Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta İşverenlerle İş Arayanlar Fuarda Buluştu

Kahramanmaraş İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstihdamın artırılmasına destek verilmesi için düzenlenen fuarda işverenlerle-iş arayanlar bir araya geldi. Kahramanmaraş 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapılarını Kahramanmaraş Fuar alanında iş arayanlara açtı. İki gün sürecek fuarın açılış konuşmasını yapan İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce bu […]

Kahramanmaraş’ta İşverenlerle İş Arayanlar Fuarda Buluştu

30 Mart 2017 - 20:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstihdamın artırılmasına destek verilmesi için düzenlenen fuarda işverenlerle-iş arayanlar bir araya geldi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapılarını Kahramanmaraş Fuar alanında iş arayanlara açtı. İki gün sürecek fuarın açılış konuşmasını yapan İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce bu yıl şuana kadar 3 bin 787 ek istihdam gerçekleştirdiklerini, yılsonuna kadar bu sayıyı 15 bine çıkartacaklarını söyledi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak Kahramanmaraş’ın güzel bir şekilde sanayileşmiş Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirtti. TBMM’deki Muhalefet Partili Bir milletvekili ile girdiği diyaloğu da anlatan Dilipak; “Muhalefet partisinden bir milletvekili ‘Meclise bin TL ile bin kişi alınacak dense binlerce kişi müracaatta bulunurdu’ dedi.

Ben ise gelin Kahramanmaraş’a 2 bin 500 kişiyi aynı anda istihdam edelim. Bunu Kahramanmaraş’ta da söyler misiniz diyenlere işte cevabım; ben 2 bin 500 dedim, 3 bin 500 kişi yine istihdam edilir, çünkü işadamlarımızın bizden işçi taleplerini biliyorum” dedi.

İŞİNİZE SAHİP ÇIKIN MAAŞINIZI ARTIRIN

Fuarın işçi arayan ile iş arayanların buluşması açısından çok önemli olduğuna da vurgu yapan Dilipak, burada işsiz olanların iş bulacağına inancının tam olduğunu söyledi. Dilipak; “benim buradan bir tavsiyem var. İş gücüne katkı sağlayan işçi kardeşlerimize şunu söylüyorum. ‘ gelin yaptığınız işi en iyi şekilde yapın, en iyi şekilde yaptığınız zaman emin olun işvereniniz sizin kıymetinizi bilecek, maaşınız çok çok daha iyi olacak, bunu hayatınız boyunca yaptığınız her işi en iyi şekilde yaparsak burada hem Türkiye’nin gelişmesinde, hem de sizler için iyi bir gelecek olma açısında katkı sağlayacaktır. Bunu için el birliği ile yaptığımız işi en iyi şekilde yaparsak burada başarı sağlarız. Ve biz aranan iş gücü niteliğine kavuşuruz.” Dedi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz ise Fuar’ın hayırlı olması temennisinde bulunarak ek istihdamda bu yıl hedefin üstüne çıktıklarını söyledi.

TÜRKİYE’NİN ZENGİNLİĞİ İNSAN KAYNAĞIDIR

Türkiye’nin zengin petrol yatakları ve yeraltı madenlerine sahip olmadığını en büyük zenginliğinin insani sosyal sermayesi ve beşeri gücü olduğuna vurgu yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Bu en iyi şekilde nasıl yönlendirilirse, en verimli şekilde nasıl değerlendirilirse, insanımız en donanımlı hale nasıl getirilirse Türkiye’nin geleceği de ona bağlı. Alın teriyle ve beyin teriyle kalkınan bir ülke; Türkiye’miz.” Dedi.

Bugünkü kalkınmanın temelinde alın ve beyin teriyle kalkınan bir Türkiye olduğuna dikkat çeken Erkoç, Kahramanmaraşlı müteşebbislerin yoğun yatırımlar yaparak insanlara iş imkânı açtığını belirtti. Kahramanmaraş’ta bu yıl 1 katrilyon yatırım yapacaklarını da belirten Erkoç, bu yatırımların ek istihdam anlamına geldiğini de dile getirdi.

İSTİHDAM DESTEĞİ ÖNÜMÜZÜ AÇTI

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun da istihdama aktif destek verilmesinin ve iş başı eğitim programının artırılmasının hem işsiz durumda bulunan insanlara hem de iş dünyasının önünü açtığını söyledi.

2016 yılında 7 bin kişiye iş istihdamı sağlayan Kahramanmaraş’ın 2017 yılının ilk çeyreğinde 3 bin 800 kişiyi iş sahibi yaptığını belirten Zabun şöyle, “Yokluk yıllarından dev sanayi işletmelerine uzanan büyük bir başarı hikayesi ile Kahramanmaraş, son 15 yılda istihdamını 4 kat, ihracatını 6 kat artırarak bugün 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan bir şehir haline gelmiştir.

15 BİN İŞYERİNDE 140 BİN ÇALIŞAN VAR

Diğer yanda, 2007 yılından 2017’ye en büyük 1000 sanayi kuruluşu içerisindeki şirket sayısını 2,5 kat artırarak 22’ye yükselmiştir. 2005 yılından bu yana özel sektör 20 milyar liralık yatırıma imza atarak ilave 100 bin kişilik istihdam oluşturmuştur. Bugün 15 bin iş yerinde 140 binin üzerinde çalışanı bulunan Kahramanmaraş, ekonomi ve işgücü piyasasındaki kuvvetli yapısını açıkça sergilemekte, bizlere ve gençlere gelecek için umut vermektedir.

İSTİHDAMIN GELİŞMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de, ilimizde ekonominin, istihdam ve işgücü piyasasının gelişmesi için aktif politika izleyerek gençlerimizin iş dünyasına adaptasyonuna yönelik kariyer günlerinden AR-GE proje pazarlarına, intörn mühendislikten yabancı dil eğitimine çeşitli çalışmalarla elimizi taşın altına koyuyoruz. Diğer yanda ise Kahramanmaraş’a kazandırdığımız, TOBB fen lisesi, mesleki eğitim kampusu ve ticaret ve sanayi odası meslek lisesi gibi eğitim kurumları ile bugün 3 bin 500 öğrencimize nitelikli eğitim imkanı sağlayarak geleceğin işadamlarını, geleceğin mühendislerini yetiştirmek adına yine aktif bir rol üstleniyoruz. Bu itibarla, dünya çapında üretim ve ihracat yapan şirketlerde,  gelişmeye açık, sanayileşme ve büyüme potansiyeli taşıyan KOBİ’lerde gençlerimizin görev alarak kendilerini geliştirmeleri ve kariyer basamaklarını tırmanarak başarılarını artırmaları için Kahramanmaraş müthiş bir fırsat sunmaktadır.”

Kahramanmaraş İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak’ta Konya’da Çalışma hayatında milli seferberlik programını başlattığını hatırlattı.

HEDEFLENEN SAYININ ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

2017 yılı içerisinde 2 milyon ek istihdam hedefinin olduğunu, iş başı eğitim programı ve toplum yararına programlar çerçevesinde ek istihdam teşviklerinin başladığına dikkat çeken Yüce; “Bizde Kahramanmaraş çalışma ve iş kurumu il müdürlüğü olarak Sayın valimiz direktifleri ve himayelerinde belediyelerimiz, ticaret ve sanayi odası birliği başkanlığı, üniversitemiz ve il milli eğitim müdürlüğümüz iş birliğinde 4. İnsan kaynakları ve istihdam fuarı etkinliğini düzenleyerek istihdama katkıda bulunmayı hedeflemiş bulunmaktayız.

İLK ÜÇ AYDA 3 BİN 787 KİŞİ EK İSTİHDAM

Şişçi ve işverenimizin buluştuğu işçi ve işverenimizin buluştuğu işçi ve işverenimizin buluştuğu uana kadar Kahramanmaraş’ta 2017 yılında 3 bin 787 ek istihdam gerçekleşmiş olup, inşallah yılsonuna kadar hedefimiz 15 bin üzerinde ek istihdam gerçekleşmesi hedeflenmektedir.” Dedi

Bu yıl fuara kentin önde gelen 62 firmasının katıldığını da ifade eden Yüce şöyle konuştu, “Bu fuarda Kahramanmaraş’taki iş gücünü arz edenlerle, iş gücünü talep edenleri bir araya getirerek gelişen Kahramanmaraş sanayisinde,  işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu elemanları temin etmelerini sağlamak, iş arayan veya mesleğini değiştirmek isteyenlere lise ve üniversite öğrencilerimizin fuara katılan e direkt iletişime geçerek mesleklerini tanımalarını, staj ve iş bağlantıları kurarak istihdama katılmalarını amaçlamaktayız.”

Konuşmaların ardından, En çok istihdam eden firmalara çeşitli ödüller verildi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ