Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Müftüsü Gevher’den Miraç Kandili Mesajı

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Miraç kandili dolayısıyla bie mesaj yayınladı. Müftü gevher mesajında Miraç mucizesinin Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatı olduğunu belirtti. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher mesajında şöyle dedi: “15 Mayıs 2015 Cuma günü akşamı Mevla’mızın lütfuyle, Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız. Miraç; Kur’an-ı Kerimden sonra peygamberimiz Hz. […]

Kahramanmaraş Müftüsü Gevher’den Miraç Kandili Mesajı

14 Mayıs 2015 - 20:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Miraç kandili dolayısıyla bie mesaj yayınladı. Müftü gevher mesajında Miraç mucizesinin Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatı olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher mesajında şöyle dedi: “15 Mayıs 2015 Cuma günü akşamı Mevla’mızın lütfuyle, Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız. Miraç; Kur’an-ı Kerimden sonra peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAV)’nın  en önemli mucizelerinden birisidir. Mucize; insanların yapmaktan aciz kaldıkları Allah’ın izniyle ancak peygamberlerin yerine getirebilecekleri harikulade olaylardır.

Faydası: Gözümün görmediğine inanmam diyen insanlara adeta inanmadıkları gerçeği göstermektir. Miraç kandilimiz işte böyle müstesna bir olaydır. İki safhası vardır:

Birincisi;  Peygamberimizin Mekke’de bulunan Kâbe’den Cibril-i emin refakatinde Burak denilen bir binekle, Mescid-i Aksaya götürülmesidir. Buna Kur’an ifadesiyle İSRA denilmektedir. Yüce Kur’anımızın ayetiyle sabittir. Bu yürüyüş gecenin bir zaman diliminde tahakkuk etmiştir.

İkincisi; Miraçtır. Peygamberimizin önce semanın katmanlarına, daha sonra da sidre-i müntehaya ulaşmasıdır. Peygamberimiz (AS) Cibril- Eminin dahî ulaşamadığı kâinatın son noktasıdır.

 

Miraç mucizesi; Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatıdır. Allah’ın yarattığı kullarına bir lütfudur. Aynı zamanda Hz. Peygamberimize Allah’ın bir tesellisidir.

 

Çünkü Peygamberimiz (AS) müşrikler tarafından Taif’te taşlanmış, Mekke’de ambargo uygulanmış, her türlü eza ve cefaya maruz kalmış, çok üzülmüştü.

Diğer bir husus da, Miraç olayından önce bu sıkıntılı anlarında biricik eşi Hz. Hatice validemizi ve onu koruyan amcası Ebu Talib’i kaybetmişti. İşte böyle üzüntülü bir zaman diliminde kulu ve elçisi Hz. Muhammed’e Kur’an ifadesiyle birçok önemli olayları göstermek için onu adeta huzuruna davet etmiştir. O Yüce Peygamber, Allah’ın huzuruna çıkmazdan evvel Cibril tarafından göğsü yarılarak kalbi temizlenmiş adeta manevî ameliyat geçirmişti.

 

Öyleyse, müminin en önemli görevi iman nuruyla gönlünü nurlandırıp, başta miraç hediyesi namaz ibadeti olmak üzere, Allah’a ve yaratıklarına karşı görevlerini yapmasıdır. Doğruluk, adalet ve merhamet duygularını yeşerterek, miraca hazır olmasıdır. Miraç bir yürüyüştür, yaklaşmadır, yükseliştir.

Bu gün Ümmet-i Muhammed’in en önemli miracı, Rabbine yaklaşması, birbiriyle can-ı gönülden kucaklaşması, akan kanı durdurup yaşlı gözlerin yaşını dindirmesidir.

 

MİRACIN İNSANLIĞA EN BÜYÜK MÜJDESİ:

1-Şirk koşmadan ölen günahkârların da, cezalarını çektikten sonra cennete girebilmeleridir.

2-Müslümanın unutarak ve hata neticesi yaptığı kusurlardan sorumlu tutulmayıp, Mevla’mız tarafından özrünün kabul edilmesidir.

 

Diğer en önemli hediye de, bizleri günde beş defa rabbimizle buluşturan namaz ibadetidir. Gerçek manada namaz kılan mümin, dürüsttür, olgundur, merhametli ve bağışlayıcıdır.

 

Kardeşlerim; bu kutsal miraç kandilimizden onbeş gün sonra, inşallah Berat kandiline ulaşmayı sevinç ve heyecanla beklerken, bu sevinçli ve bereketli ortamın zedelenmemesi, komşuluk ve kardeşlik hukukumuza bir halel gelmemesi için, seçim heyecanını ve mücadelesini medenî toplumlara yakışır bir şekilde sürdürelim.

Başta seçimler olmak üzere her şey bitecek, ancak bizlerin birbirine olan ihtiyaçları, -beraber yaşamak zorunda olduğumuzdan- kardeşliğimiz ve komşuluğumuz hep devam edecektir ve etmek mecburiyetindedir.

 

Her fırsat ve imkânı iyi değerlendirelim. Bu miraç kandilimiz son kandilimiz olabilir, inanç ve düşüncesiyle tevbe ve dua ederek rabbimize yönelelim. Unutmayalım ki rabbimiz, haramsız, hilesiz samimiyetle kendisine açılan elleri ve gönülleri boş çevirmez.

 

Bu vesile ile tüm din kardeşlerimizin miraç kandillerini tebrik ediyor, kazançlarının bol ve bereketli, ömürlerinin ve nesillerinin hayırlı olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ