Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş 15 Temmuz’da Tek Vücut Nöbetteydi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 11 Temmuz’da başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, kanlı darbe girişiminin yıldönümünde Kahramanmaraş’tan on binlerce vatandaş katıldı. İl merkezinde ve ilçelerde yapılan programlarda vatandaşlar, şehitler anısına yürüdü, sabaha kadar saygı nöbetleri tuttu. 15 TEMMUZ’U UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak için […]

Kahramanmaraş 15 Temmuz’da Tek Vücut Nöbetteydi

17 Temmuz 2017 - 23:30A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 11 Temmuz’da başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, kanlı darbe girişiminin yıldönümünde Kahramanmaraş’tan on binlerce vatandaş katıldı. İl merkezinde ve ilçelerde yapılan programlarda vatandaşlar, şehitler anısına yürüdü, sabaha kadar saygı nöbetleri tuttu.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

15 TEMMUZ’U UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak için Kahramanmaraş halkı, Cumartesi akşamı binlerce vatandaş Valilik önünde toplandı. Kalabalığa seslenen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, son FETÖ’cü cezasını çekene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtirken; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, eli kanlı FETÖ taşeron terör örgütünün Türkiye’ye yaşattığı kayıpları unutturmayacaklarını söyledi.

VALİ ÖZKAN: “KALPLERİNİ SIKIŞTIRACAĞIZ”

Devletin FETÖ Terör Örgütü ile mücadelesini kararlı bir şekilde devam ettirdiğini belirten Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, örgütle her yönden mücadele ettiklerini kaydederek şöyle konuştu: “Bir yandan adli, bir yandan ise idari soruşturmalarla bu mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadeleyi sulandırmak, istismar etmek isteyen insanların yanında da devletimiz ve ilgili kurumlar gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bunların bildiğimiz gibi kendilerini saklayan altın çocuklar dedikleri şer toplumunun uluslararası istihbarat şebekeleri vardır. Bu örgütün faaliyetleri devam etmektedir ve biz bunları bertaraf etmeye, kalplerini sıkıştırmaya devam edeceğiz. Bir yandan bunların kriptolarını mutlaka alıp adalete teslim edeceğiz, bir yandan da bunların tuzaklarına düşmemek için dikkat edeceğiz. Bir yandan da bu örgüte finans sağlayanları kaynaklarını kurutmaya devam edeceğiz ve bu konuda kararlı bir şekilde gideceğiz. Devlet kurumları olarak hukuk sistemi içerisinde uyanık olacağız.”

ERKOÇ: MİLLETİN İRADESİNE KAST ETTİLER

FETÖ Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 günü tarihin en büyük ihanetlerinden birini yaşattığını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fatih Mehmet Erkoç, Türk milletinin buna bir daha müsaade etmeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Emperyalist güçlerin uşağı olmuş,  FETÖ’cü teröristler asker kılığına girerek aziz milletimize, özgürlüğümüze, imanımıza ve inançlarımıza saldırdılar. Bu milletin iradesini en güçlü şekilde temsil eden saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın hayatına kast etmeye çalıştılar. Bu milletin iradesini temsil eden TBMM’yi bombaladılar. Kahraman özel harekât polislerimizi en ağır bombardımana tutarak şehit ettiler. Sivillerin üzerine ateş kustular. Vicdansızca, merhametsizce, zalimce… Ama hamt olsun bu aziz millet onların bu saldırılarını göğsünde söndürdü. Ben inanıyorum ki bu asil millet bu tür alçaklara hiçbir zaman fırsat vermeyecek. Artık bu millet ayağa kalktı. Artık sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında bu alçaklarla mücadele edeceğiz.”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Kahramanmaraş şehir merkezinde şehit ailelerini ziyaretle başladı, şehitlere saygı nöbetiyle devam etti.

Türkiye tarihinin en hain ve en kanlı darbe girişiminin yıldönümünde Kahramanmaraş sokakları meşaleli kortej yürüyüşüyle aydınlandı. Saat 20.30’da Ulucami Meydanı’nda başlayan kortej yürüyüşü Azerbaycan Bulvarı ve Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde gerçekleşerek Valilik önünde son buldu. Mehter marşlarının yankılandığı meydanda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Bugün gerçekten bu destanın yazıldığı 15 Temmuz’un yıl dönümü.  Hep beraber bunu teneffüs etmek, milli birliğini ve beraberliğini sağlamış memleketin harcı olmuş bu ruhla hep beraber olmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlarken, gerçekten bir yıl önce bugün düşmanın işgaline maruz kalan ama milletin destanın yazıldığı gündür 15 Temmuz. Milletimiz bu destanı yazarken, inancından, kültüründen, medeniyetinden ve tarihinden bu gücü almıştır” dedi. 15 Temmuz’u yeni nesillerle geleceğe umutla bakan, geleceğini inşa etmekte kararlı, inançlı büyük Türk gençliğinin bir zaferi olarak nitelendiren Vali Vahdettin Özkan, şöyle konuştu: “İman dolu milletimizin, Cumhurbaşkanımızın, Meclisimizin, topyekûn milletimizin bu hayâsızca akıma, bu emperyalist güçlerin maşalığını yapan insanların oluşturmuş olduğu hayâsız akıma hep beraber dur demenin günüdür. Bu vesile ile bütün şehitlerimizin, Türk İslam tarihindeki şehitlerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Aynı şekilde Güneydoğu’da memleketimizin birliği, bütünlüğü için mücadele eden askerimizin, polisimizin, köy korucularımızın göstermiş olduğu destansı mücadelenin önünde de saygı ile eğiliyoruz. Bu gece hep beraber ikinci kurtuluş günü müşahede ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında şehitlerimiz olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Niyazi Ergüven kardeşimiz de İstanbul’da şehadet şerbetini içti. Niyazi kardeşimiz bunun yanında Güneydoğu’da memleketin birliğini ve bütünlüğünü muhafaza etmek için gazi olan bir kardeşimiz. İlimizde böyle insanların olması bizleri gururlandırıyor.”

Kahramanmaraş’ın, 15 Temmuz gecesi, Kurtuluş Savaşı ruhu ile aynı heyecanı, aynı manevi refleksleri gösterdiğini belirten Özkan, şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın milli ve manevi değerleri ve kültürü bütün illere birer örnektir. Bu ruhun gelecek nesillere aktarılması da çok önemlidir. Kahramanmaraş ilimizde bu milli, kültürel, manevi, inancına, kitabına ve kutsi değerlerine bağlılık bizim aile huzurumuzun birer güvencesidir. Ancak birilerinin kahramanlıklarımızı, değerlerimizi, inançlarımızı tutup bunları istismar etmesi büyük bir tehlike arz etmiştir. Bütün Kahramanmaraşlıların ilmi ile, irfanı ile hem bu medeniyetin taşıyıcı olması; hem de bu medeniyetle bağdaşmayan, bu kutsal inanışları istismar eden kişilere ve kurumlara karşı durması şehrimiz medeniyetinin en büyük zenginliğidir. 15 Temmuz’un yıl dönümünde burada hepimiz büyük bir heyecanla toplanmış, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi, bunun yanında ise demokrasimizin pekişmesi için bu günü bir bayram olarak kutlayacağız.”

FETÖ HRİSTİYANLARI DA KANDIRMIŞ

FETÖ’nün insanların inançları üzerinden prim yaptığını aktaran Vali Özkan, FETÖ’nün Hristiyanları bile kandırdığını kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli hemşerilerim, sizlere FETÖ hakkında birkaç şey söylemek istiyorum: İşte bu sinsi örgütler insan tabiatında olan bu doğal fıtri ihtiyaçlarını istismar ederek insanlarımızın, bütün ailelerimizin ve mahallelerimizin içerisine girmiştir. Doğruluktan, sadakatten anlamayan, istikametten sapmış, Hak’tan ayrılmış ve dünyaya tehdit olabilecek küresel düzeyde bir casusluk şebekesidir FETÖ örgütü. Bu örgüt yapıları, kutsal değerlerimizi istismar ederek bizden görünerek bize bir sunum yapmaktadır. Türk milletine, Anadolu’ya ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin hoşuna gidebilecek neler var ise ona göre hareket eden bu örgüt daha sonra bizim insanlarımızın ve mahallelerimizin içerisine girerek bir sunum yapmışlardır. Aynı zamanda bu örgüt Hristiyanlık aleminin hoşuna gidecek neler varsa ona göre bir plan yapıp Hristiyanları da kandırmıştır. FETÖ örgütü adeta bir bukalemun gibi herkesi kendi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek için küresel bir casusluk şebekesi olarak faaliyet göstermiştir. Bunların çok önemli bir özelliği gücü ve kuvveti kendilerine haşa ilah edinmiş olmasıdır. Kim güçlü ise kim kuvvetli ise onun elini eteğini öperek onların yanında durmuştur. Bu yönü ile bu örgüt manevi değerlerimizi istismar ederek bizim insanlarımızı kandırma eylemine gittiğini ifade etmek istiyorum. Bugün bu terör örgütü ile mücadele etmek artık bizim milletimizin, devletimizin anayasal görevlerinden birisidir.”

“FETÖ’NÜN ZEMİNİNİ KURUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Devlet kuruluşları olarak FETÖ’cülerin zeminini kurutacak önlemleri hukuk kuralları çerçevesinde aldıklarını vurgulayan Özkan, şunları dile getirdi: “Bunlarla ilgili yürüttüğümüz mücadelemizin bir diğer özelliği ise risk analizi yaparak milletin değerlerini, milletin evlatlarını, milletin inancını zedeleyen uluslararası düzenin maşası olan yapının çürütülmesidir. 15 Temmuz akşamı bütün yurtta Türk milleti büyük bir şahlanışla ayaktaydı. Bu küresel emperyalistlerin maşalarına karşı öyle bir karşılık verme, öyle bir iman oluşturuldu ki bu maşalar birer yaprak gibi uçup gittiler. O gece Kahramanmaraş’ın kahraman evlatları gerçekten Anadolu’nun dört bir yanından Kuvayi Milliye’yi oluşturan ecdadın çocukları FETÖ’nün darbe girişimine karşı ani bir refleks verdi. Belki de Türkiye’de ilk sokağa akın eden millet Kahramanmaraş halkı idi. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum ve böyle bir şehre hizmet etmekten büyük bir gurur duyuyorum.”

15 TEMMUZ’DA BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZ PEKİŞTİ

O gece Kahramanmaraş’ın bütün gençlerinin ayakta olduğunu hatırlatan Kahramanmaraş Valisi Özkan, o geceyi şöyle anlattı: “Kadınlarımız ayaktaydı, yaşlılarımız ayaktaydı, STK’lar ayaktaydı, siyasi partilerimiz hızlı bir şekilde organize olarak topyekûn ayaktaydı. O gece Belediye Başkanlarımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrası Valiliğimizin emrinde olan araçlarımız risk oluşturacak bölgelere konuşlandırıldı. Bununla birlikte darbe girişiminin ayak seslerinin duyulduğu ilk saatlerden itibaren milletvekillerimiz ve Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak hepsi ile istişare ederek salaların okunması yönünde kararlar aldı. Bir diğer husus ise 15 Temmuz’un idrakindeyken milli birlik ve huzurumuzu teminat altına alacak bütün her şeyi yapacağız. Özellikle Kahramanmaraş’ta çocuklarını bu vahşi terör örgütüne kaptırmış olan aileler bu örgütün kapanına kapılmasın. Biz Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde topyekûn bu milletin hissiyatının bir ifadesi olarak dayanışma içerisinde olmalıdır. 15 Temmuz ile beraber ruhumuzda var olan Türk milletinin özünde bulunan Kahramanmaraş’ın gençliğinde var olan o ruh ile bu cevher ortaya çıkmıştır. Bütün siyasi partiler ve STK’lar bir birlik ruhu oluşturmuştur. 15 Temmuz neticesi itibari ile büyük bir şer olsa bile sonuç olarak bazı hayırlı işlere de vesile olmuştur. Nedir bu hayırlı meseleler: Birincisi vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü pekiştirmiştir. Neslimizin ve insanlarımızın birlikte hareket etme noktasında hareket etmesini ve şaha kalkmasını sağlamıştır. Yine medeniyetimizde, tarihimizde var olan memleketimizi ve yurdumuzu inşa etmeden şehadet kurumunu hatırlatmıştır. Gerçekten emperyalizmin, küresel güçlerin milletimize ve ülkemize karşı düşünceleri 15 Temmuz ile birlikte çok iyi anlaşılmıştır. Bu anlaşılma ile milli birliktelik daha da sıkılaşmış, insanlarımız küresel emperyalizme karşı mücadelesi çok daha yükselmiştir.”

BAŞARILI OLSAYDI BİTMİŞTİK

Özkan, 15 Temmuz hain işgal hareketinin gerçekleşmesi halinde yaşanacaklara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “15 Temmuz başarılı olsaydı, gerçekten memleketimiz bir işgale maruz kalmış olacaktı. 15 Temmuz’da FETÖ’cü teröristlerin başarılı olsaydı bireysel özgürlükler sıfırlanacaktı. Evlatlarımızın anneleri ile babaları ile bağları kesilecekti. Sermayedarların sermayeleri bunlar tarafından kontrol altına alınacaktı. Gerçekten bunların başarılı olmaması için bu milletin şehadete varacak kendi canını feda edecek kadar fedakarlığa kendisini bırakmasının anlamını bugün bir kez daha anlaşmış bulunmaktayız. OHAL tedbirleri ile milletimizin özgürlükleri daha da fazla arttırılmak istenmiştir. OHAL mevzuatı kanunu milletimiz için, insanlarımız için değildir; sadece insanlarımızın özgürlüklerini ortadan kaldıracak FETÖ’ye ve diğer terör gruplarının milletimizin özgürlüklerine kast etmesi yönünde tedbirlerin alınmasıdır. Dolayısıyla bunun da böyle bilinmesi gerekmektedir. 15 Temmuz şehadet bilinci ile meydanlara çıkmış gençlerimize, kamil insanlarımıza, kadınlarımıza, erkeklerimize teşekkür ediyorum.”

ERKOÇ: DİK DURUŞUMUZLA AYAKTA KALDIK

İçinde vatan ve millet aşkı taşıyan her fert gibi Kahramanmaraş insanının da o gece ayağa kalktığını ve  dik bir duruş sergilediğini dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, konuşmasında o gece yaşananlara yer verdi. Erkoç, şöyle konuştu: “Biz de Büyükşehir olarak olayı ilk duyduğumuzda gerekli makamlarla ama ilk önce Valiliğimizle irtibata geçerek dik durma konusunda mutabık kaldık. Bu alçakların bu kahraman şehirde saldırıda bulunabilme ihtimallerine karşı tüm araç ve gereçlerimizle önlemler aldık. Belediye hoparlörümüzden halkımızı meydanlara çağırdık ve salalar okuttuk. Tabi bunun onur ve gururunu yaşamaktayız. O gün bir program vesilesi ile İstanbul’daydık. Program sonunda bu olayı duyduk ve Cumhurbaşkanımızı karşılamak için Atatürk Havalimanı’na koştuk. Yani Sütçü İmam’ın torunu olarak biz de orada sizler adına gerekli duruşu gösterdik. Belki de hayatımızdaki en onurlu duruşumuzu gösterdik. Bu alçaklara karşı, bu FETÖ’cü teröristlere karşı dik duruşumuz sadece bizim için değil; İslam âleminin geleceği için de çok önemli. Çünkü bu fitneciler tüm İslam âlemine fitne sokma peşindeler. Bunlar Allah’ın vahiy ettiklerini değiştirerek kendi kurallarını koyma peşindeler. İslam’a fitne sokma peşindeler. Allah’ın izni ile bu kahraman millet bu ümmetin öncüsü olmuştur ve bu küresel fitneye de inşallah karşı koyacak, mücadele edecek. Saygıdeğer Kahramanmaraş halkı; sizler Sütçü İmam’ın torunlarısınız. Sizler tarihten bu yana asil bir duruş sergilediniz ve İnşallah hep duruşu sergileyeceksiniz.”

O GECE 2 ŞEHİDİMİZ VARDI

İstanbul’da o gece canlarını hiçe sayarak FETÖ’cülere meydan okuyan ve ardından şehit düşen tüm vatandaşlara rahmet dileyen Başkan Fatih Mehmet Erkoç, kahraman gazilere minnet ve şükranlarını iletti. Erkoç, o gece 2 tane Kahramanmaraşlı şehidimiz olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Ankara’da ve İstanbul’da o gece şehit düşen vatandaşlarımızın arasında iki Kahramanmaraşlı da vardı. Bunların bir tanesi Türkoğlu ilçemizde ikamet etmekte olan özel harekat polisi Niyazi Ergüven, birisi de Göksun ilçemizden ama İstanbul’da ikamet eden Gökhan Esen kardeşimizdi. Ne mutlu ki bize öyle Kahramanmaraşlı insanlarla aynı yüreği taşıyoruz. Tüm şehitlerimizin ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. İnşallah bizler, kahraman şehitlerimizin adlarını şehirlerimizde yaşatacağız. Bu çerçevede Kahramanmaraş’ın merkezinde 15 Temmuz Şehitler Parkı yaptık. Şehitlerimizi bu millet ilelebet kalbinde yaşatacaktır ve şunu söylemeliyim ki kıyamete kadar bizler şehitlerimize karşı vefalı olacağız. Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza, ülkemizin birliği için güney doğuda sınır boylarında gözünü kırpmadan vatanı müdafaa eden, 15 Temmuz’da alçak FETÖ’ye karşı kahramanca mücadele vererek şehadete ulaşan kardeşlerimizin adlarını yaşatacağız. Artık bu millet ayağa kalktı. Bu millet artık 15 Temmuz’da dünyaya yeni bir destan yazmayı öğretti. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda tüm dünyadaki mazlum ülkelere örnek olmuşsa, 15 Temmuz’da da tüm mazlum ülkelere ilham kaynağı olmuştur.”

TÜRKİYE MAZLUMLARIN UMUDU OLDU

15 Temmuz’da Türk halkının yazdığı destanın bütün mazlum milletlere örnek olduğunu ve Türkiye’nin mazlum İslam coğrafyasının umudu haline geldiğini aktaran Erkoç, son olarak şunları kaydetti: “Bilindiği üzere Mısır’da seçilmiş iktidara karşı alçakça bir darbe gerçekleştirdiler. Darbenin ardından Mısır halkı batmaya başladı, işsizlik aldı başını gidiyor. Emperyalist güçlerin uşakları Mısır’ı yaktılar ve sözde demokrasiyi isteyen bazı ülkeler ise bu duruma sessiz kaldılar. İşte bizim 15 Temmuz’da gösterdiğimiz bu destan, Mısır gibi ülkelere ve dünyanın dört bir yanında mazlum ülkelere umut ışığı olacaktır. Nerede mazlum bir ülke varsa onların umudu artık Türkiye’dir. Şunu da biliyoruz ki, dünyanın dört bir yanında bulunan mazlumun duası bizimle birliktedir. Bu asil şehre, kahraman şehre belediye başkanı olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Kahramanmaraş istiklalin başkenti, ülkenin kurtuluş meşalesini ateşleyen şehir. Aynı zamanda bu şehir Ensar bir şehir, mazlumları bağrına basan bir şehir. Omuzumuzdaki kutsal sorumluluğu biliyoruz ve bu şehri en iyi şekilde kalkındırmaya, en iyi şekilde imar etmeye çalışıyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi bu sorumluluğun farkına bir kez daha vardık.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ