Kahramanmaraş İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kahramanmaraş 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış konuşmalarında kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu fuarın şehrimizde bir ilk olduğuna işaret ederek: “Şehrimizde ilk defa gerçekleştirilen bir fuar açılışında hep bir aradayız. Şimdi bir geriye doğru baktığımızda bugün Kahramanmaraş’ın geldiği noktada kurumlarımızın ve müteşebbis iş adamlarımızın katkısını yadsıyamayız. Artık Kahramanmaraş’ta işsizlik sıkıntısı değil, iş beğenmezlik sıkıntısı yaşanıyor diyebiliriz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından plaketler takdim edildi ve kurdele kesilerek fuar içerisindeki standlar gezildi.

Kahramanmaraş Belediyesi standında bir açıklama yapan Başkan Poyraz: “Belediye olarak Kahramanmaraş’a ait değerleri kayıt altına alıyoruz. Hem yazılı hem görsel olarak hazırladığımız yayınlarla şehrin hafızasını arşivliyoruz. Ayrıca şehrimizin tanıtımına yönelik hazırladığımız özellikle 6 dilde hazırlanmış tanıtım cd’lerimiz bulunuyor. Bazı çalışmalarımızı Kent Konseyi ile birlikte yapıyoruz. Her yıl bastırdığımız takvimlerimizde tarihi ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkarıyoruz.Şehrimizi tanıtmaya yönelik eserlerin yanı sıra çocuklarımızın eğitilmesi adına da çeşitli yayınlarla yine şehrimizin tarihini işliyoruz” diye konuştu.

Fuarın açılışına Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ile diğer protokol mensupları, sanayiciler, işadamları ve vatandaşlar katıldı.