Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin desteği ile KSÜ İEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “Kampüste Sektörel Bakış” etkinliğinin bu yıl beşincisi düzenlendi.

12-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen  “Kampüste Sektörel Bakış 5” etkinliği kapsamında iki gün süreyle 7 oturum ve 5 eğitim düzenlendi.

Otomotiv bilişim, elektronik ve enerji sektörleri ile ilgili konuları kapsayan oturumlarla sektörleri daha yakından tanımayı, bu alanlarda daha bilinçli bireylerin yetişmesini sağlamayı ve üniversite yıllarında kariyer için atılabilecek adımları uzman kişilerle irdeleyerek bu konuda üniversite öğrencilerinin bilinçli bir şekilde hareket etmesini amaçlayan “Kampüste Sektörel Bakış 5” etkinliği sektör temsilcileri ve üniversite öğrencilerini bir araya getirdi.

Çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcisi, akademisyen ve öğrencinin katıldığı “Kampüste Sektörel Bakış 5” etkinliğinin açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar yaptı.

Genç mühendis adaylarına seslenen Prof. Dr. Güneşaçar ülkelerin gelişiminde en önemli unsurun enerji yeterliliği ve güvenliği olduğunun altını çizerken “Ülkelerin gelişmişliği bilim ve teknoloji üretimi ile ölçülür. Gelişmek istiyorsak bilim ve teknoloji üretimine önem vermeliyiz.” diye konuştu.

Etkinliğin ilk gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Efa Yazılım, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Akkuyu Nükleer A.Ş.  Elektrik Mühendisleri Odası temsilcileri sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci gününe Kahramanmaraş Teknokent A.Ş. iki oturumla katılırken,  Kahramanmaraş Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş teknokentler ve Kahramanmaraş Teknokent’in çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Teknokentlerin üniversite ile sanayici arasında ara yüz fonksiyonunu üstlendiğini kaydeden Doç. Dr. Güneş, Kahramanmaraş Teknokentin mevcut durumu, girişimcilere ve şirketlere sağlanan imkânlar hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin ikinci gününde ayrıca beş eğitim semineri düzlenirken, “Kampüste Sektörel Bakış 5” etkinliğine katkı sağlayan kamu ve özel sektör temsilcileri ile akademisyenlere üniversitemiz tarafından plaket ve hediyeler takdim edildi.