Kahramanmaraş Belediyesi sınırları içerisindeki Gayberli, Malik Ejder ve Hacı Bayram Veli mahalleleri Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan olarak ilan edildi.

 

Başbakan Erdoğan’ın ‘İktidarımıza mal olsa da yapacağız’ diyerek başlattığı ve TBMM’de yasalaşan kentsel dönüşümün en önemli adımı riskli alanlar ilan edilmeye başlandı. Kahramanmaraş’ta ilk etapta Gayberli, Malik Ejder ve Hacı Bayram Veli mahalleleri “riskli alan” olarak belirlendi. Bakanlar Kurulu’ndan onaylanan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bakanlığa gönderdikleri raporunun kararın alınmasını sağladığını belirterek, kararın Kahramanmaraş için önemli bir gelişme olduğunu, riskli alanlara ilişkin en kısa sürede çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

Riskli bölge ilanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kendilerinin başvurduğunu söyleyen Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Uzunlar ise; “Zemin etüt raporumuzda şehrin merkezinde bulunan bazı mahallelerin heyelan riski taşıdığı ve depremde de büyük hasar verecek nitelikte olduğu jeolojik araştırmalarla tespit edilmişti. Bu raporu bakanlığa sunduk, onlarda bakanlar kurulunda riskli alan ilan ettiler” bilgisini verdi.