Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen organizasyonlarla ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımında bulunan Kimse Yok mu Derneği, bu bayramda da kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen yüz binlerce insanın umudu oldu.

 

Türkiye’nin birçok ilinde ve dünyanın 74 ülkesinde hayır severlerin yapmış olduğu kurban bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran yardım gönüllüleri, Kahramanmaraş’ta bin ailenin yüzünü güldürdü. İl ve ilçe merkezlerinin yanı sıra köylerdeki ihtiyaç sahiplerini de unutmayan Kimse Yok mu Derneğ iKahramanmaraş Şubesi gönüllüleri, 5’er kiloluk yardım paketlerini, bayramın birinci ve ikinci günü dar gelirli ailelerin evini ziyaret ederek teslim etti.

Kurban bağışlarının, önceki yıla göre iki kat arttığını belirten Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şube Müdürü İlhan İlhan, bayramdan önce yaptıkları çalışmayla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdıklarını söyledi. İlhan, “Sabah saatlerinde kesilen kurban etlerini 200 gönüllümüzle birlikte Göksun,Andırın, Türkoğlu, Narlı ve Pazarcık ilçeleriyle, kent merkezi ve kenar mahallelerde kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. İyilikte birbirleriyle yarışan yardımseverlerimize ve seferber olan gönüllülerimize, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.