Kahramanmaraş Eğitim Öğretimi Araştırma Geliştirme ve Destekleme Derneği – KAMADES, geçtiğimiz haftasonu İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen INTEALE (Yetişkinler için Dil Eğitiminde Uluslararası  Değişim) başlıklı AB projesinin ilk toplantısında temsil edildi. Avrupa Komisyonu tarafından Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında desteklenen projenin İspanya, Yunanistan, Estonya, Türkiye ve İngiltere olmak üzere beş ortağı bulunuyor. Proje yetişkinlere yabancı dil eğitiminin kalite, cazibe ve özellikle dezavantajlı sosyal gruplar için erişilebilirliğini ve iş piyasasının ihtiyaç duyduğu dil becerilerini arttırmayı hedefliyor.

 

Proje hedeflerine ulaşılması, iki yıl sürecek olan projede, eğitimlerin ve uygulamaların ortaklar arasında eşgüdüm ve uyum içinde yürüyebilmesi için düzenlenen toplantıda KAMADES temsilcileri projenin ortakları ile tanışma ve faaliyetlerin koordinasyonu için istişarede bulunma fırsatı buldu. Projenin koordinatör kuruluşu olan ve aynı zamanda toplantıya ev sahipliği yapan Alcalá de Guadaíra Belediyesi temsilcileri, yetişkin eğitiminde iyi uygulama ve örnekleri katılımcılarla paylaşarak katılımcılara teorik sunumlar ve örnek aktiviteler sundu. Bu sayede proje ortaklarının temsilcileri yerel çapta düzenlenecek olan eğitimler için yol haritasını belirleyerek tecrübe alışverişinde bulundular.

 

 

Yunanistan’ın Larissa kentinde gerçekleştirilecek olan ikinci toplantıya kadar tüm proje ortakları, Alcalá de Guadaíra Belediyesi’nin ortaklar ile paylaştığı tecrübe ve uygulama örnekleri ışığında kendi bölgelerinde yabancı dil öğretimi faaliyetlerini sürdürecekler. Sonuç olarak, öğretmenler ve yetişkin öğreniciler, bu alandaki uygulamaların nitelik ve imkanlarının geliştirilmesi yönünde bir dizi öneri ortaya koyacaklar.