Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıldönümü ilimizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saat 08.30’da Atatürk Meydanında düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tankçı Kd.Alb. Burç Pekin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli’un çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile buradaki tören sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı programı, Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik Anıtında düzenlenen törenle devam etti. Şehitlik Anıtında gerçekleştirilen törende, çelenk sunumu, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşımız okundu. Vali Mustafa Hakan Güvençer’in Şehitlik Özel Defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar şehitlik anıtını ve şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakıp dua ettiler.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Şehitlik ziyareti sonrası bayramlaşma töreni için Valilik Makamına geçen Vali Güvençer, burada Garnizon Komutanı Tankçı Kd.Alb. Burç Pekin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Trabzon Caddesi’nde gerçekleştirilen kutlama töreni ile devam eden program, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tankçı Kd.Alb. Burç Pekin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli’nin kıtaların ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Tören Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmalar ve şiirler sonrasında yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!