Maraşta Haber
Maraşta Haber

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Kahramanmaraş’ta İstiklal Marşımızın kabulünün 98. ve Milletimizin sesi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıl dönümü münasebetiyle İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma ” programı gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ki program Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bütün şehitlerimizin manevi huzurunda […]

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

12 Mart 2019 - 22:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta İstiklal Marşımızın kabulünün 98. ve Milletimizin sesi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıl dönümü münasebetiyle İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma ” programı gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ki program Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bütün şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, akabinde İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Müdürü Hüsne Mehtap SÜT yaparak şu ifadeleri kullandı.

“Kahramanmaraş Anadolu Lisesi olarak milletin sesi Mehmet Akif’i anma gururu ve onurunu taşımaktayız. Abide Şahsiyetlerinden Mehmet Akif Ersoy yakın tarihimizde mücadelesiyle, duruşuyla azmi ile kendinden söz ettirmiş önemli bir mütefekkirdir. Mehmet Akif Ersoy bir imparatorluğun değil 1400 yıllık görkemli medeniyete kanla, canla kendini savunduğu bir dönemin timsalidir…

Aydın kimliği ile toplumun ağlayan gözü, sızlayan yüreği olmuştur. Mısralarını nağme nağme önce gönüllere, sonra gönülden haykırışlarla semaya ulaştıran şairi azamıdır. Kurtuluş savaşını 10 kıtaya sığdırarak milli mücadeleyi en mükemmel şekilde dile getiren, Mehmetçiği Çanakkale’de destanlaştıran Sarıkamış’ta abideleştiren vatanseverdir. Varoluş mücadelesine ruhunu katmış, milletine sevdalı mert, mümbit bir fikir adamıdır. Akif bu memleketin mihenk taşıdır. Türk milletinin yılmayan mücadelesini gür sesiyle dile getirmiş, gönülleri fethetmiştir. Her ezan okunduğunda ayağa kalkan Akif yazdığı istiklal marşında tüm ulusu ayağa kaldırmaktadır. Bir samimiyet abidesi, gamlı şair Akif adalet, merhamet, doğruluk gibi birçok değere sahip olduğu için geleceğin asımlarına örnektir. Akif çe duruşu, o vakarı talim etmek adına Akif i anmak ve anlamak gayreti içinde olmaya mecburuz. İnandığı ideallerin söylemini de eylemini de benimseyen şahsiyet olduğu için kitleleri etkilemiştir mücadeleci kabiliyete sahip, yenilikçi, cehalete düşman, inançlı, bayrak adamı bütün İslam dünyasına da mesajlar vermiştir. Akif in duygu ve düşünce izini süren Aliye İzzet Begoviç, “İslam korkakların değil, cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecektir.” Diyerek aktifi desteklemektedir.

İstiklal Marşını, Kahraman Türk ordusuna arman eden müstesna şairi; ölümünün 83. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyor hepinizi saygıyla selamlıyorum ve sözlerime aktifin şu duasıyla son veriyorum. “Allah bu millete bir daha istiklal marşını yazdırmasın!”

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Değerli gençler istiklal marşımızın ilk kelimesi bize ne yapmamız gerektiğini ifade ediyor, ilk kelimesi  “korkma” diye başlıyor! Sizler ve bizler vatanımızı milletimizi ve mukaddesatımızı hangi şartlar altında nerede ve ne zaman savunmak durumunda ve ne şekilde savunmak durumunda kaldığımızda asla korkmadık asla korkmayacağız. Korkmak bizim için zillettir, bizim için izzet olan ise cesarettir.

 Yine İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızda İstiklal ve İstikbalimizle ilgili bir durum söz konusu olduğunda, “ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım” ifadelerinde olduğu İstiklal ve İstiklalimiz tehlikeye düştüğünde adeta kükremiş bir sel gibi olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın şairini bir kez daha rahmetle anıyor İstiklal Marşımızın şiirden öte bir şey olduğunu gençlere bir kez daha hatırlatıyor hepinize saygılar sunuyorum. “ dedi.

“Başta kurtuluş savaşının önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Olmak üzere bu toprakları vatan yapan, bunun için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, Allah rahmet eylesin.”Diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:

“Sevgili gençler bugün Akif’i anıyoruz ama onun şahsında bu toprakları vatan yapan iman için, İslam için, Bayrak için, Devlet için, Özgür ve Bağımsız bir ülkeyi bizlere bırakmak için, ebediyete göçen, canlarını bu uğurda veren tüm kahramanlarımızı anıyoruz.

Akif’i anlamak, kurtuluş savaşını veren o insanları anlamak, geleceğimizi teminat altına almaktır. Bu kahramanları anlamak aradan geçen 100 yıldan sonra zor işidir, marifet işidir. Ağır şartları bu günde itiraf etmek gerçekten bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Bu problem nesillerimize ve gençlerimize yansımakta, maalesef eğitimde bunu anlatmakta da zorluk çekmekteyiz.  Oysa buna çok ihtiyacımız var, çünkü dün bu ülkede gözü olanlar Ankara ve İstanbul’a girenler bugünde aynı ve emellerin peşindedir, bundan hiç şüphe etmememiz gerekmektedir.

O gün silahları başkaydı ama bugün silahları gelişmiş ve teknik olarak daha farklı bir şekilde olup üstümüze gelmektedirler uyanık olmak zorundayız, dikkatli olmak zorundayız, birlik olmak zorundayız. Özgürlüğümüzün, bayrağımızın, bağımsızlığımızın ve vatanımızın kıymetini bilmek zorundayız.

Akif sadece bir şair değil, Akif sadece bir mütefekkir değil, Akif bir ahlak abidesi, Akif bir kahramandır” dedi.

Okul öğrencilerinden Mustafa BOZDAG’ sinevizyon eşliğinde ‘’Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve Fikirleri” adlı konuşmayı,  Mert ÇAPKAN isimli öğrenci Mehmet Akif Ersoy’un “UYAN” adlı şiirini okudu.

Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Aliye ZENGİN’i ise “İstiklal Marşının Doğuşu” konulu konuşmasını yaptı. Peşinden, Müzik öğretmeni Sevgi YİĞİT ve Kahramanmaraş Anadolu Lisesi öğrencileri Ezgilerle İstiklal Marşı adlı oratoryoyu sundular.

Program topluca çekilen fotoğraflarla son buldu.

Programa Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekilleri, Celalettin Güvenç, Habibe Öçal, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı  Albay Adnan Köşker, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Onikişubat Kaymakamı A. Serdar Polat, Dulkadioğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluşları, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ