Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Şehit Cemil Kaçmaz anıldı

16 Kasım 2018 tarihinde görev yeri olan Uludere ilçesin şehit düşen ve memleketi Kahramanmaraş’ta ismi Anadolu Lisesine verilen Şehit Cemil Kaçmaz  adını taşıyan okulda dualarla anıldı. Şehit Cemil Kaçmaz’ı  anma programına Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürü Dilek Konuş, okul yöneticileri, öğretmenler […]

Kahramanmaraş’ta Şehit Cemil Kaçmaz anıldı

14 Mart 2022 - 21:25A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

16 Kasım 2018 tarihinde görev yeri olan Uludere ilçesin şehit düşen ve memleketi Kahramanmaraş’ta ismi Anadolu Lisesine verilen Şehit Cemil Kaçmaz  adını taşıyan okulda dualarla anıldı.

Şehit Cemil Kaçmaz’ı  anma programına Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürü Dilek Konuş, okul yöneticileri, öğretmenler şehidin anne, babası ve yakınları katıldı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=I5VCd5bRxZk

 

Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Adem Doğan‘ın yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına müteakiben Okul Müdürümüz Hüseyin Yılmaz’ın konuşması ile başladı.

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır

Bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizim için vatan haline getiren aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı, minnet ve şükranla eğiliyoruz. Şehit Cemil Kaçmaz; benim mahallemin çocuğu, ortaokulda-lisede yeğenlerimin sınıf arkadaşı, gencecik yaşta bu vatan için toprağa düşmüş binlerce fidandan birisi. Onlar bu mücadelede en önde giderken vatan uğruna, din uğruna hayatlarını hiçe sayıp candan, canan dan vazgeçtiler  Onlar cennetle müjdelenen insanlardır. Onlar makamların en yükseğine çıktılar.  Bize düşen onlara layık olup emanetlerine sahip çıkmak, yeri geldiğinde aynı mücadeleye talip olmaktır. Onları her zaman hatırlamak, gelecek nesillere aktarmak, unutmamak, unutturmamaktır. Şehidimizin adını taşıyan okulumuzun buna vesile olmasını diler hepinize saygılar sunarım.”

Okul müdürünün konuşmasından sonra Şehit Cemil Kaçmaz’ın özgeçmişi okundu ve şehidin annesine çiçek takdimi yapıldı.

 

“ŞEHİTLERE ÖLÜ DEMEYİNİZ. ÇÜNKÜ ONLAR DİRİDİRLER”

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada şehidimizin isminin okulumuza verilişi ve  anlamlı bir günü için buradayız, hem  şehidimizi yad etmek, hem de şehidimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Bizler devletini, milletini seven inançlı insanlarız. Biz dinimizin gereği olarak ” Şehitlere ölü demeyiniz. Çünkü onlar diridir, fakat siz farkında değilsiniz.” inancını biliyoruz.

Şehidimiz belkide biz farkında değiliz ama o bizi izliyor, takip ediyordur. Biz sadece niye üzülüyoruz, bizden uzaklaştığı ve onun eksikliğini hissettiğimiz için üzülüyoruz. Sizler bu ülke için en değerli varlıklarını vatan için, bayrak için, mukaddesat için feda etmiş insanlarsınız.  Onlar peygamber efendimizin komşusu olarak, cennette sizleri bekliyor olacaklar.

İşte okullarımızda da şehitlerimizin isimlerini yaşatıyoruz. Bizlere de düşen onların ismini en iyi şekilde yaşatmak ve vefamızı göstermektir. Şehitlerimiz en yüce makama layık, biz okullarımıza şehit ismini vermekle onların sayesinde okulumuzu şereflendiriyoruz.

Bizlere, eğitimcilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize düşen ise okullarımızda devletine, vatanına, milletine bağlı, kültürüne sahip çıkan, ahlâkına, dinine sahip çıkan, vatan ve bayrak sevgisi ile dolu nice nesillerin yetişmesini sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Okullarda görev sırası geldiğinde vatanını korumak için canını feda etmekten hiçbir zaman çekinmeyen nice nesiller ve nice gençler yetiştirebilmeyi umut ettiklerini kaydeden Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, son olarak şunları ifade etti: “Başta Cemil Kaçmaz şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun diyor, okulumuzun isminin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların peşinden Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Muhammed Yiğit Karaokur tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Okul öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisinin ardından, Şehit köşesi kurdele kesim töreni gerçekleştirildi.

Programın sonunda da okul öğrencileriyle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf kahraman onlarla diyalog kurarak akademik başarı ve iyi insan olabilme konusunda mesajlar verdi.

ŞEHİT CEMİL KAÇMAZ KİMDİR?

1 Haziran 1997 yılında Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı Öztürk Mahallesi’nde Yaşar ve Döne çiftinin üç çocuklarından ikincisi olarak dünyaya gelmiştir. Damla adında bir ablası, Caner adında bir kardeşi vardır. Şehidimiz ilkokulu doğduğu mahallede bulunan Öztürk İlkokulu’nda, ortaokulu Dönüklü Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda, liseyi ise Dönüklü Mahallesi’nde bulunan Şehit Mehmet Yavşan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde okumuştur. 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Piyade Sözleşmeli Er olarak Şırnak ilinin Uludere ilçesinde askerlik görevine başlayan şehidimiz, göreve başlamasından yaklaşık bir buçuk yıl sonra 16 Kasım 2018 tarihinde görev yeri olan Uludere ilçesinin Şenoba beldesine bağlı Biliç Üs Bölgesi’nde teröristlerin muhtemel yaklaşma istikametlerine yapılan havan atışı esnasında mühimmatın havan namlusu içinde patlaması sonucu şehit olmuştur.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ