Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

 

İlk tören Atatürk Meydanı’nda Saat 08.30’da  Atatürk Anıtına Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Mu. Kur.Alb. Kerim Acar ve İl Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki tören sona erdi.

 

Buradan Şeyhadil Mezarlığındaki şehitlik anıtına geçildi, Şeyh Adil Mezarlığında Şehitlik Anıtında gerçekleştirilen törende, çelenk sunumu, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Şükrü Kocatepe’nin Şehitlik Özel Defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar şehitlik anıtını ve şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakılıp dua ettiler.

 

Valilik Makamında saat 09.30’da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde ise Vali Kocatepe tebrikleri kabul etti.

 

Valilik Makamında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine müteakip Trabzon Caddesi’nde yapılan törende ise Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Mu. Kur.Alb. Kerim Acar ve İl Belediye Başkanı Mustafa Poyraz kıtaların ve halkın bayramını kutladı.

Törende saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakiben günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmalar  yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Topçu Yüzbaşı Erhan Akata,“Tarihin en görkemli zaferlerinden bir tanesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin yokluk içinde olmasına rağmen kazanıldığına” dikkat çekti. Kutlama programı geçit töreni ile son buldu.

 

Törene, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Muhabere Albay Kerim Acar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Zafer Bayramı etkinlikleri gün boyu devam edecek ve akşam 30 Ağustos zafer Bayramı resepsiyonu yapılacak.

 

  

 

 

 

 

 

 

4