Maraşta Haber
Maraşta Haber

İstiklal Madalyası Verilişinin 88. Yıldönümü Kutlandı

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 88. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen tören çelenklerin sunulması ile başladı. Çelenklerin sunumunda Valilik çelengini Vali Vekili Dr. Erkan Bulgan, Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı İst. Kur. Alb. Kaan Kazaz, Belediye Çelengini Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından Belediye Başkanvekili Cevdet […]

İstiklal Madalyası Verilişinin 88. Yıldönümü Kutlandı

05 Nisan 2013 - 14:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 88. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen tören çelenklerin sunulması ile başladı.

Çelenklerin sunumunda Valilik çelengini Vali Vekili Dr. Erkan Bulgan, Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı İst. Kur. Alb. Kaan Kazaz, Belediye Çelengini Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, sundular.

Çelenklerin sunulmasının ardından Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, ilimize Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’nı şanlı bayrağımıza taktı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı, Kurtuluş Savaşı’nda Maraş’ın çok büyük kahramanlıklar gösterdiğini söyledi.

Başkan Vekili Kabakcı yaptığı konuşmada: “Yıl 1919 Orta Asya steplerinde kasırgalaşan Türk akıncılarının gem kastıkları Anadolu topraklarında ve Rumeli topraklarına keder yelleri esiyordu.

Dört yıl, kurşuna göğsü ile; topa yumruğuyla ve süngüye tırnağıyla karşı koyan ordularımız savaş sonunda yenik sayılmış. Mehmetçiğin namus kadar kıymetli silahı, kapısında düşman nöbetçilerinin beklediği cephaneliklerde paslanmaya terk edilmiş.

 

Barbarosların yelken şişirdikleri karasularında; düşman gemileri devriye geziyor. Bütün ülkede derin bir sessizlik hüküm sürüyor.

Halk üzgün acı acı düşünüyor, işin sonu böyle olmamalı diye iç geçiriyordu.

Galiçya’da, Çanakkale’de, Gazze’de ve Kafkaslarda yedi düvel bu hale düşmek için mi savaştık?

Oralarda milyonlarca gencimizi bu günleri görmek için mi şehit verdik. Esirlerimizi acısı yüreklere çökmüş ; şen ocaklar artık tütmez olmuştu.

İşte ülkemizin o kara günlerinde zafer destanları yaratan aşıklar ve ozanlar diyarı, ovalarında turaçlar öten yaylalarında keklikler biten yiğitlerin harman olduğu Kahraman Şehir tarihi sorumluluğunu yerine getirmek için hazırlığını yapıyordu.

Bu güzel şehrimiz yedi tepe üzerine kurulmuş sırtını Ahır dağına dayamış, zümrüt yeşilliğe bürünmüş güzel Maraş’tır. Suları bol Menekşe, Sümbül ve Nergisleri biçilecek kadar çok; bağlık bahçelik şirin kent 1919 yılı Şubat ayının 23. Günü büyük mateme büründü. O gün gönüller susmuş, sazlar durmuş, kuşlar ötmez olmuş şehre düşman dolmuştu.

Şehir taşıyla toprağıyla ve insanıyla kan ağlıyor, ağızları bıçak açmıyor. herkes vatanı kaybetmiş olmanın acısı içinde kıvranıp duruyordu .

Düşman bu zümrüt şehre girerken seviniyor bazı yerli işbirlikçiler düşmanı Cizvit papazlarının bandosu ile karşılıyor adeta bayram yapıyorlar.

Bu durum içi kan ağlayan Maraşlılara daha çok dokunuyordu

Bu işgal 33 hafta sürdü İngilizler şehri Fransızlara teslim ettiler .

Bu kuvvetlerin arasında Fransız üniforması giymiş Ermeniler, şımarmış türlü taşkınlıklara sebep olmuşlar. Müslüman ahaliye taşkınlık ve sarkıntılık yapmaya başlamışlardır.

Müsteviler ilk derslerini Sütçü İmamdan aldılar. Bayrak olayının ardından şehir adım adım savaşa sürüklendi 21 ocak 1921 günü tarihin en kanlı şehir harbi başladı. Savaşın en şiddetli günleri 22 gün 22 gece sürdü. Küçük bir Çanakkale destanı yaşandı.

Azın çoğu, küçüğün büyüğü ve zayıfın kuvvetliyi yendiği o gün .12 şubat günü

İman ve inanca güvenerek emperyalist düşman karşısında kükreyen aslanlar oluyorlardı. Bu gün yerel tarihimizin ulusal tarihimize ilham olduğu, ya istiklal ya ölüm ahdinin verilmiş günüdür. Maraş milli mücadelesi ulusal kurtuluş mücadelesinin ilki ve ön sözüdür.

Bu söz sonraki zamanlarda mazlum milletlerinde özgürlük ateşi olmuş, dirilişin bayramı olmuş.

Kahramanmaraşlı! sen yalnız güney hudutlarımızı savunmadın, Güneydeki hukukumuzu ebedi bir şekilde tasdik ettin. Anadolu milli mücadelesinin ilk zaferini sen kazandın

 

Çalınmış toprağımızın, hukukumuzun iadesi ihtimalini kazandıran hep sensin. Kahramanmaraşımsın. Biz bugün yeşil ağaçların sakin gölgesinde Milli tarihimizin en yüce olayını, en saf şahadetini, milli kahramanlığımızın ilahi bir örneğini seyrediyoruz. Onun için meclisimizin senin göğsüne kahraman nişanı ve madalyayı takarken bütün millet olarak karşısında huşu ve şükranla eğiliyoruz.

Kahramanmaraş, dünyada bir Türk kaldıkça senin adın mukaddes tanınacak, dünya durdukça gazan milletimizin ebedi bir timsali olacaktır.

Sahibini arayan madalyanın takılmaya layık sinelerden beklediği; yaşattığı anlamı gelecek nesillere aktarmadaki başarısıdır.

Kahramanmaraş’ın zaferi hepimizin göğsünde istiklal madalyasıdır.

Bu madalyayı hak etmekten zor olan onu taşımaktır.

Sorumluluk büyük bu yük ağırdır. Dün onlar üzerine düşeni yaptılar, ölmekten korkmadılar. Meleklerin töreninde Allahın şeref madalyasını taktılar. Bu gün çalışkanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, erdemleriyle yaşayanlar onların boşuna ölmediğine inanırlar.

asker_5329

BU MADALYA SİZİN ! SİZİ BEKLİYOR……

 

Bu duygularla Değerli Kahramanmaraşlıların bu anlamlı gününü kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı’nın konuşmasının ardından 5 Nisan Ortaokulu Öğrencisi Büşra Yaman “Kahramanmaraş” isimli şiiri okudu.

isa_5376

Şiir okunmasının ardından tören sona erdi.

Törene MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Vali Vekili Dr. Erkan Bulgan, Garnizon Komutanı İst. Kur. Alb. Kaan Kazaz, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. M.Fatih Karaaslan ile daire müdürleri, askeri erkan ve diğer ilgiler ile öğrenciler katıldı.

l_5-nisan-6 l_5-nisan-7-1 l_5-nisan-8 (1) l_5-nisan-9 l_5-nisan-10 l_5-nisan-11 l_flash-1011 l_stc_7774

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ