Başbakan Erdoğan, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunmak için Çankaya Köşkü’ne çıktı. Bakanlar Kurulu’nda yer alacak bazı isimler belli oldu !

Yeni kabinedeki isimler basına sızdı. Alınan bilgilere göre Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Kültür ve Turizm Bakanı oldu !

Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre bakan olan isimler şunlar:

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal

Ekonomi Bakanı: Numan Kurtulmuş

AB Bakanı: Ömer Çelik

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Adalet Bakanı: Mustafa Şentop

Ulaştırma Bakanı: İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı: Alpaslan Kavaklıoğlu

Mahir Ünal kimdir ?

Mahir Ünal, 1 Temmuz 1966’da Kahramanmaraş Elbistan’da doğdu. Mahir Ünal‘ın Babasının adı Mehmet Reşat, annesinin adı Fitnat’tır.

Mahir Ünal, Öğretim Görevlisi; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında yaptı. Mahir Ünal, İTO’da müşavir olarak çalıştı. 2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde AK PARTİ seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık yaptı. Mahir Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Mahir Ünal, Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev aldı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Mahir Ünal, Bir vakıf üniversitesinde MBA’da örgütsel davranış dersleri verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir.
Mahir Ünal, Arapça ve İngilizce bilen Ünal, 1 çocuk babasıdır.