Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Belediye Meclisi 3 Temmuz’da Toplandı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü toplandı. Belediye Meclis Salonunda saat 09.00’da toplanan Belediye Meclisi Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesini kabul etti. Andırın ilçesi Tufanpaşa Mahallesine belediyemiz tarafından 1 adet çocuk parkı yapılması teklifi oybirliği ile kabul eden Belediye Meclisi Şazibey Mahallesi Yeni Hal tesisleri doğusunda […]

Kahramanmaraş Belediye Meclisi 3 Temmuz’da Toplandı

03 Temmuz 2013 - 19:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü toplandı.

Belediye Meclis Salonunda saat 09.00’da toplanan Belediye Meclisi Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesini kabul etti.

Andırın ilçesi Tufanpaşa Mahallesine belediyemiz tarafından 1 adet çocuk parkı yapılması teklifi oybirliği ile kabul eden Belediye Meclisi Şazibey Mahallesi Yeni Hal tesisleri doğusunda bulunan 6 nolu işyerinin on yıllığına kiraya verilmesi teklifini de kabul etti.

Piazza  Alışveriş Merkezi içindeki işyerlerinin tamamı için alınacak, Evsel Katı Atık Ücreti hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi teklifi, 1adet İç Denetçi kadrosu ihdas edilmesi teklifi, Mülkiyeti belediyemize ait Serintepe Mahallesi 7669 ada 1 parsel’ de 162,05 m2′ lik arsa ve Karamanlı Mahallesi 7666 ada 1 parselde 168,00 m2′ lik arsanın üzerine 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılması amacıyla, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına tahsisi teklifi, Mülkiyeti Devlet Demir Yollarına ait Gar binasının bodrum katı ve zemin kattan oluşan toplam 320.00 m2′ lik kapalı alanın belediyemiz tarafından Etnografya müzesi olarak kullanılmak üzere kiralanması ve düzenlenecek protokol için Belediye Başkam Mustafa Poyraz’ a yetki verilmesi teklifi, Hayrullah mahallesinde 1346 ada 98 nolu parseldeki 50.658 m2 alanda Mezbahane Tesisi ve Hayvan Borsası kurularak, yap işlet devret modeli ile 20 yıllığına kiralama yetkisinin Encümen’e verilmesi teklifi, Aksu Mahallesi ve Hacı Mustafa Köyünün idari sınırlarının yeniden düzenlenmesi ve Haydar Bey Mahallesinin, bölünmesine ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi tekliflerini kabul ederek karara bağlarken, Şeyhşamil Mahallesi 68007 nolu sokaktaki Şeyhşamil Parkı isminin Şehit Cuma MERK olarak değiştirilmesi teklifini Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesini kararlaştırdı.

Çöp toplama araçlarının ödemesi için İller Bankası’ndan 3.828.373,18 TL kredi kullanımı finansmanına karşılık, 2013 Mali yılı bütçesine 3.828.373,18 TL ek ödenek verilmesi teklifinin kabul edilmesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü yönetmeliğinin 15. Maddesinde değişik yapılması teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Atıksu götürü tahakkukun azaltılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi teklifi, Belediyenin hissedar olduğu 5 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi, DSİ 20. Bölge Müdürlüğünün yapacağı menfeze protokol için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi teklifi de kabul edilirken gündem dışı gelen maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündem dışı gelen19. Maddede restitütasyon, restorasyon çalışmaları için İl Özel İdaresi ile prtokol yapmak için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 20. Maddede Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapımı tamamlanan işyerlerinin kiraya verilmesi konusunda encümene yetki verilmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 21. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün isim verilmesi konusunda verdiği teklif Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Günden dışı gelen 22. Maddede s plaka müracaatlarında alınan 3 bin TL bedelin 6 bin TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Gündem dışı gelen 23. Maddede ise Fen İşleri Müdürlüğü’ne silindir ve forklift alınması teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 24. Ve 25. Maddelerde imar plan tadilatına itirazlar kabul edildi.

Gündem dışı gelen 26. Maddede ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün büfe ve cafe işletmeleri konusunda yönetmelik değişikliğine gidilmesi karara bağlandı.

Gündem dışı gelen 27. Maddede ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düğün salonu işletmesi konusunda fiyat belirlenmesi için bütçe komisyonuna havalesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 28. Maddede meclis toplantısına katılamayan meclis üyelerinin izinli, sayılmaları kabul edilirken, gündem dışı gelen 29. Maddede ise Türkoğlu ilçesine bir adet taziye evi yapımı kabul edildi.

İmar Plan Tadilatlarının görüşülmesinin ardından bir sonraki Meclis Toplantısı’nın 5 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 10.00 yapılması kararlaştırılarak meclis toplantısı sona erdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ