Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş İl Müftüsü Gevher ; Kardeş Olun, Kusur Araştırmayın

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı olan 2015 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü Gevher mesajında Peygamberimizin Müminlere olan ilahi fermanından bahsetti, “Bir birlerinize kin ve nefret beslemeyin, haset etmeyin. Kardeş olun. Kusur araştırmayın arkadan çekiştirmeyin.”dedi. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher şöyle dedi; “Malum […]

Kahramanmaraş İl Müftüsü Gevher ; Kardeş Olun, Kusur Araştırmayın

14 Nisan 2015 - 11:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı olan 2015 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Müftü Gevher mesajında Peygamberimizin Müminlere olan ilahi fermanından bahsetti, “Bir birlerinize kin ve nefret beslemeyin, haset etmeyin. Kardeş olun. Kusur araştırmayın arkadan çekiştirmeyin.”dedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher şöyle dedi; “Malum olduğu üzere, Peygamber Efendimizin (S.A.V.)’in dünyaya teşrifleri münasebetiyle12-20 Nisan haftası 1989 yılından buyana KUTLU DOĞUM HAFTASI adı altında ülkemizin her köşesi ve aziz milletimizin yaşadığı her ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta ve ihya edilmeye gayret gösterilmektedir.

Amaç: Hz. Peygamberimizi sadece Camilerde değil, uygun her mekânda onun şanına yakışan bir şekilde anmak ve anlamaya çalışmaktır.

Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda toplumun acil ihtiyaç duyduğu bir konuyu gündeme taşıyıp, onu Kur’an ve Sünnet çerçevesinde topluma yansıtmaktadır. 2014 yılında “Hz.PEYGAMBER, DİN ve SAMİMİYET” konusu gündeme alınmış önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu yılda “Hz. PEYGAMBER ve BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKI”  gündeme taşınmıştır.

Konu; 8 milyarı aşan dünya nüfusunun müslim, gayri müslim herkesin olmazsa olmazıdır.

Gelişen olaylara bir göz atacak olursak, bir taraftan Allah (CC)’ın kardeş olduğunu bildirdiği Mü’min ler, insaf, merhamet ve acıma duygularını bir tarafa bırakarak bir birlerine önemli ölçüde kin, nefret ve haset duyguları ile bakmakta, çeşitli bahane ve sebeplerle bir birlerini katletmektedirler.  Yüce kitabımızda bir kimsenin haksız yere öldürülmesi tüm insanlığın öldürülmesi gibidir İlahi fermanının yanında, Hz Peygamber Efendimizin veda hutbesinin bir bölümünde “Benden sonra bir birlerinin boyunlarını vuran kâfirler gibi olmayın” evrensel mesajı bir tarafa bırakılmış gibidir. Hâlbuki sevgili Peygamberimiz (S.A.V) “İman etmedikçe cennete giremeyeceğimiz gibi, bir birimizi sevmedikçe de gerçek Mü’min olamayacağımızı” bildirmiştir.

Peygamberimiz (S.A.V.)’in Mü’minlere İlahi fermanı şudur; “Bir birlerinize kin ve nefret beslemeyin, haset etmeyin. Kardeş olun. Kusur araştırmayın arkadan çekiştirmeyin.”

Şöyle ki yüce dinimiz İslam, toplumun huzurunu bozacak, kardeşlik duygularını zedeleyecek davranış ve uygulamalardan şiddetle kaçınmamızı emretmiştir. Bu bağlamda kişinin işlemiş olduğu günaha, karşılığı olan misliyle ceza uygulaması getirirken, Müslümanların bir birlerinin kusurlarını armasını, bir birlerinin gıybetinin yapılması neticesini ölü kardeşinin etini yemek gibi olacağı korkunç manzarayı vurgulamıştır.

يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا اجْتَنِبُوا كَث۪يراً مِنَ الظَّنِّۚ اِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ اِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاًۜ اَيُحِبُّ اَحَدُكُمْ اَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ اَخ۪يهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُۜ

“Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.” (Hucurat Suresi 49/12)

Ayrıca toplumun ahlakını bozacak kötü çığır açanları da, hem kendi günahlarıyla baş başa bırakacaklarını hem de kıyamete kadar o yoldan gideceklerinde günahlarına ortak olacaklarını bildirmiştir. Sonuç olarak bu tip insanların gerçek müflis olduklarını vurgulamıştır. Çünkü bunların birikimleri kul hukukunu ödeyemeyeceği için hakkını gasp ettikleri kişilerin günahlarını da çekeceklerdir.

Peygamberimiz (S.A.V.); Komşusunun kendisine kötülük edeceği endişesinden kurtulamadığı kimsenin geçek iman etmiş sayılamayacağını bildirmiştir. Yine Peygamberimiz (S.A.V.); Müslüman öldüğünde en yakın komşularından 3 hane halkı iyiliğine şahitlik ederse, Cenab-ı Hak “Kullarımın şahitliğini kabul ettim, kendi bildiklerimi de bağışladım” buyurmuşlardır.

Birlikte yaşama ahlakı ve onun kurallarına uymak gerçek Mü’min ve Medeni insanın işidir. Peygamberimiz (S.A.V.)’in ifadesiyle “O kendisi için istediğini kardeşi içinde arzu eder, kendisi için arzu etmediğini kardeşi içinde arzu etmez”. Bu anlayış Apartmanımıza, iş yerlerimize, Devlet dairelerimize, trafik seyrimize, alış verişimize kısaca hayatımızın her safhasına girdiği gün daha güzel ve medeni bir toplum oluruz.

Allah (CC) Dünyayı İnsanlara emanet etti. Bizi de bir birimize emanet etti. Emanete ihanet insana yakışmaz. Birlikte yaşama ahlakı açısından Peygamberimiz (S.A.V.) “Mü’min Başkalarıyla hoş geçinir, başkasıyla hoş geçinmeyen kimsede hayır yoktur” diyerek Mü’min i ne güzel tarif etmiştir.

Kardeşlerim; Ahlakı tamamlamak, güzellikleri yaymak için gönderilen güzeller güzeli Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı olan 2015 yılı Kutlu Doğum Haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ