Kahramanmaraş Dulkadiroğlu  Kadriye Çalık Anadolu Lisesi öğrencileri “Okulun Kalbi”kütüphaneler projesi kapsamında Kahramanmaraş müzesini ziyaret etti.

Projede görev alan okul öğretmeni Ayşe Yasemin Gül:”Projenin aralık ayı etkinliği, okul kütüphanesinde medeniyet tarihi ve kültür varlıklarımız hakkında araştırma yapmak ve öğrencilerin seçtiği kitaplardan okuma yapmasıydı.” diye ziyaretin amacına açıklık getirdi.

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=hO3IUmSRP5w

 

Kahramanmaraş Müzesi Müdürü Safinaz Acıpayam girişten, çıkışa kadar Müze de bulunan eserlerle ilgili geniş kapsamlı bilgilendirme yaptı. Ziyaretin tamamlanmısından sonra  Müze Müdürü Safinaz Acıpayam sunu eşliğinde Kahramanmaraş Müzesi tanıtımı  Germanika ile ilgili yapılan çalışmalar, hakkında anlatım yaptı.

“Kahramanmaraş Müzesi Müdürü Safinaz Acıpayam’ın nazik davetleriyle okul kütüphanesinde araştırmalarımızı yaptıktan sonra okuma saatimizi Kahramanmaraş Müzesinde gerçekleştirdik.” diyen, Projede görev alan okul öğretmeni Ayşe Yasemin Gül,  Sayın Safinaz Acıpayam öğrencilerimize müze hakkında bilgiler verdikten sonra ‘Kültür Varlıklarımızın Tahribatı ve Kaçakçılığının Önlemesi’ sunumunu yaptı ve okuma saatimize eşlik etti. Sayın Safinaz Acıpayam’a ve müze çalışanlarına ilgilerinden dolayı kendim ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. “dedi.