Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Engelliler haftası Kutlanıyor

10-16 Mayıs “Engelliler haftası” nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim kurumlarıyla Atatürk Meydanı’nda bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi.  Programda  İlk olarak kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Mustafa Kasapkara, engellilere verilecek en güzel hediyenin onlara acımak yerine saygı ve sevgiyle yaklaşmak olduğunu söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Bedensel engelliler Derneği Başkanı […]

Kahramanmaraş’ta Engelliler haftası Kutlanıyor

11 Mayıs 2016 - 19:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

10-16 Mayıs “Engelliler haftası” nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim kurumlarıyla Atatürk Meydanı’nda bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi. 

Programda  İlk olarak kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Mustafa Kasapkara, engellilere verilecek en güzel hediyenin onlara acımak yerine saygı ve sevgiyle yaklaşmak olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Bedensel engelliler Derneği Başkanı Ali Çınar, engellilerin yaşam alanlarındaki zorluklarından bahsetti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü İbrahim Latif Aslan’ın işitme engelliler için çeviri yaptığı programda son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İSKEP Projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalardan bahsetti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya: “Dünya nüfusunun yüzde 10-15’ ülkemiz nüfusunun yüzde 12’sini engelliler oluşturuyor.  Yani ülkemizde yaklaşık 9 milyon engelli kardeşimiz yaşıyor. Bu aileleri ile birlikte düşünüldüğünde 20-30 milyon insanı da dolaylı olarak ilgilendiren bir oran demektir. Engelli kardeşlerimiz, bizim anne-babamız, çocuğumuz, kardeşimiz, komşumuz, akrabamız, okul arkadaşımız, iş arkadaşımız… Yani hepimiz engelli kardeşlerimizle aynı çatı altında yaşıyoruz, aynı sofralara oturuyoruz. Engelli akrabalarımız, komşularımız, arkadaşlarımız var. O halde, hiç kimse o kardeşlerimizi, hayatımızın dışında ve uzağında sayamaz.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın memnuniyeti ve sosyal hayata katılımını sağlamak için kalplerimiz de, kapılarımız da engelli kardeşlerimize sonuna kadar açtık. Sosyalleşme, çalışma, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi konularda engelli hemşehrilerimizin kardeşlerimizin her zaman yanındayız.

Toplu taşıma araçlarımızın tamamını engelli kardeşlerimizin kullanabileceği şekilde dönüştürerek bu alanda birçok ciddi projeyi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Engelliler Şube Müdürlüğü kurduk. Konuşma ve işitme engelli vatandaşlarımız için işaret dilini bilen personel istihdam ediyoruz.

Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için kamu kurum ve kuruluşlarına işaret dili kursları veriyoruz. Engelli kardeşlerimiz için düzenlenen Engelliler Kamu Personel Seçme Sınavı( EKPSS) için kurslar düzenliyoruz.

Yine engelli kardeşlerimiz için ritim kursları, yaz kuran kursları, resim boyama kursları, takı tasarım kursları gibi birçok kurslar düzenliyoruz. Camilerde vaaz ve hutbelerin işaret diliyle anlatılması uygulamasını başlattık.

Görme engelli kardeşlerimiz için trafik ışıklarına sesli uyarı sistemleri monte ediyoruz. Ortopedik engellilerin tekerlekli sandalye taleplerini karşılıyoruz.

Yollarımızı ve kaldırımları, engellilerin rahat kullanabileceği şekilde düzenlemeye özen gösteriyoruz. Bütün bunları ve benzeri çalışmalarımızı, en mühim, en mukaddes vazifeler olarak görüyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı Mehter Konseri sundu.

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu öğrencileri tarafından sunulan Mehteran gösterisi ilgi ile izlendi.

125.Yıl Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Öğrencisi Melisa Yağmur Kerküt Mucizenin ismi ol adlı şiiri, Özel Kahramanmaraş Özel Ses Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Fatmanur Kürek ise Bizde varız şirini okudu.

Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Şerefli Türk Çocuğu Ekibinin gösterileri beğenilirken,  Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Mustafa Karagün Şiir okudu.

Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Öğrencileri; Gökhan Poyraz, Hatice Nur Kara Ve Arzu Topal’dan oluşan ekip Kara Sevda Oyununu sergilediler.

Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Öğrencilerinden Umut Gündeş , Taner Bulut, Veli Demir, Halil Kayabaşı, Ensar Torun, Büşra Sert, Hatice Nur Kara, Sevda Türker, Numan Nedirli, Arzu Topal, Murat Çiğit ve Serkan Akkavak’ın oynadığı Çayda Çıra Oyunu çok beğenilirken, Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Öğrencisi Gökhan Poyraz’ın oynadığı Gangnam Style oyunu alandakileri coşturdu.

Programın ardından ilimizdeki özel engelli okullar tarafından oluşturulan sergilerin açılışı yapılarak sergiler gezildi ve ürünler incelendi.

_MG_1943 copy _MG_1962 copy _MG_1991 copy _MG_2041 copy _MG_2066 copy _MG_2083 copy _MG_2151 copy IMG_2336 copy IMG_2361 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ