Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Milli İrade Platformu Erdoğan’ı Destekleyecek

Kahramanmaraş’taki 95 tane STK’nın kurmuş olduğu Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili basın açıklaması yaptı ! Sayın Basın Mensupları, Değerli Katılımcılar; Son dönemlerde Millet olarak, Devlet olarak ve İslam alemi olarak zorlu süreçlerden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Bu zorlu sürece 10 Ağustos’ta gerçekleşecek tarihi bir seçim daha eklenecek, millet olarak ilk kez doğrudan […]

Kahramanmaraş Milli İrade Platformu Erdoğan’ı Destekleyecek

31 Temmuz 2014 - 14:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’taki 95 tane STK’nın kurmuş olduğu Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili basın açıklaması yaptı !

Sayın Basın Mensupları, Değerli Katılımcılar;

Son dönemlerde Millet olarak, Devlet olarak ve İslam alemi olarak zorlu süreçlerden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Bu zorlu sürece 10 Ağustos’ta gerçekleşecek tarihi bir seçim daha eklenecek, millet olarak ilk kez doğrudan kendi irademizle Cumhurbaşkanını seçeceğiz.

Bu seçim sancılı ve çalkantılı bir sürecin sona ermesi, zorlu yolun aydınlığa ulaşmasında simgesel bir dönüm noktası olarak tarihe geçecektir. 12.Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını,vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak görüyoruz.

İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, bu seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor.

Çünkü, milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir.

Türkiye’yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerine ortak olan, gelenek ve göreneklerini bilen ve yaşayan, medeniyet değerlerine sahip çıkan ve yayan, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengelerini iyi bilen ve yönetebilen bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.

Üniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlarımızı, Kur’an Kurslarına gidemeyen çocuklarımızı, başörtülü olduğu için memurluğu sona erdirilen kadın kardeşlerimizi, Kürt olduğu için ötekileştirilenleri, kesintisiz eğitim uygulamasıyla kendi çocuklarına ve gençlerine zulm eden devlet anlayışını, katsayı uygulamasıyla meslek liselerinin kapanma noktasına geldiği günleri bu ülkede yaşadık.

Maalesef yıllarca ülkemizde kendi vatandaşını tehdit olarak görüp darbe yapan, muhtıra yazan ceberrut devlet anlayışı hüküm sürdü. Bir yandan ötekileştiren devlet, diğer yandan kan pazarı kuran terör örgütü binlerce can aldı, çözümsüz geçen otuz yılımız heba oldu. 28 Şubat zulmünün etki ve travmaları  hala devam etmekte.

Son yıllarda yapılan reformlar ve gelişmelerle Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte analar ağlamıyor, terör ve terör mağduriyeti sona eriyor.

Kesintisiz eğitim dayatması sona erdirildi. İmam-Hatip ortaokulları açıldı. Seçmeli Kuran ve siyer dersleri getirildi. Katsayı uygulaması bitirildi. Kız öğrencilerimiz ve kadın kamu görevlisi kardeşlerimiz başörtüsüyle eğitim görebiliyor ve kamu hizmeti sunabiliyor.

Artık, Hak ve özgürlüklerin esas alındığı, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var. Sivil Toplum ve Devlet Kuruluşları ile Filistin, Arakan, Bosna, Somali, Suriye  ve nerede yardıma muhtaç birileri varsa ensar gibi yardıma koşan bir Türkiye var.

Ülkeyi boydan boya kat eden duble ve otoyollar, alternatif ulaşım olarak hızlı tren, sağlıkta yapılan devrim niteliğinde gelişmeler, tüm illere üniversite ve havalimanları,İstanbul’a 3. Köprü, Kanal İstanbul, Marmaray’dan sonra ikinci bir tüp geçit, Dünyanın en büyük havalimanı inşası, Milli Uçak, Tank, Helikopter, İnsansız Hava Aracı ve Milli Uydu gibi projelerin birbiri ardına uygulamaya konması birilerini rahatsız etse de bizleri onurlandıran ve gururlandıran tablolardır.Artık seyreden değil oyunun içinde olan, uydu değil lider ülke olma yolunda ilerleyen bir Türkiye var. Ekonomisi ile dünyanın dikkatlerini üzerine çeken bir Türkiye var.

Bütün bu hayırlı hizmetlerin ve kalkınma yolunda atılan büyük adımların artarak devam edebilmesi için Kahramanmaraş Milli İrade Platformu olarak10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde;

Vesayetle mücadele edebilecek, İnsan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak, Çözüm Sürecini Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak, Kültür-Gençlik-Eğitim ve Ahlak alanlarında hem Devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak,  Milletin ortak talebi ve hedefi olan Sivil Anayasa’nın; eşit vatandaşlık temelli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek, Şeffaf ve hesap verebilir bir Devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek, Emek ve Sermaye kesimiyle iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek, Avrupa Birliğinin özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek, Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak lider bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.

Bu özellikleri döneme ve ortama göre şekil alan kişiler taşıyamayacağından, Türkiye’nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi bir Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı dik duran, Çözüm Sürecini sahiplenen “milletin adamı” Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi Kahramanmaraş Milli İrade Platformu olarak beyan ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Kahramanmaraş Milli İrade Platformu Olarak Basın Açıklamasına Destek Veren STK Listesi

  1. AFŞİN ASHAB-IKEHF YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
  2. AFŞİN KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ
  3. AFŞİN İÇİN ELELE DERNEĞİ
  4. AFŞİN İHL MEZUNLARI DERNEĞİ
  5. AFŞİN İLİM YAYMA CEMİYETİ
  6. AFŞİN SGK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
  7. AFŞİN ÜNİVERSİTELİLER DERNEĞİ
  8. AFŞİN ZİRAAT ODASI
  9. ANDIRIN ÇEVRE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ
  10. ANDIRIN HUZUR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
  11. ASDER İL TEMSİLCİLİĞİ
  12. ASSAM İL TEMSİLCİLİĞİ
  13. ATTARLAR ODASI
  14. BAKKALLAR BAYİLER ODASI
  15. BAKIRCILAR ODASI
  16. BAYINDIR MEMUR-SEN
  17. BEM BİR-SEN
  18. BERBERLER ODASI
  19. BİRLİK HABER-SEN
  20. BÜRO MEMUR-SEN
  21. ÇEÇEN KÜLTÜR DERNEĞİ
  22. DİN GÖREVLİLERİ DERNEGİ
  23. DİN GÖREVLİLERİ ve GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ
  24. DİYANET-SEN
  25. DÜŞÜNCE VE KÜLTÜR DERNEĞİ
  26. DUY-DER
  27. EFSUS KÜLTÜR TANITIM VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ
  28. EĞİTİM BİR-SEN
  29. EĞİTİM BİR SEN 2 NOLU ŞUBE
  30. EKİN-DER
  31. ELBİSTAN İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ
  32. ELBİSTAN AZİMET DERNEĞİ
  33. ELBİSTAN NEVBAHAR DERNEĞİ
  34. ELBİSTAN DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ
  35. ELBİSTAN ŞEVKATELİ DERNEĞİ
  36. ELBİSTAN BEDİR EFENDİ DERNEĞİ
  37. ELBİSTAN KÜLTÜR EĞİTİM VAKFI
  38. ELBİSTAN REYHAN KÜLTÜR EĞİTİM VAKFI
  39. ELBİSTAN DOSTLAR EĞİTİM KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
  40. ELBİSTAN KENT KONSEYİ
  41. ELEKTRİKÇİLER ODASI
  42. ENERJİ BİR-SEN
  43. ERDEM DÜŞÜNCE VE KÜLTÜR DERNEĞİ
  44. ESNAF VE SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ
  45. FIRINCILAR ODASI
  46. GENÇ MEMUR-SEN
  47. GENÇ UFUK DERNEĞİ
  48. GÜLHANDER
  49. HAK-İŞ
  50. HAZIR AYAKKABICILAR VE SANAYİCİLERİ ODASI
  51. HİZMET-İŞ
  52. İHYA VAKFI
  53. İLİM YAYMA CEMİYETİ
  54. İNSANİ YARDIM DERNEĞİ
  55. İYİ-DER
  56. İYİLİK DER
  57. KABZIMALCILAR ODASI
  58. KAFKAS DERNEGİ
  59. KAHRAMANMARAŞ BAROSU
  60. KAHRAMANMARAŞ ÖZGÜR YAŞAM ENGELLİLER DERNEĞİ
  61. KAHRAMANMARAŞ YENİ YAŞAM ENGELLİLER DERNEGİ
  62. KAMİMDER
  63. KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ
  64. KUYUMCULAR ODASI
  65. MAHRUKATÇILAR ODASI
  66. MAZLUM-DER
  67. MEDENİYET GENÇLİĞİ DERNEĞİ
  68. MEMUR-SEN
  69. MİNİBÜSÇÜLER ODASI
  70. MTTB
  71. MUHARİP GAZİLER DERNEGİ
  72. MÜSİAD
  73. OSMANLI OCAKLARI İL TEMSİLCİLİĞİ
  74. ÖZ GÜVENLİK İŞ
  75. ÖZ İPLİK İŞ
  76. ÖZ ORMAN -İŞ
  77. ÖZ SAĞLIK İŞ
  78. PAZARCIK ERDEM-DER
  79. RIDVAN HOCA VAKFI
  80. SAÇAKLIZADE VAKFI
  81. SAĞLIK-SEN
  82. SANDALYECİLER ODASI
  83. SERBEST MUHASEBECİLER ODASI
  84. TEBESSÜM DER
  85. TENEKECİLER ODASI
  86. TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ODASI
  87. TOÇ BİR-SEN
  88. TÜMSİAD
  89. TÜRKİYE GENÇLİK KONFEDERASYONU
  90. TÜRKİYE HARP MALÜLÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ
  91. ULAŞTIRMA MEMUR-SEN
  92. ÜLFET VAKFI
  93. VERENEL DERNEĞİ
  94. 94. ZAHİRECİLER ODASI
  95. 95. MOBİLYACILAR VE MARANGOZLAR ODASI

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ