Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda Kutlu Doğum Çoşkusu

Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunu dolduran binlerce insan, peygamber Efendimizi anmak ve Onun sevgisi için stadyuma koştu ! 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri programında Kahramanmaraş’ta binlerce insan stadyumda Peygamber Sevgisi için buluştu. Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda program düzenlendi, programa yaklaşık 20 bin kişi katıldı. […]

Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda Kutlu Doğum Çoşkusu

15 Nisan 2014 - 17:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunu dolduran binlerce insan, peygamber Efendimizi anmak ve Onun sevgisi için stadyuma koştu !

14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri programında Kahramanmaraş’ta binlerce insan stadyumda Peygamber Sevgisi için buluştu. Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda program düzenlendi, programa yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Fatih Akben’in açılış Kuran tilavetinden sonra Kürsüye gelen Kahramanmaraş il Müftüsü Muhammed Gevher; Yüce Peygambere hep bereber canı gönülden selam sunuyoruz. Şefatini esirgeme Ya Resullallah, diyerek sözlerine başladı. Müftü Gevher; “Kahramanmaraş’ımızda tarihi bir akşam yaşıyoruz. Şu tablo bizlerin Hz. Peygambere nasıl bağlı olduğunu gösteriyor. Burada Stadyumu dolduran peygamber sevgisinin ölmezliğini, yıkılamayacağını gösterdiniz. Kıyamete kadar sizlere ve neslinize Allah bu sevgiyi yaşatsın. Hor bakanlara da Allah bu sevgisini yaşatsın. Bizleri Peygamber gölgesinde olanlardan eylesin. Peygamberimizin duası bizim yanımızdadır. Bu samimiyeti devam ettirdiğimiz müddetçe hiçbir güç bizi yıkamayacaktır.”dedi.

Müftü Gevher’in konuşmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç bir selamlama konuşması yaptı.

IMGP9797 copy

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç selamlama konuşmasının ardından şunları söyledi: “Samimiyetle yapılan bir dua ile başladı her şey. Hz. Adem ile Hz. Havva, Rahim olana ihlasla bağlandı. Rahmetinden ve korkulardan emin olmakla başladı her şey. Samimiyet, Rahman’a Yakup gibi teslim olmaktı… Beklemek ihlâsla… Hasret kor olup yaksa da beklemek bir gün sevdiğine kavuşacağının umuduyla. Yusuf’un teslimiyetindeydi samimiyet… Kör bir kuyudan yüreklerin sultanı olmaya erişmekti.  Hz. İbrahim gibi bir duruşla başladı her şey… Esirgeyen ve bağışlayan Rahman O’nun samimiyetiyle ateşleri gül eyledi. Hz. İbrahim’in Rabbine verdiği bir sözle başladı her şey.  Oğlunu kurban etmeye hazırlanan bir babaya Rahim olan, O’nun samimiyetiyle koçu kurban eyledi.

Hz. Musa’nın yakarışı ile başladı her şey. Kızıldeniz O’na yol, Firavun için mezar olurken gerçeği görebilmekti samimiyet.

Hz. Muhammed’e inanmakla başladı her şey.  Güçsüzlerin dayanağı olan Rabbe samimiyetle bağlanmasıyla başladı her şey. Dünyadan yüz çevirenler, yerlerin ve göklerin nuruna samimiyetle bağlandılar. Samimiyet, bağlanmaktı. Samimiyet, adanmaktı. Teslim olanlar vardı. İhlâsı ile diz çökenler… O safa katılanlar dünyanın en şanslı, en mesut insanlarıydı. Ashab-ı Suffe olmakla başladı her şey… Onlar güzel olana vurgun, onlar Efendiler Efendisi’nin ahlakına talipti. Biz samimi olmaya çabalayanların en acizi. Samimiyet, O’nun safında ilerleyebilmekti. Ey gönül saraylarının yegâne sultanı! Bütün samimiyetimizi kuşanarak sesleniyoruz sana. Ey ellerinden hayata tutunduğumuz sevgili. Ne olur bırakma ellerimizi diyerek yakarıyor,  Hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.”

Programın onur konuğu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “İbadetlerdeki ölçünün samimiyet olduğunun altını çizdi, Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerektiği belirtti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor” dedi.

Yılmaz, “Din ve Samimiyet” konferansında, ibadette samimiyetin ölçüsünün sadakat vasfıyla anlatıldığını kaydetti.

İbadetlerdeki sadakatin, ihlas samimiyetin ölçüsü olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Kıldığınız namazlar, ihlasla samimiyetle kılınıyorsa sizi her türlü kötülükten kurtararak inşa eden, insan yapan Müslüman yapan bir namazdır. Ama riya ile buluşan namaz ‘yazıklar olsun o namazı kılanlara’ denildiği gibi, Kur’an-ı Kerim’de insanın değerini düşürmekte ve bazen uykusuzluktan yorgunluktan ibaret hale gelmektedir. Öyleyse Mevlana’nın anlattığı gibi ibadetlere asla riya karıştırmamak, gösterişe düşmeden Allah’ın huzurunda rükuya varmak, secdeye varmaktır samimiyet.”

“İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür”

Yönetici kavramının apartman yöneticisinden mahalle muhtarına, belediye başkanına, kaymakama, valiye, devlet başkanına, ülke yöneticilerine, uluslararası yöneticilere veya birim amirlerine varıncaya kadar herkesi kuşatan bir ifade olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor. Hazreti Ömer’in ‘Ben yanlış yaparsam bana nasıl muamele edersiniz?’ diye sorduğunda ashabı kiramın ‘Sen yanlış yaparsan biz seni kılıçlarımızla düzeltiriz ya Ömer” dedikleri gibi yönetilenlerin istişareyle, şurayla kendilerini yönetenlere rehberlik etmeleri, görüşlerini söylemeleri, onların da bu görüşlere, düşüncelere değer vermesi Hazreti Peygamber’in anlattığı, yönetenlerle yönetilenler arasındaki samimiyetin en şahika örneğidir. Allah’ın Resulü kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür.”

Kuranı Kerim güzel okuma da birinci isimlerden İstanbul Eyüp Sultan camii İmam Hatibi Erhan Mete ile Bağcılar İstoç camii İmam hatibi Bünyamin Topçuoğlu nun Kuran ziayafeti dinleyenlere duygulu anlar yaşatttı. Programda Tasavvuf musikisinde sevilen sanatçı fatih Koca ve ekibi büyük alkış aldı.

IMGP9724 copy

Programa Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Kutlu Doğum Programı’na Vali Şükrü Kocatepe, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Müftüsü Muhammet Gevher, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, AK Parti İl Başkanı ve Baro Başkanı Av. Metin Doğan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve diğer ilgililer ve yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.

IMGP9771 copy  IMGP9812 copy IMGP9816 copy IMGP9860 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ