Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’a Teleferik Gelecek

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv’de yayınlanan Şehre Dair programına katılarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Programın sunucusu Mesut Tuğrul, Dünya Gazetesi Temsilcisi Ali Eskalen, Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci’nin ve seyircilerden gelen twit,sms,email gibi soruları cevaplandıran Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,Kahramanmaraş’ın günden güne büyüdüğünü ve  geliştiğini söyledi. Otoparkın ihalesi yapılacak İlk olarak Derepazarı bölümünde çalışmaların hangi […]

Kahramanmaraş’a Teleferik Gelecek

03 Temmuz 2013 - 15:35A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv’de yayınlanan Şehre Dair programına katılarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Programın sunucusu Mesut Tuğrul, Dünya Gazetesi Temsilcisi Ali Eskalen, Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci’nin ve seyircilerden gelen twit,sms,email gibi soruları cevaplandıran Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,Kahramanmaraş’ın günden güne büyüdüğünü ve  geliştiğini söyledi.

Otoparkın ihalesi yapılacak

İlk olarak Derepazarı bölümünde çalışmaların hangi noktada olduğunun sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Orada 8 milyon lira harcadık. Kamulaştırma ve yıkım işlerini tamamladık. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak ve 20 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 1500-2000 araçlık bir otopark yapılacak. Eğer ihaleye talipli çıkmazsa 5 milyon lira harcar orayı biz de yaparız” diye konuştu.

Tarihi çarşıları restore ettiriyoruz

Şehrin gelişiminde 10 yıl öncesine bakılması gerektiğine işaret eden Başkan Poyraz: “10 yıl öncesine baktığımız zaman bu şehirde restorasyondan felan söz etmek mümkün değildi. Ama bu gün çarşılarımızın restorasyonu bitmek üzere.

Ben 2009 seçimlerine girerken yapacağımız işlerin olduğunu ifade ederek halkımızdan görev istemiştim. Bu sözümüzü tuttuk ve şehrimizin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarıyoruz. Şehrimizde Selçuklulardan, Dulkadiroğulları’ndan ve Osmanlı’dan kalma tarihi eserlerimiz, çarşılarımız var. Bunların restorasyonunu tamamlayarak, Kültür Park’ımızla birlikte bir cazibe merkezi oluşturuyoruz.

Tanıtımına çok büyük önem veriyoruz

Şairler ve yazarların kenti olan şehrimizde bugüne kadar ciddi bir şey yapılmamıştı. Biz ilkini geçen yıl gerçekleştirerek şiir festivali yaptık. Bu yıl ikincisini düzenledik. Ankara’da tanıtım günleri düzenledik.  Çok büyük katılım oldu. Şehrimizin tanıtımı adına çokta mutlu olduk. Bizim 22 ayar altınımız var ki İstanbul’dan sonra ikinci sırada geliyor. Bakırcılık, oymacılık bizim işimiz. Tarihin derinliklerinden beri gelen mesleklerimiz mevcut. Dondurmamız, biberimiz şehrimize özel gıdalar. Şehrimizin tarihi dokusu, kültürel yapısı ve doğa zenginlikleri ile illaki yakından görülmesi, gezilmesi gereken bir şehir” diye konuştu.

İkinci tanıtım Feshane’de yapılacak

İstanbul’da yapılacak tanıtıma ilişki yöneltilen bir soruya Başkan Poyraz: “Küçük de olsa şehrimizin adına olumlu bir gelişme oldu tanım günleri. İkincisini de İstanbul’da yapacağız. Ankara’da yaptığımız tanıtım günlerine bir ay gibi kısa bir sürede hazırlanmıştık. Tanıtım adına bir adım atılacaksa biz her zaman lokomotif olmaya hazırız. Her zaman en önde yer almak istiyoruz. Şimdi düşünsenize Maraş Tarhana Çorbası’nın beş yıldızlı otellerin mutfağına girdiğini. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?” diye cevapladı.

Uygulama Projesi ihaleye çıkıyor

Kılavuzlu Rekreasyon Projesine ilişkin yöneltilen bir soruya Başkan Poyraz: “Bizim burada programda gösterdiğimiz proje avam projesi idi. Şu anda Kılavuzlu için uygulama projesi ihaleye çıkılıyor. Nerede ne şekilde yapılacak, bunların ortaya çıkacağı uygulama projesi belirleyecek” diye cevap verdi.

Belediyenin 10 yılı kitaplaşıyor.

Anketler ve güvenirlik konusunda yöneltilen bir soruya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Ben 11 yıldan beri görevdeyim. Belediyenin en fazla öne çıkan tarafı halkın güvenidir. Halk belediyeye ve belediye başkanına güveniyor.

Biz neyi ne için yapacağımızı bilerek yaptığımız için bir güven duyuluyor. Anketlerin nasıl yapıldığını sizler de biliyorsunuz. Ben de anket yaptırıyorum. Halkın içerisinde belediye hizmetleri konusunda anketler yaptırıyorum. Burada şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bana tekrardan görev verilirse sevinmem, görev vermezlerse de üzülmem. Ben göreve ilk geldiğim günden beri neyi ne için yaptığımızın bilinciyle geldim ve bu bilinçle de devam ediyorum.

Şu anda Kahramanmaraş Belediyesi’nin 10 yıllık hizmetlerini, çalışmalarını kitaplaştırıyorum, kayıt altına aldırıyorum. Belediyede her şey kayıt altına alındı” diye cevap verdi.

Yusuflar Mahallesi için karar çıktı

Kentsel dönüşüm konusundan yöneltilen bir soruya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Kentsel dönüşüm konusunda Yusuflar Mahallesi için Bakanlar Kurulu’ndan karar çıktı. Orada tripleks evler yapılacak. Çok büyük apartmanlar olmayacak. Ancak çok yukarı alana belki büyük bir rezidans yapılabilir. Biz kamulaştırma yaparken hiç kimseyi mağdur etmedik, etmeyiz. Oradaki ev sahiplerine doğalgazlı, daha güzel konutlar teslim edilir, ondan sonra çalışmalara başlanır” diye cevap verdi.

Doğal hayatın bozulmaya başladığını ve Aksu nehrinin siyah aktığı ve bu konuda belediyenin neden bir şey yapmadığının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Birincisi Aksu Nehri’nin siyah akması kirli anlamına gelmiyor. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevini yapsın. Denetleme görevi onların işi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arıtmadan salınan suyun rengi konusunda herhangi bir şey belirtmemiş” dedi.

Karayollarına son kez seslendi

Şehirlerin girişlerinin şehrin vitrini konumunda olduğunun ve Adana girişinin kötü bir görüntü oluşturduğunun sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Geçmiş programlarda da söyledim. Sizler de haber yaptınız dile getirdiniz ama buradan son kez sesleniyorum. Karayolları biz burayı yapmıyoruz diye yazı göndersin ben gider yaparım. Alt tarafı 1,5 km. bir mesafe. Bu konuyu milletvekillerimize de söyledim. Yapmıyorlarsa biz belediye olarak orayı yapar ve tabelayı da dikerim” diye konuştu.

Uydu kent kuracağız

Sır Barajı üzerine yapılması planlanan köprü konusunda yöneltilen bir soruya Başkan Poyraz: “Şehrimiz günden güne gelişiyor. Artık şehrimizin gideceği yer kalmadı. Bundan dolayı barajın öbür tarafına bir uydu kent kuracağız. Bu köprü ile o bölgeyi birbirine bağlayacağız. Alt yapısını tamamladıktan sonra orada yerleşime müsaade edeceğiz. 15-20 milyon lira gibi bir maliyetle yapacağımız köprü şehrimizin o bölgeye doğru gitmesine vesile olacak. Ayrıca o bölgede 100 hektarlık bir alan belirledik. Orada alt yapıyı tamamlayacağız ve ondan sonra üst yapıya başlayacağız” diye cevapladı.

Şehrimize teleferik getirilmesi konusunda yöneltilen bir soruya Başkan Poyraz: “Arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Alıçsekisi’nden Yeşil Vadi’ye ve oradan da Çamlıca’ya  bir çalışma yapılıyor. Önümüzdeki günlerde netleşince sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Ekip çalışması olmasa işler yürümez

“Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın ekibi yok” şeklinde gelen bir soruya Başkan Poyraz: “Ekibi yok diyenler dedikodu yapanlardır. Bugün Kahramanmaraş Belediyesi başlı başına kurumsallaşmış bir yapıya kavuşmuştur. Ekip olmasa bu kadar hizmetler nasıl yapılır. Bugün birçok belediyede olmayan KUDEB birimi kurulmuş ve restorasyonların denetimlerini yürütmektedir. Bugün Etüp Proje Müdürlüğüne baktığınız zaman bünyesinde mimarı, mühendisi, peyzajcısına varıncaya kadar hepsi mevcut” diye konuştu.

Başkan Poyraz daha sonra tüm halkımızın yaklaşan Ramazan-ı Şerif’ini kutladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ