Maraşta Haber
Maraşta Haber

KSÜ’de Öğrencileri “Dondurmayla”karşılandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden kayıt için üniversiteye gelen öğrenciler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dondurma ikramıyla karşılandı. Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, yükseköğrenimleri için KSÜ’yü tercih eden öğrencileri yine güler yüz ve ikramlarla karşıladı. Bu yıl uygulanmaya başlayan e-kayıt […]

KSÜ’de Öğrencileri “Dondurmayla”karşılandı

05 Ağustos 2015 - 8:32A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden kayıt için üniversiteye gelen öğrenciler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dondurma ikramıyla karşılandı.

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, yükseköğrenimleri için KSÜ’yü tercih eden öğrencileri yine güler yüz ve ikramlarla karşıladı. Bu yıl uygulanmaya başlayan e-kayıt sistemine rağmen, hem üniversiteyi hem de Kahramanmaraş’ı tanımak için kente gelen aileler, Onikişubat Belediyesi’nin stantında konuk edildiler.

Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurmasından tadan konuklar, yine ilçenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirildiler. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de bugün kayıt bürosuna gelen öğrencileri tebrik edip, aileleriyle sohbet ettiler.

“Yükseköğreniminiz için huzur kenti Kahramanmaraş’ı tercih etmeniz bizim için büyük mutluluk” diyen Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesinin de her zaman öğrencilerin yanında olduğunu ifade etti. Üniversite hayatının her genç için yeni bir başlangıç olduğunu dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Üniversite gençlerimiz için bir dönüm noktası. Buradaki eğitim durumlarına göre hayatları yeniden şekillenecek, kendilerine bir düzen kuracak ve gelecek planı yapacaklar. Biz de bu mutlu günde değerli rektörümüzle beraber, kayda gelen arkadaşlarımızı ziyaret edelim, onlara ‘hayırlı olsun’ dileklerimizi iletelim diye buradayız. Kahramanmaraş gerçekten güzel bir memleket. İnşallah kayıt için gelen öğrencilerimiz burada son derece mutlu olacaklar, başarılı olacaklar. Kendilerini çok güzel bir hayata hazırlayacaklar. Ben bu vesileyle yeni öğretim yılı dolayısıyla kayıtların başladığı bu günlerde bütün öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum. Ama mücadele etmeleri gerektiğini de belirtmeliyim. Mücadele etmeden, gayret göstermeden bir yere varmamız mümkün değil.”

“BU ÜLKENİN İYİ YETİŞMİŞ NESİLLERE İHTİYACI VAR”

Gençlerden kendilerini olabildiğince iyi yetiştirmelerini isteyen Mahçiçek, “Bu ülkenin iyi yetişmiş çok donanımlı insanlara ihtiyacı var. Dolayısıyla çok iyi çalışmamız ve çok önde olmamız gereken bir alan burası. İnşallah yeni kayıt olacak arkadaşlarımızın kısa bir sürede kaynaşacaklar ve güzel eğitim dönemi geçirecekler. Ben tekrar kayıt için gelen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onikişubat Belediyesi’nin her zaman onların yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. Bugün de onlara küçük bir karşılama yaptık. Bizim meşhur bir dondurmamız var. Yaz mevsiminde de insanlar ancak dondurmayla ferahlar, serinler. Dolayısıyla dondurma ikram ettik. Tekrar tüm öğrencilerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum.

“ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH ORANI ÇOK YÜKSEK”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de üniversitelerini tercih oranının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Üniversite yönetimi olarak kaliteye büyük önem verdiklerini kaydeden Deveci, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl geçmiş yıllara nazaran tercih oranı çok daha fazla. Bu yıl 7 bin 500 öğrenci buraya geliyor. Bunun 5 bin kadarı ön lisans, 2 bin 600’ü de lisans olarak tercih yaptı. Boş kalan kontenjan sayımız sadece 250. Bu önemli bir rakam. O da ikinci tercihlerde dolacaktır. Türkiye genelinde de boşalan kontenjanlar dolmaya başladı. İnşallah üniversitemizde çok daha kaliteli öğrenciler yetiştireceğiz. Başkanımızın da dediği gibi çok çalışmalıyız. Ayrıca velilere tavsiyemiz de, arada sırada gelsinler, evlatlarını kontrol etsinler. Burası kendilerinin de okulu. Hep birlikte daha iyi nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal’ın da eşlik ettiği ziyarette, öğrenci aileleriyle sohbet edilip, merak ettikleri konularda bilgiler verildi. Öğrenci kayıtları 7 Haziran’a kadar devam edecek.

 

9 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ