Maraşta Haber
Maraşta Haber

KSÜ Tıp, Büyümeye Devam Ediyor

Bölgenin en donanımlı hastanesi olma yolunda önemli başarılara imza atan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde (KSÜ Tıp) 50 yataklı ilave yoğun bakım ünitesi ve 13 yeni ameliyathane törenle hizmete girdi. KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaptı. Konuşmasına terörün her türlüsünü kınayarak başlayan Kılıç, […]

KSÜ Tıp, Büyümeye Devam Ediyor

02 Ocak 2017 - 23:15A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bölgenin en donanımlı hastanesi olma yolunda önemli başarılara imza atan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde (KSÜ Tıp) 50 yataklı ilave yoğun bakım ünitesi ve 13 yeni ameliyathane törenle hizmete girdi.

KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaptı. Konuşmasına terörün her türlüsünü kınayarak başlayan Kılıç, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize metanet, milletimize sabır, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diledi.

“Vücut gemi, akıl kaptan, ruh dümendir.” diyen Kılıç, KSÜ’yü Kahramanmaraş’ın kaptan köşkü olarak tanımladı. Üniversite Hastanesinin şehre önemli bir katkısının olduğunu vurgulayan Kılıç, “Hastanemiz, bizi ele güne muhtaç etmiyor. Biz, elhamdülillah kendi yağımızla kavruluyoruz. Kendi göbeğimizi sayenizde, Allah’ın izniyle kesebiliyoruz.” diye konuştu.

KSÜ’nün bu güne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kılıç, üniversitenin fiziki yapısının iyileştirilmesi için ellerinden gelen bütün çabayı sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Kılıç, KSÜ’ye yeni binalar kazandırılması ve özellikle de öğrenci sayısının 40 bine yaklaşmasıyla önemli bir ihtiyaç haline gelen yemekhane ve kafeterya binasının yatırım planına alınması için büyük bir uğraş verdiklerinin altını çizdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise son 15 yılda Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını hatırlattı. Açılışı gerçekleştirilen yeni yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerin kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Erkoç, “İnsan, eşref-i mahlûkattır. İnsana hizmet etmek, en büyük şereftir. Biz böyle görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak da bu şevk ve aşkla çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Sağlık önemli, hassas bir konu. İnsan için en öncelikli, telafisi olmayan bir konu. Bu konuda gayretli çalışmalarından dolayı tüm hocalarımıza, tüm emeği geçenlere şehrimiz adına teşekkür ediyorum.” diyen Erkoç, üniversitenin her zaman yanında olduklarını hatırlatarak KSÜ ile yürütülen ortak çalışmalarla işbirliklerini daha da ileriye götüreceklerini söyledi.

Ülkemizde son dönemde artan terör olaylarını şiddetle lanetleyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, yaşanan terör olaylarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, şehitlerimizin aileleri ve milletimize sabr-ı cemil diledi.

Rektör Deveci, Üniversite için yürüttüğü çalışmalar ve destekleri için Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’a teşekkürlerini ifade etti.

KSÜ Tıp’ta fiziki altyapıyı ve donanım eksikliğini büyük ölçüde tamamladıklarının altını çizen Rektör Deveci, “Bundan sonraki hedefimiz artık kaliteli hizmet vermek olacaktır.” şeklinde konuştu.  “İnşallah bütün personelimizle bu hedefe ulaşmak için çaba göstereceğiz.” diyen Rektör Deveci, “Önümüzdeki 4-5 yılda bu çalışmaları da tamamlayarak gelişmiş ülkelerdeki hastanelerin standartlarına ulaşacağız.” dedi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası için Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkacaklarının müjdesini veren Rektör Deveci, 2017’nin ilk yarısında ihale sürecinin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Binanın tamamlanmasıyla her yıl Tıp Fakültesine kabul edilen öğrenci sayısının 100’den 350’ye çıkarılacağını belirten Rektör Deveci, bu kontenjanın yarısının yabancı öğrencilere ayrılacağını söyledi. KSÜ Tıp Fakültesinde eğitim gören bu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde, ülkemizde aldıkları tıp eğitimi ile kendi vatandaşlarına faydalı olmaları ve bizi de en iyi şekilde temsil etmelerinin amaçlandığını vurguladı. Rektör Deveci, başlangıçtan bugüne hastanenin gelişiminde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Tıp Başhekimi Doç. Dr. İsrafil Orhan, hastanede yürütülen çalışmalar ve açılışı yapılan ünitelere ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. 2016 içinde toplam yatak kapasitesini 600’e çıkardıklarını ifade eden Orhan, yeni eklenen 50 yatakla beraber 160 yoğun bakım yatak sayısına ulaştıklarını söyledi.

Poliklinik ve yatan hasta sayısında 2012 yılına göre yüzde yüz artış sağladıklarını ve kamuoyunda oluşturulmaya çalışan algının aksine hastanenin her alanda büyümeye devam ettiğini ifade eden Orhan, Tüp Bebek Merkezi, Onkoloji Ünitesi, yeni MR cihazları ve diğer donanımlarla birlikte sağlık alanında bölgenin cazibe merkezi olma adına önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Yeni kurulan Baş Dönmesi (vertigo) Araştırma Laboratuvarının bölgede tek olduğunun altını çizen Başhekim Orhan, İşitme Test Laboratuvarının ise en gelişmiş teknolojiye sahip olduğunu söyledi.

Son bir yılda KSÜ Tıp’ta 21 milyon Türk Lirası yatırım yapıldığını belirten Orhan, yeni açılan 50 yataklı yoğun bakım ünitesiyle toplam yoğun bakım yatak sayısının 160’a, yeni açılan 13 ameliyathane ile de toplam ameliyathane sayısının 25’e ulaştığını belirtti.

Konuşma ve sunumların ardından 50 yataklı ilave yoğun bakım ünitesi ve 13 ameliyathanenin toplu açılışı konferans salonunda protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ