Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Kız Kur’an Kursu Mezunu 28 Hafize Törenle Taç Giydi

Kahramanmaraş 12 Şubat ilçe müftülüğünce tertip edilen hafızlık yatılı Kız Kuran kurslarından 2014 yılı itibarıyla mezun olan 28 hafizeye görkemli bir taç giyme merasimi düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Salonu dolduran binlerce bayan misafirler duygulu anlar yaşadılar. Osman Sadi Kazancı Kuran Kursundan Enise Ağcan’ın güzel sunumuyla başlayan […]

Kahramanmaraş’ta Kız Kur’an Kursu Mezunu 28 Hafize Törenle Taç Giydi

23 Temmuz 2014 - 15:20A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş 12 Şubat ilçe müftülüğünce tertip edilen hafızlık yatılı Kız Kuran kurslarından 2014 yılı itibarıyla mezun olan 28 hafizeye görkemli bir taç giyme merasimi düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Salonu dolduran binlerce bayan misafirler duygulu anlar yaşadılar. Osman Sadi Kazancı Kuran Kursundan Enise Ağcan’ın güzel sunumuyla başlayan Programın açılış Kuran tilavetini ise Can Kuran kursu öğreticisi Derya Akkök okudu.

Şerife-Yaşar Gölcü Kız Kuran Kursu Müdiresi Gül Saygılı yaptığı konuşmada 28 hafizenin, hafızlık merasiminde olmanın mutluluğu ve sevinci içinde olduklarını söyledi. Saygılı, Bölge hafızlık derecesinin de kendi kurslarından çıkmasındaki başarının da altını çizerek, “Kuran öyle büyük bir kitap ki yüzyıllar boyunca hiçbir şekilde bozulmamış ve Allahın melekleri tarafından korunmuştur. Bu güzel kitap insanlığın huzuru için vardır. İçinizden en hayırlınız kuranı öğreten ve öğrenendir. İnşallah bu güzel günde hepimizin kalbi kuran nuru ile dolsun”

Daha Sonra Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Beyazıt Kanat bir açılış konuşması yaptı. Müftü Kanat konuşmasında hafızların mükâfatlarının Allah katında ne kadar büyük olduğunun altını çizdi. Müftü Kanat, Hafızlık ve Kuran Kurslarına verdiği önemden dolaysı İl Müftüsü Muhammet Gevheri tebrik etti.

DSCF5582 copy

Günün anlam ve önemine binaen, İl Müftüsü Muhammet Gevher de burada yaptığı konuşmada salonun dolu olmasını Kuranın insanları çektiğini belirtti. Müftü Gevher, “Kuran Çekiyor. Buradaki salonları doldurmak fevkalade zordur. Ama Kuran bereketi başka, bizleri çekiyor.” Müftü Gevher konuşmasının sonunda, “ Öncelikle hafize kardeşlerimize, Anne babalarına, bu programı takip etmek için gelen misafirlere ve özellikle gecelerini gündüzlerine katan, ailelerini ikinci plana atararak öğrencilerini hafız yapabilmek için ellerinden gelen fedakârlığı gösteren öğreticilerine teşekkür ediyorum.”

Programda Kahramanmaraş 12 Şubat Belediye başkanı Hanefi Mahçiçekte bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Mahçiçek konuşmasında; “Her zaman hafızların yanında ve emirlerine amade olduklarını belirtti. Başkan Mahçiçek hafizelerle önümüzdeki aylarda  onlarla beraber olacaklarının altını çizerek, “Ne mutlu sizlere ki Yüce kitabımızı hıfzetmişiniz. Bu çatı altına inen nurun yansımasısınız. Sizleri kutluyorum. Hafızlıkları inşallah bundan sonraki yaşamlarında, efendimizin güzelliklerinin yaşatılması, kendilerine rehber olması anlamında ışık tutar” diye konuştu.

2 Haziran 2014 yılı hafızlık tesbit sınavında bölge birincisi olan Şerife-yaşar Gölcü Kuran kursundan Zeynep Özbek ile bayanlar Kuranı kerimi güzel okumada Osman Sadi Kazancı Kuran kursundan il birincisi olan Seda Nergiz’e belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, il Müftüsü Muhammet Gevher ve diğer protokol üyelerince altın takıldı.

Şerife-Yaşar Gölcü Kuran Kursu öğrencilerinin sunduğu ilahi dinletisi ve bizzat güzel sesiyle okuduğu ilahilerle Derya Akkök hoca hanım izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Hafızlık merasiminde, Osman Sadi Kazancı Kuran Kursu öğrencilerinin “Namaz” üzerine hazırladıkları tiyatro gösterisi ise büyük bir beğeni ile izlendi ve dakikalarca ayakta alkış aldı.

DSCF5611 copy

28HAFİZE TÖRENLE TAÇ GİYDİ

Daha sonra Şerife –Yaşar Gölcü 14 hafize, Osman Sadi Kazancı 11 hafize, Can Kuran Kursu 1 hafize ile Sandalzade Kuran Kursundan 2 hafize ile hafızlık tespit sınavını geçerek hafız olan toplam 28 Kız öğrenci taç giyme törenine geçildi.

“Geliyor! Kur’an-ı Kalbine indiren Sultanlar geliyor.

 Geliyor! Asr-ı titreten hafız-ı Kelamlar geliyor.”

Nidasıyla Hafizelerin sahneye gelişi muhteşem bir görüntüye sahne olurken, Öğrenciler burada tek tek dinleyicilere hafızlık mesajları sundular. Törende hafizelerin taçları Kurs müdiresi Gül Saygılı başta olmak üzere, İmran Mutlu, Ayşe Şafak, Asiye Dağ, Şeyma Özen, Emine Bolat, Necla Altun, Gülümen Doğru, Şule Osmanoğlu, Derya Akkök, Hatice Peker ve diğer öğretmenleri tarafından tek tek takıldı. Program, 28 hafizenin Hatim duasıyla son buldu.

Daha sonra 28 hafizeye çeşitli altın ve hediyeler takdim edildi.

Programa, Oniki Şubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, Oniki Şubat İlçe Müftüsü Davut Polat, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Beyazıt Kanat ile öğrenci aileleri ile yaklaşık 2 bin bayan izleyici katıldı.

28 Hafize şu isimden olşuyor: Zeynep Özbek Bölge 1.si, Seda Nergiz İl 1.si, Ayşe Bodur, Şengül Yıldırım, Sümeyye Ardıç, Ayşe Bostan, Fatma Ardıç, Tuba Purtaş, Bakiye Kılın, Zeynep Cesur, Dilak Tekindağ, Zeynep Köşker, Zeynep Yaycı, Cennet Şakalak, Seda Sarıkaya, Cennet Çuhadar, Ayşe Dağcı, Fatma Çürük, Ayşe Karadut, Elife Taşdemir, Tuba Kuru, Gülsüm Güngör, Sema Geyik, Ebru Sakar, Serpil Yardımcı, Beyza Erdemli, Leyla Aksan, Zehra Gözüela.

DSCF5588 copy DSCF5593 copy DSCF5599 copy DSCF5607 copy  DSCF5657 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ