Maraşta Haber
Maraşta Haber

Karaküçük 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında konuştu

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal KARAKÜÇÜK, Kahramanmaraş’ta 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı törenine katılarak bir konuşma yaptı. Karaküçük şu ifadelere yer verdi: “Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Başsavcım, Sayın Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlarım, Kahramanmaraş iş dünyasının kıymetli temsilcileri, fuarımızın kıymetli misafirleri ve değerli basın mensupları, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası […]

Karaküçük 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında konuştu

09 Ekim 2015 - 7:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal KARAKÜÇÜK, Kahramanmaraş’ta 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı törenine katılarak bir konuşma yaptı. Karaküçük şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Başsavcım, Sayın Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlarım, Kahramanmaraş iş dünyasının kıymetli temsilcileri, fuarımızın kıymetli misafirleri ve değerli basın mensupları,

HABERE AİT FOTO GALERİ !

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Şahsım adına hepinizi saygıyla selamlıyor, 2.cisini düzenlediğimiz Kahramanmaraş Tarım ve Gıda Fuarı’na hoş geldiniz diyorum.

Ülkemizde yaklaşık 6 milyon insanımızın geçim kaynağı olan tarım sektörü, hem ülkemizde hem de dünyada insan nüfusunun hızla artmasıyla stratejik bir üretim alanı olmaya başlamıştır.

Yapılan öngörüler, 2050 yılına kadar sadece dünya nüfusunun doyurulabilmesi için tarımsal üretimin %70 oranında artması, gelişmekte olan ülkelerde ise bu oranın %100 seviyesine çıkması gerektiğini belirtmektedir.

Kahramanmaraş Tarım Fuarları, bu anlamda, sektörün yeni bir ticari koridor oluşturması, dışa açılması ve tarım ürünlerinin sanayileşmesi bakımından çok önemlidir.

HABERE AİT FOTO GALERİ !

Yaklaşık 2,5 milyar liralık tarımsal üretime sahip olan Kahramanmaraş, üretimdeki etkinliğini, markalaşma sürecini, paketleme yatırımlarını ve pazarlama ağlarını mutlaka geliştirmek, modern uygulamaları hayata geçirmek zorundadır.

İklimi ve coğrafyası ile verimli ovaları sayesinde her türlü ürünün rahatlıkla yetiştiği Kahramanmaraş’ın; tarımsal üretiminin endüstrileşmesi, inovasyon ve teknoloji ile AB standartlarını yakalayarak tarımsal pazarlarını ve ihracatını geliştirmesi gerekmektedir.

Tarım sektöründe inovasyonun sağlanması, dünyada değişen ekonomik, politik ve ekolojik koşullara bağlı olarak, inovasyonlar vasıtasıyla zincir içerisinde işlenmemiş hammaddeye değer katılması, üretim sonrası ise gıdanın işlenmesi, paketlenmesi, saklanması, ulaştırılması, dağıtılması ve gıda güvenliğinin sağlanması tarım sektöründe katma değeri artıran en önemli unsurlardır.

Bu konuda en çarpıcı örnek; Konya ilimiz kadar toprağı bulunan Hollanda’nın tarımsal ürün ihracatının 90 milyar dolar iken Türkiye’nin ihracatının 18 milyar dolar düzeyinde olmasıdır. Üstelik, Hollanda bu ihracatı 600 bin kişilik tarımsal nüfusu ile gerçekleştirirken Türkiye 6 milyon nüfusla sağlayabilmekte, dolayısıyla kişi başına ihracat gelirinde Hollanda, modern teknikler sayesinde, Türkiye’yi 10’a katlamaktadır.

HABERE AİT FOTO GALERİ !

Hollanda, tarımsal ve hayvansal ürünler ihracatında ABD’den sonra dünyanın en büyük 2. ihracatçısıdır.

Buradan hareketle; tarım fuarları, üretici ve tüketicinin bir araya geldiği alanlar olmakla birlikte sektörün ihracat pazarlarına ulaşmasında çok önemli bir aracı görev üstlenmektedir.

Bugün açılışını yapmakta olduğumuz, 2. Kahramanmaraş Tarım ve Gıda Fuarı, ilimizde tarımsal dönüşümün sağlanması, yeni pazarlar ve yeni kurumsal müşterilere ulaşılması bakımından çok önemli fırsatları beraberinde getirmektedir.

Bu düşüncelerle, Fuarın organizasyonunda emeği geçenlere Kahramanmaraş iş dünyası adına teşekkür ediyor, Fuarın ilimiz ekonomisi ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunması dileklerimle hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

HABERE AİT FOTO GALERİ !

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ