Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Gazeteciler Yeni Dernek Kurdu

Kahramanmaraş’ta görev yapan bir grup gazeteci, yeni bir dernek çatısı altında bir araya gelirken “Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği” adını alan derneğin geçici yönetim kurulu da ilk toplantısını gerçekleştirdi.   Kahramanmaraş’ ta yayın yapan  Memleket Gazetesi Sahibi Kemal Sayın’ın geçici yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin kurucuları arasında Kahramanmaraş’ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü […]

Kahramanmaraş’ta Gazeteciler Yeni Dernek Kurdu

09 Mart 2013 - 12:32A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta görev yapan bir grup gazeteci, yeni bir dernek çatısı altında bir araya gelirken “Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği” adını alan derneğin geçici yönetim kurulu da ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Kahramanmaraş’ ta yayın yapan  Memleket Gazetesi Sahibi Kemal Sayın’ın geçici yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin kurucuları arasında Kahramanmaraş’ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Devrim Başer (Başkan yardımcısı), Dünya Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Ali Eskalen (Genel Sekreter), Kahramanmaraş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan (Mali sekreter), Sabah Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Sırrıberk Arslan (Genel Sekreter  Yardımcısı), Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Sorumlu Müdürü Akif Arslan (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Memleket Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz (Yönetim Kurulu Üyesi) yer aldılar.

 

2013’ün ilk günlerinde dernek kuruluş bildirgesini ve tüzüğünü İl Dernekler Müdürlüğüne teslim eden Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği kurucuları, dernek tüzüğünün onaylanmasının ardından ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Geçici yönetim kurulu başkanı Kemal Sayın, dernek kuruluş çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Nisan ayı içerisinde ilk olağan genel kurulu yapmak üzere üye kayıt çalışmalarına başladıklarını söyledi. Sayın, yönetim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada,  Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecileri dernek çatısı altında toplanmaya davet etti. Derneğin amacının, basın mesleğinde çalışanlarla çalıştıranları bir arada toplamak, gazetecilerin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak-geliştirmek, aralarındaki dayanışmayı artırmak, mesleği temsil etmek-geliştirmek, toplum içindeki onur ve değerini artırıcı yönde tedbirler almak ve faaliyette bulunmak olduğunu ifade eden Kemal Sayın şunları söyledi:

 

“Maddi ve manevi sıkıntısı olmayan gazeteciler Kahramanmaraş’ımıza daha faydalı olacaktır.  Kahramanmaraş’ın tanıtımına,  gelişmesine katkıda bulunmak ve halkın en kısa sürede  en doğru habere ulaşmasını sağlamak için gece gündüz demeden 24 saat çalışan gazeteci arkadaşlarımın emeklerine sahip çıkmak, onların haklarını her türlü platformda  korumak ve sıkıntılarına  çözüm aramak maksadı ile yola çıktık.”

 

Bu arada toplantıda önümüzdeki hafta içerisinde Kahramanmaraş’ta yayın yapan günlük ve haftalık gazetelerin yanı sıra; radyo, televizyon, internet haber sitesi gibi medya kuruluşlarının ve protokol ziyaretlerinin yapılması da karar altına alındı.

 

DERNEK NE YAPACAK?

 

Kemal Sayın’ın verdiği bilgiye göre; ulusal çıkarları, basın mesleğine ilişkin hak ve menfaatleri, mesleğin haysiyet, şeref ve nezahetini korumak ve bunların gelişmesine yardım edecek olan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği, basın hürriyetinin savunulması için kamu ve özel kuruluşlarla, gerektiğinde uluslararası kuruluşlar önünde ve her şart altında çalışmalar da yapacak. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği şu faaliyetlerde bulunacak.

 

“Üyelerine gerektiğinde mevzuat hükümleri çerçevesinde sosyal yardımda bulunacak. Üyelerin sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olacak. Üyelerinin yurt içinde ve yurt dışında yapacakları mesleki gezilerinde kolaylık sağlayacak. Mesleği geliştirmek ve kamuoyuna tanıtmak için toplantılar, seminerler, konferanslar, geziler, yarışmalar, piyangolar, eğlenceler düzenleyerek; sergiler açacak; gazete, dergi, kitap, broşürler yayımlayarak internet ortamında yayın yapacak.

 

Üyeler arasındaki sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla lokal açmak ve yönetim kurulunca hazırlanacak yönetmelikler dahilinde bu yerlerden üye olmayanların da belirli şartlar içinde ve lokalin sosyal üyesi yapılarak faydalanabilmelerini sağlayacak. Basın mensuplarının mesleklerinde ilerlemelerini sağlayacak, hayat şartlarının daha iyi hale gelmesine yardımcı olacak, üyelerinin eserlerine ve mesleki çalışmalarına destek olmak ve bu amaçla girişimlerde bulunacak. Kanunların ve uluslararası anlaşmaların basın mesleği mensuplarına tanıdığı ve ileride tanıyacağı tüm hakları savunacak.

 

Bölgesel, ulusal ve kanunların izin verdiği ölçüde uluslararası nitelikteki meslek meselelerini inceleyerek  bunlarla ilgili çözüm yollarını tespit etmek için diğer meslek kuruluşlarıyla ilişkiler kuracak, ortak çalışmalar yapmak, dayanışmayı güçlendirecek. Derneğe gelir sağlamak amacıyla Bayram Gazetesi, özel gün ve etkinliklerde gazete, dergi çıkaracak, internet ortamında yayınlar yapacak. Başarılı gazetecilik çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla “Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Gazetecilik Teşvik Yarışmaları” düzenleyecek, meslek büyüklerinin hizmet ödülü ve çalışanlarının ödüllendirilmelerini sağlayacak.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ