Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Kırk Yamada Kırk Maraş” sergisi ilgi gördü

Dulkadiroğlu “Küçükarık Taziye Evi” bahçesinde Kurtuluşun 102 . yıldönümü kapsamında Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından el emeği, göz nuru ile ortaya çıkan eseler sergilendi.   Serginin açılış kurdelesi  Kahramanmaraş Valimiz Ömer Faruk Coşkun,  Milletvekili Habibe Öçal, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger , MEB Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Şule Cıvgaz Kazancıoğlu, Kahramanmaraş […]

“Kırk Yamada Kırk Maraş” sergisi ilgi gördü

12 Şubat 2022 - 14:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Dulkadiroğlu “Küçükarık Taziye Evi” bahçesinde Kurtuluşun 102 . yıldönümü kapsamında Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından el emeği, göz nuru ile ortaya çıkan eseler sergilendi.

 

Serginin açılış kurdelesi  Kahramanmaraş Valimiz Ömer Faruk Coşkun,  Milletvekili Habibe Öçal, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger , MEB Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Şule Cıvgaz Kazancıoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,  İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf  Kahraman tarafından kesildi.

 

SERGİYE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=O4ZLieybtAI

 

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından sergilenen eserler ziyaret edildi.

Sergi ile ilgili açıklamada bulunan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger, öncelikle kurtuluş gününde Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Olgunlaşma enstitüleri geçmişimizin güzelliklerini, tarihimizi, kültürümüzü ve yaşanılanları bugüne aktarmak, gelecek nesillere ulaştırmak misyonuyla hareket eden nadide kurumlarımızdır. Ülkemiz genelinde bulunan 24 olgunlaşma enstitüsünden birisi de 2018 yılında kurulmuş olan Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’dür. Enstitümüz, 3 yıldır devam eden bir geleneği bu yıl ‘Kırk Yamada Kırk Maraş‘ sergisi aracılığıyla Kahramanmaraş halkı ile buluşturdu. Ben de bu vesile ile bugün buraya geldim.” şeklinde konuştu.

 

Sergiden çok keyif aldığını belirten Genel Müdürü Sabahattin Dülger, son olarak şunları söyledi: “Çok keyifli görseller yaşadık. Kahramanmaraş’ın tarihini, kültürünü ve sosyal hayatını gördük. Kahramanmaraşlı nasıl yaşıyor, bunu net bir şekilde görebildik. Bir kültür ve tarih şehrine yakışacak bir kompozisyon oldu. Olgunlaşma enstitülerimizin bu tür etkinlikleri devam edecek. Bu vesile ile herkesi olgunlaşma enstitülerinin etkinliklerine davet ediyor, bu sergide emeği geçen herkesi kutluyorum.”

 

 Diğer yandan Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından şehrimizi çok yönlü tanıtmaya ve ecdadımızın eşsiz mirası olan sivil direnişimizi yâd etmeye yönelik üç yıldır gerçekleştirilen sergiler, gelenek haline getirildi.

 

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün Müdürü Mutlu Aslantürk, sergi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Dünyanın tek istiklal madalyalı şehri olan bu kutlu vatan toprağında, bu aziz milletin küllerinden yeniden doğuşunun 102. sene-i devriyesinde, “Kırk Yamada Kırk Maraş” sergimizi sizlere sunuyor olmanın haklı gururu ile, her birinizi ayrı ayrı saygılarımla selamlıyorum.
Geçmişi yad ederken, geleceği tenvir eylemek misyonu ile çalışan Olgunlaşma Enstitüleri ailesi olarak, vatanının her karışı kendi kanları ile sulanmadıkça terk etmemeye ant içmiş, her ferdi kahraman bir şehrin kültür hafızasına, işinin ehli mesleğini canı gönülden yapan hünerli ellerden yeni eserler katmanın tatlı heyecanı içindeyiz.
Heyecanlı ve gayretli bir ekip tarafından 2018’de kurulmuş olan genç, ancak özgün çalışmaları ile göz dolduran Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitümüz her yıl gelenek haline getirdiği üzere bu yılda bu Kahraman şehrin tabiri ile “Çete Bayramını” bayram etmiş maşallah.
Kahramanmaraş’ımızın tarihi şahsiyetlerini, kültürel varlık ve değerlerini, Orta Asya Türk devletlerinden dünyaya yayılan kadim sanatımız “Kırkyama” ile buluşturduğumuz “Kırkyamada Kırk Maraş” koleksiyonumuz aradan geçen 102 yıla rağmen Türk bayrağını kaleye yeniden çektiği günkü heyecanını kaybetmemiş dostuna ede düşmanına çete Kahramanmaraş halkımız başta olmak üzere kültür ve sanata hayatımıza hayırlı uğurlu olsun.
Sergimizi ziyaretleri ile şereflendiren konuklarımızı, organizasyonda desteklerini esirgemeyen Dulkadiroğlu Belediyemizi, sanat eserlerimizde emeği geçen kıymetli mesai arkadaşlarımı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” 

 

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Kırk Yamada Kırk Maraş” isimli sergi, kadim el sanatımız kırk yama tekniği ile oluşturuldu.

 

“Kırk Yamada Kırk Maraş” sergisi Küçükarık Taziye Evi bahçesinde 11-13 Şubat 2022 tarihleri arasında, Piazza Alışveriş Merkezi’nde ise 14-21 Aralık 2022 tarihleri arasında vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ