Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Matesa Tekstil Fabrikası’nda çıkan yangını tamamen söndürdüğü belirtildi.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “10.05.2013 sabah 06.00’da 110 ihbar hattımıza, Adana yolu 7.kilometrede bulunan Matesa Tekstil 3  işletmesinde yangın olduğu bilgisinin gelmesi üzerine, Sanayi, Sütçü İmam ve Şekerdere İtfaiye  Gruplarımız, 7 dakika içinde olay yerine intikal ederek yangına müdahaleyi başlattılar.110 haber merkezimizin yönlendirmesiyle, Binevler, Tavşantepe , Barbaros ve Karacasu  gruplarımız da takviye ekip olarak yangın mahalline sevk edildiler.

Blendomat (balya açıcı) makinasında silindirler arasında elyaf sıkışması nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın, 7 itfaiye grubumuzun 15 araç ve 35 er ile 3 ayrı noktadan yaptığı müdahaleyle 45 dakika içinde kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.

Soğutma çalışmasının saat 08.30’a kadar sürdüğü fabrikada,  bir aracımız ve 3 itfaiye erimiz tedbir amacıyla saat 10.00’a kadar bekletildi.

Yangında, balya açıcı makine ile takriben 70 balya (yaklaşık 22 ton ) elyaf  zarar gördü.Ayrıca , yangın mahallindeki asma tavanda ve elektrik tesisatında hasar oluştu.

Kahramanmaraş’ın en büyük işletmelerinden biri olan Matesa Tekstil’de çıkan yangının çevre depolara ve tesislere yayılmadan söndürülmesinde belediyemiz itfaiye gruplarının hızlı ve etkili müdahalesi önemli rol oynadı.

Ayrıca, fabrikanın kendine ait bir itfaiye arazözünün yangına ilk müdahalesi de yangının büyümemesinde etkili oldu” denildi.

İtfaiye Müdürlüğü, fabrikalarda, tüm kurum ve kuruluşlarda, ev, işyeri ve araçlarda yangın tedbirlerini almanın, yangına hızlı ve etkili ilk müdahaleyi yapmanın, yangını başlamadan bitirebileceği, böylece can ve mal kaybının ortadan kaldırılacağı veya en aza indirileceği bilgisini verdiler.