu gerçekleştirirken, Prof. Dr. Bülent Keskinler ‘Evsel ve Endüstriyel Su Kazanımı’ başlığı altında bilgilendirmelerde bulundu.

Çalıştay öğleden sonra gerçekleştirilen kapanış oturumunun ardından son bulurken, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından çalıştaya katkı sunan isimlere plaket takdim edildi.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ